Kratka reportaza sa Mavrova, obuhvata hronoloshki moj 6-dnevni ski odmor.
Kao strastveni snegoljubac Mavrovo je napunilo moje baterije za ovu zimu posle dvo-mesechnog uzaludnog prachenja prognostichkih karti.
Kao "foto aparat" posluzio je moj Sony-Ericsson sa 5MP
1. Nedelja 10.02.2013, dochekalo je nas lepo vreme
Par slika u blizini hotela
Slikano sa zichare koja vas nosi sa 1250mnv na terene vishih od 1600mnv
I jedna sa spomenutih ski-terena
2. Ponedeljak 11.10.2013, veoma lepo vreme, tik pred nadolazechek ciklona
Lepo se vide nanosi snega, tereni iznad 1600mnv su vrlo izlozeni vetrova sa juznih pravaca, inache visina snega na tu nadmorsku visinu je bio znatno nad 1m.
Posto je ova zima bila relativno topla visina snega znatno raste sa nadmorskom visinom, sto obichno nije toliko izrazheno....
Jedna slika sa nadmorske visine od ~1400mnv gde je vech visina snega bila znatno visha (oko 1m) za razliku od podnozja planine (1250mnv) gde nije bila vecha od 50-60cm
3. Utorak, polako je region potpadao pod uticajem ciklona, nebo se naoblachilo ali za "freak" kao mene bilo je prelepo
4. Sreda, 13.02.2013, prethodne nochi i ujutro nesto intenzivnijih padavina, podnozje oko 5cm, tereni oko 15cm
Jedna slika sa hotelske sobe gde sam hteo doloviti mechavu ali sa malo uspeha...
Na kratko se "poboljshalo" vreme
Da bi se nedugo zatim opet "pogorshalo"
sa vremena na vreme padao je slab sneg:
5. Chetvrtak, 14.02.2013, magla je vladala planinom nad 1500mnv
sto je ukrasilo drveche injem
6. Petak, 15.02.2013, jutro je pochelo tmurno ali bez gram vetra, povrshina Mavrovskog jezera je bila kao ogledalo!
al se ubrzo ravedrilo sto je bila i odlika tog dana uz promenjlivu oblachnost
neko se igrao sa motornih sanki za sv Valentine ili sv Trifun, svejedno
josh jedna slika sa injem ukrashenog drvecha
i nekoliko slika za vrlo lepi kraj mog odmora
Pozdrav, nadam se da ste bar malo uzivali!