Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novo Selo- 05.5.2013  (Pročitano 1089 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Novo Selo- 05.5.2013
« poslato: 06. Maj 2013. u 10:23 »
Evo i od mene da ne ostane nezabeleženo. :)

Dakle,nakon dosta visoke oblačnosti tokom jutra,prepodneva i sredine dana,popodne se konačno razvedrilo.Bilo je nekih razvoja i sredinom dana ka jugu,ali sve to bilo slabašno.
Dosta Sunca popodne pogodovalo je razvoju oblaka,pa se jugozapad i zapad Srbije sve više punio kumulusima i Cb-ovima.Dok su sve oči bile uprte u moćan oblak u okolini Užica i Čačka,jugozapadno iznad planina Radočelo i Čemerno takođe je jačala oblačnost.Nažalost,strujanje je bilo nepovoljno i čak je delovalo kako sve to stoji u mestu,u daljini severozapadno od mene:
Bilo je lepih formacija i iz tog oblaka,nešto poput slabašnog Shelf cloud-a,ali ovde drveće smeta:

Međutim,sa zapada uočavam strukturno jedan vrlo neobičan oblak:

Sve je bliži i bliži,sve bolje formacije:

:o

:o :o :o  (obratite pažnju na ovu zeleno-belu liniju iznad oblaka)

Odjednom gromovi počinju da udaraju na kraju ovog oblaka...za samo 5-6 minuta oblak se toliko razvio da je počeo da grmi i seva gotovo neprestano:

Bilo je jezivo,neverovatno mračno nebo,dunuo je pojačan vetar uz spektakularne formacije u oblacima...nažalost,pucalo je vrlo blizu kuće tako da nisam smeo više slikati.

Ostaje samo žal za time što me oblak nije zahvatio...ali šta da se radi...s obzirom kakvo je strujanje bilo i ovo je premija !  :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže zec

Odg: Novo Selo- 05.5.2013
« Odgovor #1 poslato: 06. Maj 2013. u 11:12 »
Odlično, Kimi!

Uslikao si pravi mezociklon. :) :) :)

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
Odg: Novo Selo- 05.5.2013
« Odgovor #2 poslato: 06. Maj 2013. u 11:18 »
Svemirci, svemirci...  ??? ???

Bravo Kimi!  :first: