Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nestabilnosti u Čikagu - III dekada juna 2013.  (Pročitano 683 puta)

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
Nestabilnosti u Čikagu - III dekada juna 2013.
« poslato: 28. Jun 2013. u 03:13 »
Zanimljiva treća dekada i nestabilna epizoda u Čikagu se bliži kraju. Još sutra su mogući pljuskovi, a onda zahlađenje i pauza.

21.6.2013.

Sistem koji se približavao sa zapada u rano popodne neočekivano je stigao do Čikaga. Ja sam se tada zatekao u zapadnom delu grada, na 290-ici kod Elmhursta. Jak pljusak, a bilo je i rotacija u oblacima.

PPI

RHI 10kft je 3048 metara

24.6.2013.

Squall line je doneo južnim i zapadnim predgrađima udare vetra i preko 30 m/s, na AMS u mom kraju nije bilo udara jačeg od 19 m/s. Kasnije kad sam išao na viršle  1 km južnije je bilo počupanih grana, tuda je prošao nešto jači oblak.

PPI

RHI dela koji je prešao preko mene, oblaci su bili nagnuti u pravcu kretanja

25.6.2013.

Ceo dan je bio tmuran i oblačan, mislio sam da će oblačnost ugušiti potencijalne razvoje, ali se to nije desilo. Oko 18h počinju da bujaju kumulusi u džepićima vedrine.

Taman kad smo stigli kući grunuo je poljusak, gromovi su praštali, oblak se otvorio nad mojim krajem. Ipak, jači deo je već bio nad jezerom. Slučajno uhvaćena munja:

PPI

RHI

26.6.2013.

U ranu zoru, nešto pre pet ujutru, serija pljuskova praćenih jakom grmljavinom zahvatila je prvo severozapadna i severna predgrađa, a posle i ostala. Palo je i preko 100 litara za dva sata. Meni najbliže stanice zabeležile su između 60 i 75 litara. Jutarnji saobraćaj je bio otežan, a u nekim delovima se ni danas voda nije povukla.

Video

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=mru7Eyda0UM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=mru7Eyda0UM</a>

PPI

RHI

27.6.2013.

I danas su delove grada zahvatili jaki pljuskovi praćeni olujnim vetrom i gradom. Ja sam samo dobio slab pljusak.

Razvoj nad jezerom.

Ovaj sistem me je zaobišao, na ZJZ grada je bilo grada do 3 cm i udara vetra od oko 80 km/h.

PPI

RHI

Ovaj oblak je konstantno grmeo, nalazio se nad jezerom NW od mene.

PPI

RHI ovog oblaka

Sistem koji je zahvatio delove Čikaga, sada već u Indijani, gde je dao pojavu grada u Merivilu, po NOAA storm reports od 4.5 cm i udare vetra od 120 km/h u Gariju.

RHI

Još jedan Cb u Indijani

Još sutra su mogući pljuskovi, ali je danas poslednji dan da smo u riziku za jake oluje (kao estofexov 1).
« Poslednja izmena: 28. Jun 2013. u 03:28 pavlovic »