Jutros je u različitim delovima BGa izmerena veoma slična minimalna temperatura (što nije čest slučaj u situacijama sa vedrim vremenom i slabim strujanjem) a naravno uvek će se naći neko ko će reći da merenja ne valjaju (bilo je ovde na forumu i članova koji su govorili da se "u BGu namerno prijavljuje veća visina snega nego u NS" i slično) tj. da valjaju samo ako odgovaraju njegovom mišljenju i subjektivnom osećaju.
Videli smo da neko prvo piše kako je na Košutnjaku "zbog zelenih površina" sinoć/noćas značajno hladnije nego na Vračaru i tada spominje MERENJA kao merodavnu stvar (sa čime se slažem) a potom kada neko drugi spomene nova merenja po kojima se vidi da maltene nema razlike između nekoliko lokacija onda naprasno "nisu bitna merenja nego temperatura"!?
Evo podataka o IZMERENIM min. temperaturama u nekim delovima BGa (naravno da je na nekim lokacijama bilo i hladnije ali tamo gde nemamo merenja možemo samo da nagadjamo kolika je bila temp.). Ako se za neke privatne automatske stanice (a ne mislim na stanice u BGu) može izraziti mala sumnja u verodostojnost podataka mislim da makar za "zvanične" stanice ne možemo da kažemo da nisu bitna merenja... ko želi da kaže da podaci izmereni na Vračaru, Košutnjaku i aerodromu nisu tačni može da se obrati nadležnima.
BG-Košutnjak 18.8C
BG-Trošarina 18.5C
BG-Karaburma 18.4C
BG-Vračar 18.3C
BG-aerodrom 17.8C
U 10h u BGu (Vračar) 26.5C
P.S. Kada sledeće sedmice u BGu bude 36C verovatno će biti različitih mišljenja o izmerenoj temperaturi.
Edit: Pozdrav svim ljubiteljima meteorologije, rešio sam da se povučem sa foruma (više o tome u "Chat"-u).