Ајде де, толико сам година на овом форуму а ретко када сам нешто писао у прогнозама...Надам се да упућеније чланове нећу изнервирати мојим коментарисањем
Како старији чланови рекоше у својим коментарима, пред нама јесте зима, само не онаква како бисмо волели са снегом, али биће ту и хладноће и мраза, вероватно и дужих магли. Господари АЦ над Европом, циклони се формирају или даље источно од нас у Црном мору или даље јужно од нас у источном Средоземљу и немају захват наших крајева. Неке падавинице су кратке, брзопотезне, покрију тек неки део земље (највише западни), гфс 00 види и неки брзопотезни снежић у Суботици. И тако у недоглед...Центар АЦ је прво северније од нас, па се спушта ка нама, тако да хладноћа струји са истока на нас, па ипак пред нама јесу дани праве зиме, суве. Децембар за сада оправдава назив зимског месеца. Видећемо да ли ће Св. Никола донети нарушавање АЦ господарења над европским копном и какво, онакво какво ми прижељкујемо, хладноћа и циклони или пак, није немогуће, онакво какво не прижељкујемо, зонално струјање са Атлантика, плусеви и дани ''топлог'' таласа, који су неминовни у нашим зимама. Од ових снежића у петак, суботу, локално се услед негативних темп. може и забелети, није немогуће.