Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2013  (Pročitano 37501 puta)

Van mreže Srks

• **
Odg: Mart 2013
« Odgovor #140 poslato: 20. Mart 2013. u 15:43 »
I dalje se ne zna hoće li biti padavina nakon prolaska hladnog fronta sutra uveče.GFS sad kontrira EC-u,iako je upravo on prvi crtao mogućnost za snežne padavine.
Ponovo će biti jakog severozapadnog vetra.Najjači će biti u petak sredinom dana.

Upravo tako, zamenili su pozicije...valjda ce se GFS i EC 12Z usaglasiti po pitanju padavina nakon fronta. Nije iskljuceno da bude malo snega...

Van mreže sale pn

« Odgovor #141 poslato: 20. Mart 2013. u 15:50 »
Menjaju oni pozicije jos od prekjuce, i nikako da se usaglase. Prosto neverovatno.
Bilo kako bilo, obilnih padavina ce svakako biti.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #142 poslato: 20. Mart 2013. u 15:53 »
Mislim da će u petak (ako bude padavina) to biti čist sneg.

Po visini je dovoljno hladno,imamo vertikalni gradijent temperature ali i pojačan vetar pa će vlažnost biti niska.I u slučaju da bude temperatura u pozitivi za par stepeni u prizemlju (kao što se crta) to bi bile snežne padavine.

Ja bih najradije voleo da u taj petak imamo pljuskove snega,ali čini se da za takvo nešto neće biti uslova.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #143 poslato: 20. Mart 2013. u 16:09 »
Ma samo neka pada,moramo mi još nadoknađivati posledice suša.Vodostaji su se smirili,pa se nadam da neće biti problema.

smirili su se, ali bi ove padavine bile dovoljne da se ponovo aktiviraju
ne treba zaboraviti i podzemne vode koje su nekima pre samo par dana pravile probleme

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #144 poslato: 20. Mart 2013. u 18:19 »
GFS 12Z bez promene za petak,čak štaviše ubrzava prestanak padavina.

Što se tiče tog prodora sledeće nedelje,nekako mi se to po GFS-u komplikuje sve više.I po njemu će verovatno to završiti sa snegom,ali nije to to...sve se to vuče kao žvaka na asfaltu (ili što bi susedi rekli "kao krepana kokoš"),kao da na mišiće ide taj prodor.Nema tu one žustrine karakteristične za prodore sa severa..

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #145 poslato: 20. Mart 2013. u 21:46 »
ЕЦ ојачао циклон за следећу недељу са центром негде у средњем Јадрану, донео би целој земљи снег и вероватно стварање снежног покривача.

За викенд свежије и јутарњи мразеви, са зимом још нисмо завршили.  ;)

Van mreže Marko_bg

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #146 poslato: 20. Mart 2013. u 22:18 »
ВРФ-НММ укинуо снег за петак, пошто би падавине престале по доласку захлађења, али ја ипак не бих ништа отписивао, пошто су се неки искуснији чланови жалили на овај модел да је машио прогнозу у пар наврата ове зиме.

Van mreže sale pn

« Odgovor #147 poslato: 20. Mart 2013. u 22:28 »
I vecerasnji WRF-NMM daje za moj kraj mnogo padavina oko 30mm. Prestanak padavina ubrzo po prolasku fronta, kada ce poceti da duva vrlo jak severozapadni vetar. Petak ce bas biti vetrovit dan.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #148 poslato: 22. Mart 2013. u 09:30 »
Modeli su prilično usaglašeni da u ponedeljak i utorak severna polovina Srbije i Timočka krajina dobijaju snežni pokrivač. Biće snega i u ostalim delovima a najslabije će proći južna Srbija i deo Pomoravlja.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #149 poslato: 23. Mart 2013. u 21:45 »
U ponedeljak zanimliiva situacija sto se vremena tice,cini mi se prva ove sezone.Na visini od 850Hpa imamo temperatura u plusu,u prizemlju imamo hladnu kosavu a sloj na 925Hpa je takodje u minusu,izuzev juga zemlje.Bas me zanima sta bi u takvoj situaciji moglo padati..  :D

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
« Odgovor #150 poslato: 23. Mart 2013. u 21:59 »
Fino,fino. :D
( Za Modriču ) 

„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #151 poslato: 23. Mart 2013. u 23:13 »
Kao što se i očekivalo ništa neće biti od brutalnog zahlađenja u poslednjoj nedelji marta, ali da će ošinuti zima još jednom hoće. I to najviše u Vojvodini, Timočkoj krajini i delu zapadne Srbije. Jug Srbije i Pomoravlje će biti najtopliji krajevi u istom periodu. O eventualnoj visini snežnog pokrivača u nizinama nezahvalno je davati prognoze, ali mislim da Zaječar i Negotin mogu imati do 10 cm snega u ovakvim situacijama. Knjaževac je u malo drugačijoj situaciji i ima će verovatno manje snega od pomentih gradova i to najviše zbog pojačanog E vetra u prvom delu delovanja ciklonske aktivnosti.

Van mreže sale pn

« Odgovor #152 poslato: 25. Mart 2013. u 00:21 »
Najzad prolecne temperature na vidiku :sunce :sun :kafa:

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #153 poslato: 25. Mart 2013. u 00:32 »
Najzad prolecne temperature na vidiku :sunce :sun :kafa:
Konacno...  :jupi:

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #154 poslato: 25. Mart 2013. u 00:37 »
Samo da ovoj zimi vidimo ledja  :D bar da je bila snegovita ccc a rastezee do aprila... ako je za promenu sad je udarila na kontru- nece biti vikend prodor( 6,7 snegica vikendom ove zime) hehehhe

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #155 poslato: 25. Mart 2013. u 09:18 »
Na severu Srbije očekuje se sneg u utorak uveče i sredu. Najozbiljnije padavine u utorak uveče kada se može formirati i manji snežni pokrivač. Od četvrtka otopljenje i prave prolećne temperature.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #156 poslato: 25. Mart 2013. u 09:33 »
Još tri dana zime, i stiže nam proljeće. Doduše, i dalje će biti ciklonske aktivnosti i čestih padavina. Ovaj mart će vrlo vjerovatno preskočiti 100mm u Beogradu.
Sutra uveče bi trebalo da dođe do formiranja sniježnog pokrivača, koji bi se već u srijedu otopio.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Vladimir

• Starost: 31
« Odgovor #157 poslato: 25. Mart 2013. u 22:54 »
WRF-NMM метеограм за Београд, по овоме постоје шансе за снег. Температура у приземном слоју је мало проблематична, али ће по висини бити у минусу.

Isti metogram veceras kao sto je bi pre 5 dana.

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #158 poslato: 25. Mart 2013. u 23:08 »
 ^^  Ne, vec se slika update-ovala jer je Marko_bg samo prekopirao url adresu sa rhmz-a na kojoj se stalno update-uju meteogrami, obrati paznju na datum, to je zapravo isti meteogram. :D

Van mreže Vladimir

• Starost: 31
« Odgovor #159 poslato: 25. Mart 2013. u 23:12 »
Pa vidim da je metogram isti,ali kako je mare 20-og izbacio metogram za 25 to mi nejasno. :)