Uh
Ovo je jedno od najjacih nevremena koje sam ja doziveo, pre svega zbog veoma velikih rotacija i komesanja u oblacima, neverovatne tisine koja je trajala nekih minut-dva pred jak udar vetra, grada velicine zrna kukuruza, lesnika pa cak i oraha! Kise je bilo jako malo.
Oko 16h na radaru su se pojavile 2 "crvene mrlje" na radaru.
U tom trenutku sam uzeo mobilni i izasao napolje da vidim da li ima sta da se slika, ali oblak je izgledao nekako "prosto" i nije bilo nikakve naznake da moze prirediti neku "malo bolju predstavu". Posle 10min opet izlazim napolje i imam sta da vidim! Sa zapadnih strana krenuli su da se dizu ogromni kumulusi! Izgledalo je kao da su jako nisko i bilo je dosta komesanja i rotacija.
Iz minuta u minut postaje sve opasnije, sve vise oblaka i sve vise komesanja medju njima.
Potom nesto neverovatno, sve je utihnulo, zivotinje ucutale, kao da je vreme stalo, vetar se potpuno smirio a na nebu neverovatna kretanja! Imao sam osecaj kao da je pitanje vremena kada ce se pojaviti neka pijavica ili pak pravi tornado.
Potom, tisinu prekida huk vetra iz daljine i tutnjava koju pravi grad... nekoliko trenutaka kasnije jak udar vetra i krece sitan sitan, pa potom sve krupniji grad. U tim trenucima sam morao da mislim i na jos 100 stvari tako da se izvinjavam i stvarno mi je zao sto nisam mogao da snimim bolji video >
Potom trcim unutra, proveravam da li su svi prozori zatvoreni, roletne spustene i jos milion stvari... napolju tutnji kao da .... ne znam ni sa cime bih mogao da poredim.
Sve slike na kojima sam slikao grad ispale su slicne kao ova, ne znam zbog cega
Pogled ka severu i velikim gradnim zavesama
Istok
Severoistok ( prema Basaidu )
Radar:
Potom sve naglo prestaje i uocavam lepote ka jugu i jugoistoku
Kajsije su delimicno ostecenje, svaki cvet koji je bio direktno pogodjen je otpao... poneki prozor koji gleda prema zapadu, nekoliko crepova napuklo ali na kraju ipak nema ozbiljnije stete...
20min po prestanku grada:
35min po prestanku grada:
To je to! Nadam se da ste zadovoljni :-*