Beograd 27.1.1995Bio sam 5.razred osnovne skole. Secam se da je bilo toplo to jutro, isli smo u skolu na priredbu kao i uvek za Svetog Savu. Koliko me pamcenje sluzi bilo je oblacno. Cim sam se vratio iz skole poceo je jak sneg sa krupnim pahuljama.
Secam se da se sneg vrlo brzo hvatao na travu i beton...odjednom grmljavina...mislio sam da mi se cini, ali ne nije mi se ucinilo. Sevalo je i grmelo kao usred leta. Nisam mogao da verujem. Bilo mi je nespojivo da bude istvoremeno i sneg i grmljavina. Tada su na tv pricali kako ne valja grmljavina na Svetog Savu. Nazalost bio sam previse mlad da bih se svega secao.
Nadam se da se neko od clanova bolje seca ove ne tipicne oluje sa grmljavinom uz sneg posto se posle toga to nije desavalo u BGJos 2 puta postojala je mogucnost za sneznu oluju sa grmljavinom u Beogradu, ali eto nijanse su odlucile da se ne desi.
19.11.2004 Vracao sam se iz grada, padala je noc, ka gradu sam primetio veliki taman oblak, nije se jasno nazirao Cb, ali sam imao neki tracak sumnje da moze da se desi da je Cb. Posle nepunih 10-tak minuta poceo ja jak, veoma jak vetar, i pocela je grmljavina i kisa, temperatura je pala sa 16 C na 4 C. Ocekivao sam da ce biti snega, ali snega je bilo tek sutra i to u vidu pljuska snega.
Svugde juznije od Beograda desila se oluja sa snegom i grmljavinom.
Clan RHMZ foruma sa nickom Djole opisao je tu oluju sa snegom i grmljavinom 19.11.2004 u Cacku (stavio bih link ka temi, ali forum RHMZ koliko vidim vise ne postoji nazalost)
kad sam isao u cacak jesenas na neko punoletstvo 19.11.2004.Zapravo idem ti ja autobusom i vidim nesto seva.Ja reko ma ja sam lud.medjutim ono opet.Kad sam stigao u Cacak izlazim iz autobusa a ono toplo ko usred dana.Krenem ka restoranu i u tom trenutku krene vetrusina kakvu jos nisi video.Krenu munje sa svih strana,mislis nebo se otvorilo i evo ga smak sveta.pocne kisa ko iz kabla.Od tog trena za tri minuta vreme se preobrati i neverovetno zahladni sa 11*c na 1* tako je pisalo na gradskom termometru.Krenula je mecava,sa sve munjama i vetrovima,sreca nije dugo trajalo.20-estak minuta.Palo je 4 prsta snega.2.11.2006 Tog dana bilo je Cb-ova po Vojvodini, Sumadiji i u okolini Beograda. I ja sam video par manjih Cb-ova tog dana.
Joe je javio da je sa terase posmatrao pljuskove snega iz Cb-ova tog dana. Znaci gotovo je sigurno da je negde bilo grmljavine i snega po Vojvodini.
Da li se vi secate sneznih oluja sa grmljavinom?