Hvala svima koji su prokomentarisali moj prethodni post o "povlačenju" sa foruma a svakako mi je drago što ima članova koji smatraju da su moji komentari bili kvalitetni.
Što se tiče nekih "reči pod navodnicima", nema tu nikakve dvosmislenosti ili misterije:
"povlačenje" - s'obzirom da se svako na forum dobrovoljno prijavljuje nisam znao koji bi termin bio prikladan za označavanje nečije želje da na forumu više ne učestvuje (makar privremeno) pa sam povlačenje stavio pod navodnike jer nisam bio na nekom "položaju" ili "funkciji" sa koje se stvarno "povlačim"
;
"profesionalne meteo-firme" - to je pod navodnicima jer ima nekih malih firmica (u različitim zemljama) koje se bave prognozom vremena i sebe smatraju profesionalcima iako su veoma daleko (po znanju i načinu rada) od pravih profesionalaca a na ovom forumu ima veoma kvalitetnih članova koji nisu npr. diplomirali meteorologiju ali su bez ikakve dileme bolji od tzv. profesionalaca čije se "znanje" meteorologije svodi samo na praćenje DMO dostupnih NWP (najčešće GFS-a) ;
"oduševljeni reportažama" -jednostavno sam naveo ono što mi je 5-6 poznanika iz WMO i AMS (naravno nisu u pitanju autom. met. stanice
već American Meteorological Society) reklo nakon što su, na moj predlog, par puta pogledali ovaj forum. Oni su iskreno pohvalili neke od reportaža a za pojedine slikice su rekli da su fantastične i da su po kvalitetu bolje od slika koje su videli na nekim poznatim forumima u USA. Ti ljudi ne razumeju srpski jezik i samim tim ne mogu da pročitaju šta piše ali "jedna slika vredi više od hiljadu reči" i bili su oduševljeni nekim reportažama.
Brojne obaveze su glavni razlog što više ne bih učestvovao na forumu ali to ne znači da forum neću pratiti i čitati komentare nekih članova. Svakako, čim budem imao malo više vremena rado ću se "aktivirati". Ne želim da na brzinu ostavljam neke komentare, naročito u vezi prognoze -nisam pristalica gledanja samo jednog modela i pisanja brzih komentara nakon svakog novog "izlaza".
Još jednom veliki pozdrav svim iskrenim ljubiteljima meteorologije i svim entuzijastima koji ovaj forum čine kvalitetnim (a kao i na svakom forumu ima i članova kojima je izgleda jedina želja da pokušaju da izazovu svađu, raspravu ili da se na neki sličan način "istaknu" ali, srećom, takvih je ovde malo).
:-*