Negde oko 0:15h na NBG kod Fontane me je uhvatila slaba kiša, no to je potrajalo tek 5-10 minuta, i nije bilo dovoljno da ni pošteno pokvasi beton, za razliku od nekih delova grada, npr. Ceraka, gde je bilo solidnog pljuska. Sve u svemu, nimalo "zanimljiv" dan u BG, za razliku od sinoć, kada je "na sve strane" pucalo, sevalo, pljuštalo.
Mada je neobično kako je na Vračaru sinoć palo tako malo kiše- manje od 1mm. Recimo ovde na NBG kod mene je simoć bilo tri kraća pljuska, ali jedan od njih (iako je bio relativno kratak- nekih 6,7 min) je bio baš intenzivan , pravi "monsunski", naravno uz grmljavinu i intenzivno sevanje, tako da se sigurno sve ukupno "skupilo" nekih 5-10mm kod mene (naravno nemam egzaktne podatke). I AMS Karaburma je zabeležila finu količinu padavina sinoć (10.5 mm).
Danas je ipak bio podnošljiviji dan nego sinoć, ali i dalje je bilo dosta sparno zbog velike vlage, Tmax u Beogradu (Vračar) je iznosila
30.5°C.
Baš dosta "akcije" danas u nekim delovima centralne i južne Srbije...
Da ne bude zabune, tokom čitavog posta pričam o 23. junu kao o današnjem danu a o 22. kao jučerašnjem, iako je nedavno počeo 24. jun.