Za mene je akcija krenula u 11:27 kada smo prvi put poslati na protivgradne stanice. Nekoliko minuta nakon dolaska, primetio sam "čudan" oblik oblaka prema Melencima, međutim, jedva da se primećivao, pa sam na ovoj slici dodao maksimalno kontrast da bi se bolje videla ...
U 11:53 kreće sugradica koja je na PGS trajala tri minuta (u Česteregu koji minut duže) ...
Jedno od krupnijih zrna ...
Za to vreme u Česteregu ...
Avantura se završila u 14:40 kada smo pušteni kući. U kišomeru je bilo 11mm vodenog taloga.
Na brzinu se spremim i krenem za Zrenjanin.
Oko 18:30 krenem nazad, a otac me zove i pita kad stižem, jer su poslali mnoge opštine na PGS, između ostalog i Zrenjanin. Na izlasku iz Zrenjanina sam uslikao ovu ...
Odmah po dolasku, pakujem se i ponovo na PGS. Vreme 19:15.
Čim smo stigli, video sam da su formacije prelepe, pa sam počeo da slikam dok nije krenula kiša ...
Pogled ka Zrenjaninu ...
Pogled ka Melencima ...
Formacije postaju sve lepše ...
Mnogo je "šiljaka" bilo, ali ni jedan pravi ...
U 19:43 kreće sugradica koja je trajala minut-dva. Nešto sitnija nego pre podne ...
Još malo ...
I još ...
Nakon što je kiša prestala i sve se smirilo, atmosfera se odlično isčistila. Pogled na Frušku Goru ...
Iako se sve smirilo, pokušao sam da uhvatim nekoliko munja ...
Posle 21h konačno smo pušteni kući. Palo je još 10mm, nije bilo štete. Najlepša formacija oblaka koju sam do sada slikao!
Posle 5 sati provedenih na protivgradnoj, mislim da je ovo sasvim dovoljno!