Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2013 - III dekada  (Pročitano 102985 puta)

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
Odg: Jun 2013 - III dekada
« Odgovor #280 poslato: 24. Jun 2013. u 00:03 »
Већ неких десетак минута пљусак код мене.

Lagano, kiša se "dovukla" do južnih delova BGa koji su sinoć bili maltene bez padavina. Vredni osmatrač  ;) Marko sa Ceraka je to već javio, evo i radarske slikice (LAWR, ne kompozitne) u ponoć:

Ovo će najverovatnije "preći" preko dela istočnih, severoistočni i jugoistočnih područja Beograda...

U ponoć na Vračaru i aerodromu 24C, maltene isto je i na Karaburmi (24.2C), a na Trošarini je 23.3C.

Edit 00.25h: od pre 2-3 minuta kiša (uglavnom slaba) na Karaburmi, neće to dugo potrajati
« Poslednja izmena: 24. Jun 2013. u 00:25 Profiamater »

Van mreže pavlovic

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #281 poslato: 24. Jun 2013. u 00:21 »
Gradonosni  oblak se nalazi nekih 40 km SW od mene, kreće se na NE brzinom od 25 kmh, videćemo hoće li izdržati. Takt 31.7 °C

Van mreže zec

« Odgovor #282 poslato: 24. Jun 2013. u 00:23 »
Samo da zahvalimo Bogu i protivgradnim stanicama koje su dejstvovale, oko 17.15 je pocelo formiranje oblaka, za 15 minuta su poceli da gadjaju, sa svih strana je pucalo, dobrih sat vremena su gadjali, i nekako razbili oblak, pala slaba kisica, sreca je da nije palo ovo, gadjali su opasno, izgleda da je bilo bas ozbiljno...

Prema pojedinim informacijama i slkama ipak je padao grad na području Trstenika,  uprkos velikoj muci i dugotrajnim dejstvovanjem kako bi se oblaci "razbili". Ali, to je ipak pogrešan termin u ovom slučaju, jer protivgradne rakete ne mogu nikako da utiču na slabljenje oblaka. :)
Prema radarskim slikama, koje sam tada gledao, tim područjem je prošla zona maksimalne refleksije što znači siguran grad - u slučaju Trstenika, veličine oraha.

Kod mene toplo veče, dok je pre par sati prošao pljusak kiše uz retku grmljavinu.

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #283 poslato: 24. Jun 2013. u 01:31 »
Negde oko 0:15h na NBG kod Fontane me je uhvatila slaba kiša, no to je potrajalo tek 5-10 minuta, i nije bilo dovoljno da ni pošteno pokvasi beton, za razliku od nekih delova grada, npr. Ceraka, gde je bilo solidnog pljuska. Sve u svemu, nimalo "zanimljiv" dan u BG, za razliku od sinoć, kada je "na sve strane" pucalo, sevalo, pljuštalo.

Mada je neobično kako je na Vračaru sinoć palo tako malo kiše- manje od 1mm. Recimo ovde na NBG kod mene je simoć bilo tri kraća pljuska, ali jedan od njih (iako je bio relativno kratak- nekih 6,7 min) je bio baš intenzivan , pravi "monsunski", naravno uz grmljavinu i intenzivno sevanje, tako da se sigurno sve ukupno "skupilo" nekih 5-10mm kod mene (naravno nemam egzaktne podatke). I AMS Karaburma je zabeležila finu količinu padavina sinoć (10.5 mm).

Danas je ipak bio podnošljiviji dan nego sinoć, ali i dalje je bilo dosta sparno zbog velike vlage, Tmax u Beogradu (Vračar) je iznosila 30.5°C.

Baš dosta "akcije" danas u nekim delovima centralne i južne Srbije...

Da ne bude zabune, tokom čitavog posta pričam o 23. junu kao o današnjem danu a o 22. kao jučerašnjem, iako je nedavno počeo 24. jun.  :)
« Poslednja izmena: 24. Jun 2013. u 01:50 Srks »

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #284 poslato: 24. Jun 2013. u 06:32 »
Pretezno vedro jutro sa Tmin=21,6C, trenutno 21,8C.
Nocas palo simbolicnih 0,3mm kise.

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #285 poslato: 24. Jun 2013. u 08:21 »
Suncano jutro T=21*C.

Van mreže lakistrike95

• *
  • Starost: 28
« Odgovor #286 poslato: 24. Jun 2013. u 10:58 »
Prema pojedinim informacijama i slkama ipak je padao grad na području Trstenika,  uprkos velikoj muci i dugotrajnim dejstvovanjem kako bi se oblaci "razbili". Ali, to je ipak pogrešan termin u ovom slučaju, jer protivgradne rakete ne mogu nikako da utiču na slabljenje oblaka. :)
Prema radarskim slikama, koje sam tada gledao, tim područjem je prošla zona maksimalne refleksije što znači siguran grad - u slučaju Trstenika, veličine oraha.

Kod mene toplo veče, dok je pre par sati prošao pljusak kiše uz retku grmljavinu.

Grad je padao, ali ne u Trsteniku, vec u Vrnjackoj Banji...

Van mreže zec

« Odgovor #287 poslato: 24. Jun 2013. u 11:15 »
 ^^

Evo jedne jučerašnje sličice, iz Trstenika. ;)  :-:

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #288 poslato: 24. Jun 2013. u 11:16 »
Južno od grada prvi Cb. Danas bi trebalo biti veoma nestabilno uz lokalno velike količine padavina.

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #289 poslato: 24. Jun 2013. u 12:24 »
Prelepi cb na sve strane imam dosta slika ali nemam komp da ih ubacim....izgleda da ce ovde biti uskoro veselo..Temperatura 30*C stizu iz Bih predfrontalne nestabilnosti....

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #290 poslato: 24. Jun 2013. u 12:41 »
Na sve strane veliki kumulusi, CB na zapadu! E sad da vidimo hoce li se dovuci nesto do mene..
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #291 poslato: 24. Jun 2013. u 13:14 »
Sunčan i sparan dan posle jučerašnje obilne kiše. Palo je 24mm.
Trenutno 29.9°C

Reportažu o sinoćnjem munjolovu pogledajte ovde http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=3080.0

Van mreže Lazo

• **
« Odgovor #292 poslato: 24. Jun 2013. u 13:17 »
Pre vise od sat vremena se prvi put zacula grmljavina nekoliko puta i onda je stalo, nista opasno ni na nebu se nije videlo. Sada su vec puno ozbiljniji oblaci koji nam dolaze sa istoke. Videcemo sta ce nam donete. Za sada je mirno, bez grmljavine samo povremeno dune malo jaci vetar. Oblacno je, T 25°C.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #293 poslato: 24. Jun 2013. u 14:04 »
Sa zapada i severa bujaju oblaci, videcemo sta ce se izroditi od toga.
Takt 25C, u vazduhu ima puno vlage.

Van mreže sale pn

« Odgovor #294 poslato: 24. Jun 2013. u 14:08 »
Suncano i vrlo toplo.
Trenutna temperatura 31.3C uz slab juzni vetar.

Tokom noci stize konacno osvezenje, inace videcemo da li ce biti kise veceras. Predeli severnije od Kragujevca imaju znatnu vecu sansu za to.

Juce grad padao i u nekoliko podjuhorskih sela Paracinske opstine

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/389639/Grad-padao-u-18-sela-Pomoravskog-okruga

Van mreže lakistrike95

• *
  • Starost: 28
« Odgovor #295 poslato: 24. Jun 2013. u 14:23 »
^^

Evo jedne jučerašnje sličice, iz Trstenika. ;)  :-:

Po onome sto sam ja cuo, grad je bio u Banji, ova slika nije slikana u Ts, vec je negde izvan Ts-a, verovatno ka V. Banji... :) A ako je padao i u Ts, sta mogu ,tako je kako je... :neznam:

Van mreže Aleksa

« Odgovor #296 poslato: 24. Jun 2013. u 14:27 »
Oblacno,vetrovito i svezije nego predhodnih dana.
Cuje se grmljavina iz oblaka koji se nalazi oko Sapca.

Van mreže Cedogares

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #297 poslato: 24. Jun 2013. u 14:32 »
Strasna grmljavina tacno iznad mene, uz veoma jak pljusak, odavno ne pamtim ovakve udare, tj. iz ovakve blizine..
Mrzim kosavu.

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #298 poslato: 24. Jun 2013. u 14:33 »
^^ ^^ Išao sam ja sinoć sa društvom do Trstenika,i lepo se videlo da je najžešće bilo nakon onog skretanja iz Vrnjaca za Vrnjačku Banju.Posebno je gadno bilo izgleda u selu Štulac,gde je bilo vode na sve strane a i magla je bila  od silnog isparenja.Takvo stanje je sve negde do nakon one table od koje počinje opština Trstenik i čim se spusti niz ono brdašce u selo Odžaci (mislim da se tako zove) bilo je primetno manje vode i bara sa strana puta.

Ovde sunčano i sparno uz bezopasne kumuluse.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Mili-CQ

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #299 poslato: 24. Jun 2013. u 14:36 »
Odbrana od grada     Vredi do: 16.06 24.06.2013.

U radarskom praćenju konvektivne oblačnosti je/su radarski centar/centri:
  Bukulja, Užice, Samoš, Bajša,

U potencijalnom dejstvu na grmljavinsko gradonosne oblake je/su radarski centar/centri:
  Valjevo, Fruška Gora

Ažurirano:  14.06 24.06.2013.
storm spotter/chaser