Ko zna šta si ti nalazio, nije mi poznato da ima vrganja oko Palanke.
Oko Palanke jedva da i ima ikakve šume. Ja sam oktobra prošle godine tražio po Mikulji, ali nisam našao ništa zanimljivo. Mada, tamo oko manastira Koporin ima ljepših terea. Ako sledeći put nađeš nešto zanimljivo, uslikaj. 
Suma Mikulja je vec u to vreme bila devastirana, a sad je vise i nema prakticno - drzavna suma, pa seci - nakrali se drva samo tako, no to nije najveca steta - steta je za ceo ekosistem ovde, ali malo koga je izgleda briga. Kad ti pomenuh lokacije, samo da si otisao malo juznije od Koporina - preko brda Karaula pa dalje - sela Bosnjane, Banicina, Mramorac, Visevac. Brdski kraj koga se ni planine ne bi postidele. Raj za te stvari. Imam nesto svojih suma u Bosnjanima, ali ih ne secem i ne diram nista, cak ni ono sto je samo palo, mada bojim se sumokradica koje samo krstare i merkaju gde jos nisu bili
Poslednjih godina je mnogo, ali stvarno mnogo suma poseceno ovde, nekontrolisano i bez ikakve dozvole i kontrole - unisteno prakticno

Ima par kutaka gde se jos moze zaviriti, pre svega zato sto je tesko do njih doci zbog nepristupacnog terena.
I da, ima vrganja - rekoh, mislio sam da je to nesto otrovno pa nisam ni dirao