Samo što sam pogledao radarsku sliku na netu, RC Samoš javlja da je i opština Žitište poslata na protivgradne stanice. :nelupaj: Ne baš preterano srećan zbog toga (ceo dan sam radio), krenuo sam na protivgradnu.
Strujanje mi nije išlo na ruku, tako da je najjači deo oblaka prolazio severnije od mene.
Kada sam shvatio da neće biti šta da se uslika (konkretno), krenuo sam da slikam dešavanja u okolini ...
Pogled na selo, nakon dolaska na protivgradnu ...
Pogled na zapad ...
I tako, dok se kod mene nije ništa dešavalo, kolega iz mesta Šumarak dejstvuje na ovaj oblak ...
Pogled na pljusak koje je prošao severnije od Česterega (19:41) ...
U 19:45 poligonu se javlja strelac broj 57 (Zrenjanin). Problem je to što se mi strelci ne čujemo međusobno, nego čujemo samo RC. U tom trenutku čujem centar kako govori: "Verovatno je u pitanju neka slabija pijavica!".
Pogledam na karti ko je 57, vidim Zrenjanin, pogledam i vidim (19:46) ...
Nisam siguran šta da kažem ... nešto mi je ovaj gornji deo nelogičan, međutim, s obzirom da sam udaljen nekih 20-25km od mesta događanja, ne bih da nagađam šta je u pitanju.
Zovem centar da pitam šta je kolega prijavio, a oni kažu: "Tornado!". Potvrđujem da i ja vidim nešto i da sam slikao.
Na osnovu čega je prijavio tornado, stvarno ne znam. Da li samo vizuelno iz daljine, ili se to odigralo baš kod njega.
Uglavnom, narednih minuta to je izgledalo ovako ...
Sve slike su sa skoro maksimalnim zumom, a nisam poneo stalak pa su malo lošijeg kvaliteta. Evo je jedna bez zuma ...
I još ...
19:48 ...
Nakon nestanka "surle", primetio sam da je samo taj deo oblaka non stop ponovo izbacivo kratke "šiljke" na dole ...
20:14 ...
20:15 ...
20:16 ...
To bi bilo to ... ukoliko dobijem neke informacije u vezi ovog događaja, objaviću ih ovde.