Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2013  (Pročitano 37500 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Odg: Mart 2013
« Odgovor #80 poslato: 12. Mart 2013. u 09:09 »
Kako trenutno stvari stoje imamo dobre šanse za formiranje snežnog pokrivača u noći četvrtak na petak i u petak.  Najveće šanse za snežni pokrivač imaju sever i zapad Srbije. Nakon toga ponovo priliv toplijeg vazduha.

Na mreži man

• **
  • Starost: 47
  • U nadi je spas!
« Odgovor #81 poslato: 12. Mart 2013. u 21:24 »
Niko ne komentarise izlaz EC-a,valjda niko ne moze da veruje da ce pasti sneg i to na negativnoj temperaturi.Da ne baksuziram vise...
Ne mogu da verujem da imam 46 godina,a još volim sneg kao malo dete!

Van mreže sale pn

« Odgovor #82 poslato: 12. Mart 2013. u 21:27 »
Kakav EC veceras, pogotovu za Vojovdinu. :P
Tamo ne gine snezni pokrivac u petak i treba ocekivati oko 10cm kako sada stoje stvari.

Jedva cekam cetvrtak posle podne, moglo bi biti vrlo zanimljivo pred dolazak hladnog fronta, ovde kod nas u centralnoj Srbiji. ;)
U petak temperatura svuda oko 0C, uz vetar osecaj hladnoce ce biti dodatno povecan.
Zima ce nam zestoko lupiti samar.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #83 poslato: 12. Mart 2013. u 22:12 »
15-20mm uglavnom kiše se crta u četvrtak i u noći ka petku, kada se ovde temp. dovoljno spusti za snežne padavine one će verovatno prestati ili će ih biti vrlo malo tako bar kažu modeli ali su iznenađenja uvek moguća pa i ovde možda bude neki simboličan snežni pokrivač biće to prilično dubok ciklon od 985mb. u centru, samo ne bih voleo posle ovog prodora da bude neki jači mraz ujutru.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #84 poslato: 13. Mart 2013. u 09:48 »
Sutra kod mene obilna kiša, a tokom večeri pad temperature i kiša će preći u sneg, prizemni sloj će se sigurno brzo ohladiti i očekujem formiranje snežnog pokrivača u toku noći. Duvaće jak severni vetar. U nastavku sličice

EC

WRF

GFS

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #85 poslato: 13. Mart 2013. u 10:41 »
Da, sad vec znacajno bolji EC i gotovo izvjestan snijezni pokrivac.. To je dobra stvar, a losa stvar je da ce dan kasnije opicit zestok minus  :-\

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #86 poslato: 13. Mart 2013. u 11:43 »
Vojvodina ima najveće šanse za dobar sniježni pokrivač, tako da se može reći da će "najbolje" proći jer sniježni pokrivač ipak koliko-toliko štiti od jakih mrazeva.
Ovamo u Beogradu sutra uveče prolazak hladnog fronta i nagli pad temperature, ali zajedno sa zahlađenjem i naglo slabljenje padavina. Trebalo bi da bude slabog snijega u noći između četvrtka i petka i u petak na negativnoj temperaturi, tako da očekujem i ovamo par cm snijega, kad mu vrijeme nije. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #87 poslato: 13. Mart 2013. u 12:00 »
Ja se ovde ne nadam snežnom pokrivaču, jedino na okolnom pobrđu iznad 500m je moguće da se opet malo zabeli. Na Staroj planini je već druga priča i tamo su moguće i konkretnije snežne padavine.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #88 poslato: 13. Mart 2013. u 16:42 »
Sutra će stvarno biti vrlo interesantan dan ovde !Nakon toplog prvog dela dana uz kišu i jugoistočne vetrove,popodne će dunuti zapadni vetar uz osetniji pad temperature.Tokom večeri centar ciklona će proći blizu mojih krajeva (verovatno malo južnije od mene),pa je uz solidan CAPE moguć i pljusak sa grmljavinom.Možda se čak poklopi i sneg sa grmljavinom.....to je moj san da doživim.  :D
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #89 poslato: 13. Mart 2013. u 19:01 »
Baš tako biće jako zanimljiv dan možda i najzanimljiviji od početka ove godine,pažnju mi pored jakih padavina privlači i vetar koji će naglo ojačati kako bude stizao hladni front,ne znam da li je RHMZ izdao upozorenje,vidim da je to učinila W2umbrella,evo kako weather online vidi sve to,a on retko kad crta ikonicu sa jakim padavinama

Van mreže laky

« Odgovor #90 poslato: 13. Mart 2013. u 19:18 »
Vrlo jak ciklon, pritisak ispod 985mb u centru. Davno nisam video da takav ciklon prelazi preko Srbije. Bice zanimljivo pratiti prelazak ovakvog ciklona. U Vojvodini se ocekuju vrlo jake padavine, prvo kisa a onda jak severac i sneg...

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #91 poslato: 13. Mart 2013. u 22:06 »
Bas kao sto je vec napisao Kimi sutra ce biti bas interesantan dan za praćenje. Kod nas južnije će sutra u prvom delu dana duvati jak južni vetra koji će dosta podići temperaturu. Ne bi me iznenadilo da to bude i više od prognoziranih 16C. Bice i solidnog CAPE lifted indeksa pa bi mogli da imamo dobre konvektivne razvoje i pljuskove sa grmljavinom. Tako da bi kolicina padavina vrlo lako mogla da bude veca nego sto to daju modeli. Treba preživeti sutrašnji šok od 16C do 0C za par sati.

Sto se tiče snega mozda samo zabeli ovamo ne očekujem nista posebno.

Van mreže BackaPalanka

• *
« Odgovor #92 poslato: 13. Mart 2013. u 22:41 »
Ја сам ипак некако убеђен да ће већина падавина бити у облику кише. Овде на југу Бачке очекујем снежни покривач од максимално 5 цм. Надам се да грешим. Како год брзо стиже отопљење...
Волим бело...

Van mreže nele-niš

« Odgovor #93 poslato: 13. Mart 2013. u 22:49 »
Za ovako moćan ciklon mršavih 10-ak mm i to uglavnom u obliku kiše za moj kraj ali kao što je već spomenuto ima uslova da padne više nego što prognoziraju modeli.

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #94 poslato: 13. Mart 2013. u 22:59 »
Ја сам ипак некако убеђен да ће већина падавина бити у облику кише. Овде на југу Бачке очекујем снежни покривач од максимално 5 цм. Надам се да грешим. Како год брзо стиже отопљење...

Tu bi moglo biti i znacajno vise.. mislim. Inace ce najvise snijega dobiti Centralni dio Balkana, uglavnom Bosna i Slavonija.. Eto za Stefaa u Modrici snijezne bajke :D

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #95 poslato: 13. Mart 2013. u 23:11 »
Nisam pominjao npr Zabljak u CG.. tamo ce i prije fronta padat snijeg i lako moze past ogromna kolicina snijega. Uopste u visim predjelima Crne Gore ce da bude potpuno zatrpavanje

Van mreže zec

« Odgovor #96 poslato: 13. Mart 2013. u 23:25 »
Iz sutrašnje situacije će se dosa toga naučiti.Biće to prilično intenzivan hladan front.Biće  frontalnog forsiranja, tj. dinamicki uslovi za obilnije pljuskove i grmljavine  će svakako biti  povoljni u oblasti hladnog fronta.Obilnih padavina će naravno biti na zapadu,u Vojvodini i u severnoj polovini Šumadije.U centralnim i južnim krajevima,kao što je i rečeno parametri za konvektivne razvoje sasvim pristojni.Bez obzira šta modeli kažu moglo bi lokalno pasti dobra kiša u tim krajevima,uz moguće nepogode sa gradom,kao i ovih dana.Kod mene će pasti 20+mm padavina sigurno.Kasnije očekujem sneg i formiranje manjeg snežnog pokrivača,uz jak vetar naravno.Od nižih krajeva severna polovina zemlje će dobiti solidan sneg svakako.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #97 poslato: 13. Mart 2013. u 23:31 »
Људи уживајте сутра, ово се заиста ретко виђа  :D

Сутра код мене очекујем и јаче конвективне развоје, а у увече и снег и статистички покривач можда, уз дивљање ветра.

Између суботе и недеље, понегде и јак мраз.

Na mreži ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #98 poslato: 14. Mart 2013. u 00:15 »
Kao sto je vec napisano ocekuje nas veoma zanimljiv dan sutra. Ono sto privlaci paznju pored padavina jeste i jak vetar koji ce duvati.
Moguce je stvaranje sneznog pokrivaca u vecem delu zemlje ali najvise bi trebalo da ga bude u severnim i severozapadnim krajevima.
Planine Crne Gore ce imati veliku kolicinu snega sutra i u petak, na Zabljaku moguce i 50-60cm novog sneznog pokrivaca.

Van mreže BackaPalanka

• *
« Odgovor #99 poslato: 14. Mart 2013. u 00:22 »
Tu bi moglo biti i znacajno vise.. mislim. Inace ce najvise snijega dobiti Centralni dio Balkana, uglavnom Bosna i Slavonija.. Eto za Stefaa u Modrici snijezne bajke :D

Могуће. Драго ми је да оптимизам влада форумом после дужег времена. Обилне падавине су итекако изгледне али нисам сигуран да ли ће макар трећина тих падавина бити у облику снега.
Волим бело...