Pozdrav ljudi!
Pratim ovaj forum duze vreme, ljubitelj sam meteorologije vec dosta godina, znam da je ovde uvek dobro druzenje , pa resih da se prijavim i participiram malo u radu foruma.
Zvanicno kazu da je u Bg palo 12-13 cm a kod mene na Novom Beogradu ima ga odokativno izmedju 2 i 3 cm...
Cisto mala konstatacija vezana za temu visine snega u razlicitim delovima Beograda, u ovom slucaju govorim za Novi Beograd u blizini Studenjaka-jutros sam ranije (oko 9h) izasao iz stana, i tada sam merio u proseku
8-10 cm snega (sada ga vec ima manje, topio se danas), a posto sam bio prinudjen da cistim i kola- na kolima je bilo
10-11 cm. Mada verovatno ima razlika i unutar Novog Beograda, 2-3 cm mi zvuci zaista malo.
Nije mi jasno zašto ima toliko malo snega na Novom Beogradu.
Mada i prošle zime kada sam živeo radnim danima na Novom Beogradu uvek je bilo bar 10cm manje nego što kažu zvanična merenja, što mi nikako nije bilo jasno.
Cinjenica je da snega na Novom Beogradu u opstem slucaju ima nesto manje nego po zvanicnim merenjima na Vracaru (ovaj put to uopste nije bilo izrazeno, bio sam danas u gradu i neznatna je razlika). Siguran sam da se Joe seca onog snega pred kraj januara (posle obilne kise), kada je na Vracaru mereno 17 cm, na brdima je cak bilo i preko 20 cm, dok je na Novom Beogradu palo u proseku tek 4-6 cm, a ubrzo posle ga je bilo samo u tragovima.
To je jedna od najvecih razlika koje pamtim.
Hladno u Beogradu, nije vise skroz vedro, Takt -2 C