Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2013 - I dekada  (Pročitano 91384 puta)

Van mreže Marko_bg

• **
  • Starost: 39
Odg: Maj 2013 - I dekada
« Odgovor #160 poslato: 05. Maj 2013. u 21:00 »
Повремено севање далеко на западу-југозападу из облачног система који полако улази у Срем.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #161 poslato: 05. Maj 2013. u 21:11 »
Strasno deluje na radaru.

Van mreže nemanja KS

• *
  • Starost: 29
« Odgovor #162 poslato: 05. Maj 2013. u 21:12 »
Evo i ovde vetar duva kao lud, nadam se da ce da me zakaci juzni kraj ovog oblaka koji ide prema Pomoravlju. Evo vidim po radaru da se spusta malo juznije, mozda ce da zakaci. :D

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #163 poslato: 05. Maj 2013. u 21:18 »
I RHMZS dao upozorenje za moj kraj

Облачност с пљусковима и грмљавином из западне Србије прошириће се на већи део Срема. У Шумадији и Поморављу локално јаки пљускови, грмљавине, локална појава суградице, града и јаких налета ветра (нарочито на потезу од Рековца ка Ћуприји и Параћину).

Van mreže Aleksa

« Odgovor #164 poslato: 05. Maj 2013. u 21:20 »
Umerena-jaka kisa.
Oblak je stigao iz pravca Loznice.

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #165 poslato: 05. Maj 2013. u 21:29 »
Jača oblacnost kod mene,izgleda da ce biti jos kise,nije bila losa prva tura oko pola 8.
Forum veceras BAS posecen... :super:

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #166 poslato: 05. Maj 2013. u 21:39 »
dobro vece, hristos voskrese, srecan uskrs...trenutno promenljivo oblacno i suvo duva slab vetar,povremeno se vidi sevanje iz pravca jug-jugozapad...ocekujem kisu kasno veceras... :popcorn:

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #167 poslato: 05. Maj 2013. u 22:03 »
 ::)moram da se ispravim, vec sad grmi i seva za sad nije jaka grmljavina a i pocela je kisica..

Van mreže zec

« Odgovor #168 poslato: 05. Maj 2013. u 22:24 »
Ispada se kiša, padao je grad, munje izbičevaše zemlju. Ukratko glasi epilog ove večeri, ali samo malo južnije od mene. Pratio sam oblak čak od Užica, ali njemu se nije baš svidelo da poseti i ovaj deo Šumadije. Ovo je tradicija koja se ponavlja vec trecu godinu. Ima da prodju oblaci i severno i južno, istočno i zapadno. Svuda okolo, samo ne preko Mladenovca. Ovo me vec nervira. Sat vremena blenem u onaj oblak danas, da bih dobio dva udara groma i osrednji pljusak koji ni bare nije mogao da napravi. Potom je zaduvao i umeren vetar, čisto da spusti temperaturu. Makar sam posmatrao prelepe mammatuse, ali nisam mogao da ih uslikam, jer mi se telefon ispraznio. Do malopre je sevalo ka istoku. Sevanje je, kao i prethodnih dana, uglavnom u oblacima. Trenutno je opet sve utihnulo, a temperatura je porasla na 21C ovde u gradu. Čak je i zagušljivo malo.

Evo i par slika koje sam napravio, pre nego što mi je mobilni crkao.

Ovde se vide mammatusi koji vise sa nakovnja. Slika nije baš najbolja, jer ne volim baš da podešavam efekte.

Ovde se vidi početak formiranja mammatusa na zapadnom delu neba. Tj. pojačanje turbulencije u nakovnju.

U isto vreme prema severozapadu čudan izgled neba.

I trenutak kada je oblak otišao jooš južnije.

EDIT: Dok ovo kucam počela je žestoka   provala oblaka, ima i grada. Zagrmelo dva puta. :o

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #170 poslato: 05. Maj 2013. u 22:40 »
Trenutno pretežno oblačno, takt 21C. Imali smo danas lep razvoj u celoj zemlji, nevreme sa gradom je pogodilo Pelagoniji.
U Skopje u popodnevnim časovima prvo smo dobili oblačnost, a onda i razvoj oblaka koji ovde je završio sa jedan slabiji pljusak, koliko da nakvasi asfalt. Istočni dio grada, več danima dobija ozbiljniji pljuskovi sa dosta grmljavine.

Čuti me zašto ovih dana ne radi ESTOFEX prognoza.

Van mreže srba

• **
  • Starost: 58
« Odgovor #171 poslato: 05. Maj 2013. u 22:45 »
Posle jednosatne grmljavine pljusak.
T=20,5C

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #172 poslato: 05. Maj 2013. u 22:47 »
Od pre pola sata kisa pada i u Vrbasu, trenutno umeren intenzitet padavina. Cuje se i grmljavina povremeno.

Ovako je bilo oko 20h iznad Velikog backog kanala u pravcu severozapada.

Van mreže zec

« Odgovor #173 poslato: 05. Maj 2013. u 22:49 »
Evo i krivca za provalu oblaka. :) Mali, ali opasan. Sada grmi jače, nešto se sprema...

Van mreže IvanS

• *
« Odgovor #174 poslato: 05. Maj 2013. u 22:51 »
U Nisu je pocelo da seva videcemo da li ce biti kise :)

Van mreže Медо

« Odgovor #175 poslato: 05. Maj 2013. u 23:29 »
Невероватно, у Чачку пљускови и грмљавина вечерас, овде поново ни капи кише није било.  :neznam:

Тренутно сева и пролети по која кап кише, али наравно поново ништа неће бити, тренутна температура 17 C.

Van mreže Marko_bg

• **
« Odgovor #176 poslato: 05. Maj 2013. u 23:30 »
Петоминутни пљусак у мом делу града. Кад погледам радар, као да је Београд у некој падавинској рупи, скоро све је прошло северније и јужније од града.

Van mreže skomimaster

• Starost: 32
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #177 poslato: 05. Maj 2013. u 23:39 »
Ni kap kise nije pala ovde danas. Vec neko vreme se vidi udaljeno sevanje,i samo to. Mozda sutra bolje prodje severna periferija,bio bi red da malo kise padne i ovde.

Van mreže zec

« Odgovor #178 poslato: 05. Maj 2013. u 23:41 »
Dobio sam informaciju da je jugoistočno odavde padao grad veličine oraha uz obilan pljusak. Ka tom pravcu je do pre desetak minuta bilo trajalo intenzivno sevanje. Ali munje su se jedva videle od gustine kišne i gradne zavese....
U medjuvremenu je opet prošao pljusak, ali znatno slabiji od prethodnog. Osvežilo je fino.

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #179 poslato: 05. Maj 2013. u 23:42 »
Neverovatne munje, po 5-6 odjednom grunu.. i to one zestoke, debele !  :selam: Idem na spavanje, valjda ce me nesto probuditi hehe  ???
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina