Свако има своју омиљену метео појаву, као што је снег, олуја, мраз, врућина итд. Све ове појаве су сасвим нормалне на нашој планети, а штете које оне наносе су далеко мање од штета које човек својом делатношћу проузрокује. Временске непогоде одувек постоје (тачније од постанка свега видљивог и невидљивог) и од како постоје оне су сасвим нормалне, док је човек умислио да нису, јер се њему не допадају или му сметају. После олује гране сунце, после сушног дође влажан период. Такорећи, све је у систему равнотеже. Са друге стране нама, људима, ни то не улази у главу, па покушавамо да ствари пројектујемо на онај начин како бисмо остварили неку корист.
Што се генерално штета од олуја тиче оне далеко мање штета проузрокују од суша (уверили смо се прошле године). Али, свако има право да ужива у некој појави (па тако и ја), без обзира колико је она штетна по нас саме, јер се све врти око нас самих - како смо ми то умислили. Најзадд, каква би метеорологија била наука када не би постојале све ове појаве? Рекао бих много досадна, тако да треба да уживамо у свему што нам природа дарује, јер ми њој не диктирамо правила игре, већ она нама.