Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Zima 2013/2014  (Pročitano 243991 puta)

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
Odg: Zima 2013/2014
« Odgovor #140 poslato: 02. Decembar 2013. u 10:21 »
Ja pratim na moje Svabe godinam,i dok sam ovde i dok sam tamo,recimo sad su padavine opet  vracene i minus kao i sneg od subote na nedelju i hladno bar 4-5 dana u minus,gde ce Medo druze to biti od vikenda ujedno toplije,kod Hrvata? :)

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #141 poslato: 02. Decembar 2013. u 15:46 »
Vidim da niko od vas i ne pokušava da reši misteriju tog famoznog 7/8 Dec,svi ostajete uzdržani,a kako i ne bi kad se vidi ovako nešto  :-:

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #142 poslato: 02. Decembar 2013. u 18:29 »
Ma uopste se ne vredi nervirati,da li ce bit snega i hladnoce,da li ce posle toga prodor toplog vazduha,ne vredi vise odo ja na trcanje,sta bude bice...;)

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #143 poslato: 02. Decembar 2013. u 21:08 »
Ma uopste se ne vredi nervirati,da li ce bit snega i hladnoce,da li ce posle toga prodor toplog vazduha,ne vredi vise odo ja na trcanje,sta bude bice...;)
[/quot
Hahahahha slatko se nasmejah ..pametno!

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #144 poslato: 02. Decembar 2013. u 23:33 »
Neka ostane zabelezeno,retko se vidja.. :-[

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #145 poslato: 02. Decembar 2013. u 23:35 »
Auuuu sibir  :-[ :-[

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #146 poslato: 03. Decembar 2013. u 17:52 »
Nadam se da ja 12z izlaz GFS-a samo sala.

Van mreže marko79

• *
  • Starost: 45
  • carpe diem
« Odgovor #147 poslato: 03. Decembar 2013. u 18:14 »
tendencija je definitivno da ce AC dugo, dugo vladati evropom, poslednji izlazi svih modela saglasni po tom pitanju. ensi gfs-a retko suvi, i to složno suvi

Na mreži dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #148 poslato: 03. Decembar 2013. u 19:01 »
Uvek kada krene da se crta ovako prostrani AC nad Evropom, uvek tako i bude. To se pokayalo do sada x puta.
Poruka zimoljupcima. Evidentno je da nas u narednom periodu o;ekuje vrlo malo ili ni malo padavina. Noci ce zbog AC biti dosta hladne sa mrazevima , a dani ce bti ili suncani ili magloviti. Treca opcija ne postoji.

Za sada to je to. Valjda ce se promeniti nesto pa da sneg padne bas kad treba krajem godine.

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #149 poslato: 03. Decembar 2013. u 19:08 »
Dikile ti stvarno mislis da ce ovaj AC bas da stoji skoro mesec dana,i da nece biti snega do kraja meseca????Ja ipak mislim da ce ga biti tamo oko Svetog Nikole 19DECEMBRA....Uvek u zadnjih 5-6 godina tako bude hehe...;)

Na mreži dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #150 poslato: 03. Decembar 2013. u 19:24 »
Dikile ti stvarno mislis da ce ovaj AC bas da stoji skoro mesec dana,i da nece biti snega do kraja meseca????Ja ipak mislim da ce ga biti tamo oko Svetog Nikole 19DECEMBRA....Uvek u zadnjih 5-6 godina tako bude hehe...;)

Ne tvrdim da ce AC gospodariti do kraja meseca, ali sigurno 10 do 15 dana. Kad se ovako rasiri iznad gotovo cele Evrope tesko je ocekivati neku brzu promenu.

Van mreže ciklon

« Odgovor #151 poslato: 03. Decembar 2013. u 19:48 »
Obicno kada nesto iz pocetka deluje dobro kasnije se pokvari.
Sanse da se ostvari ovako nesto naravno da postoje ali ipak je rec o periodu od 7-10 dana i tu je svaka prognoza nezahvalna.
I bi tako...
Delovalo je da cemo se uskoro posle novembarskog snega radovati novom sneznom pokrivacu ali od toga nece biti nista.

Sada bi bilo dobro da se pojedini clanovi vrate dve stranice u nazad i pogledaju koliko besmisleno izgledaju neki komentari koji su pisani za ovaj period. Da ne spominjem onaj kopirani post sa jednog drugog foruma na kojem je najavljen zimski dogadjaj veka uz ogroman sneg i debeli minus.
To moze da bude dobra pouka za manje iskusne kolege, ne treba trcati pred rudu vec objektivnim komentarima doprinositi kvalitetu napisanih poruka i samom forumu.

Apsolutno se slazem sa onim sto je napisai dikile, AC ce se tesko narusiti. Ipak i to je zima, temperatura ce biti oko proseka sa jutarnjim mrazevima a postoji mogucnost zadrzavanja magle ili niske oblacnosti, slabo strujanje po visini a ni vetra ne bi trebalo da bude.
Drugo nesto mene brine a to je da li ce se aktivirati Atlantik kada se narusi ovaj AC (kad tad ce se desiti) jer ce do tada mirovati vec dosta dugo, neminovno je da proradi u toku zime. To bi ucinilo da ovaj decembar prodje bez snega.

Na mreži Медо

• Starost: 29
« Odgovor #152 poslato: 03. Decembar 2013. u 20:20 »
АЦ причино неминовна, да имамо снег на тлу могло би да прође, овако ћемо имати још један монотон период. Што је тиче мог краја очекујем готово сигурну инверзију, која доноси чак и целодневну малглу и минус па ће то личити на зиму, али далеко од тога да сам задовољан.

Овај период може бити погубан за наше планине, односно ски центре и то баш када се отвара ски сезона.

Нажалост делим страх са колегом Циклоном, само да после ове монотоније, не будемо принуђени да гледамо на картама чудовишта на Атлантику.

Van mreže Deni

• *
« Odgovor #153 poslato: 04. Decembar 2013. u 13:07 »
GFS nesto "vidi" za 7 dana, znam da dok ne udje u 72h ne vredi raspravljati ali chisto da razbijem monotoniju...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #154 poslato: 05. Decembar 2013. u 00:49 »
Gledajuci modele,onaj pravi talas zime sa cestim snegom stupa na scenu,izuzev ovog sto nam dolazi na par dana od ponedeljka, pocinje od 17DECEMBRA pa do 6 janura kad bi tamo 4 i 6 januara malo otplilo sa kisom,a la bi to odmah preslo u sneg...Daj Boze al bi to bio lep nagovestaj zime .. ;)

Preleti malo teme unazad na ovom forumu. Ovakve komentare suvisno je komentarisati...

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #155 poslato: 05. Decembar 2013. u 08:46 »
Preleti malo teme unazad na ovom forumu. Ovakve komentare suvisno je komentarisati...
I sta sad Sic,nisam ja Bog,i ne uticem ja na modele koji moram priznati su u poslednje vreme sranje,grese katastrofa,al zato moj drugar Ciklon pamti zadnjih par godina da sam ubo dobre najave snega i zime kad nijedan model nije video....:)

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #156 poslato: 05. Decembar 2013. u 10:31 »
Ајде де, толико сам година на овом форуму а ретко када сам нешто писао у прогнозама...Надам се да упућеније чланове нећу изнервирати мојим коментарисањем  :redface:

Како старији чланови рекоше у својим коментарима, пред нама јесте зима, само не онаква како бисмо волели са снегом, али биће ту и хладноће и мраза, вероватно и дужих магли. Господари АЦ над Европом, циклони се формирају или даље источно од нас у Црном мору или даље јужно од нас у источном Средоземљу и немају захват наших крајева. Неке падавинице су кратке, брзопотезне, покрију тек неки део земље (највише западни), гфс 00 види и неки брзопотезни снежић у Суботици. И тако у недоглед...Центар АЦ је прво северније од нас, па се спушта ка нама, тако да хладноћа струји са истока на нас, па ипак пред нама јесу дани праве зиме, суве. Децембар за сада оправдава назив зимског месеца. Видећемо да ли ће Св. Никола донети нарушавање АЦ господарења над европским копном и какво, онакво какво ми прижељкујемо, хладноћа и циклони или пак, није немогуће, онакво какво не прижељкујемо, зонално струјање са Атлантика, плусеви и дани ''топлог'' таласа, који су неминовни у нашим зимама. Од ових снежића у петак, суботу, локално се услед негативних темп. може и забелети, није немогуће. 
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #157 poslato: 06. Decembar 2013. u 20:31 »
Mislim da ni u avgustu ne viđamo ovako nešto  :zzz:

Jedna monotonija i dosada nas čeka a nema kraja za sada .Tipujem da će se u aktuelnima pisati 3 poruke dnevno :zzz:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #158 poslato: 09. Decembar 2013. u 08:03 »
Kako trenutno stvari stoje ovo može biti izrazito sušan decembar. Ostaje jedino nada da će biti padavina u poslednjoj dekadi decembra, mada se trenutno i za taj period crta anticiklon nad većim delom Evrope.

Van mreže ciklon

« Odgovor #159 poslato: 09. Decembar 2013. u 09:50 »
 ^^
Sledecih desetak dana sigurno nece biti promene na sinoptickoj karti, ne treba ocekivati nikakve padavine.
Sta nas ocekuje u trecoj dekadi jos je rano analizirati.
Nadam se da ce AC popustiti...