Kao i obično kada se poklope dobri parametri za oluje, mora nešto da iskrsne i da pokvari razvoje. U današnjem slučaju je jednostavno "smarala" visoka oblačnost. Ali nema veze, ima još šansi za oluje narednih dana, neki od njih ce nam verovatno sve ovo naplatiti debelo. Koliko je danas atmosfera bila nestabilna govori to da su Cb - i dostizali vrlo jaku refleksiju gde je bilo Sunce nadvladalo oblake. Tako smo danas imali male, ali vrlo jake oblake u Banatu, kod Kruševca u Nišu i na krajnjem zapadu Srbije. Oblak u Banatu, koji je danas dostigao maksimalnu refleksiju, nikako nije bio supercelija. To je zapravo bila "pulsirajuca" celija koja je naletela na kratkotrajno, ali snažno uzlazno strujanje u vidu mehura. Dovoljno da "nahrani" oblak i učini ga zastrašujucim. Nasuprot njemu, supercelije su dosta gadnije u produkovanju svojih proizvoda, vece su, kao i organizovanije, tj. znatno duže traju. Bice valjda primera narednih dana.
Danas sam zapazio da su Cb - i bili izuzetno naelektrisani, uz dosta pražnjenja u samom oblaku. Bili su izuzetno "gusti", pa je i logično da su zasipali gradom lokalno. Što se tiče aktuelnog vremena kod mene, nema se šta reci. Umereno oblačno i prijatno veče. Pre desetak minuta je preleteo oblačic koji mi je podario par kapi kiše. Baš je cicija.
Laku noc.