Naš admin Joe je pripadnik ove teorije koju sam izneo gore,ali nikako da nađem u kojoj temi je to napisao pa da ga citiam. Čini mi se da je to napisao baš negde pred onaj obilan sneg u decembru prošle zime.
U februaru je lepa zima jer obično se poklopi sa obilnijim snežnim padavinama,a zima krajem decembra(posebno) i u januaru je lepa zbog praznika ali i kratkoće dana,što bi nekom logikom tada značilo prave zimske dane uz sigurne minuse
Međtuim,ova južina pred katolički Božić i taj bezvezni januar u globalu se nekako ustališe proteklih godina.
U pravu si. Prošle godine sam pričao kako ne valja što je sneg pao tako rano u decembru jer to nije nagoveštaj zime bogate snegom, ove sam isto ja mislim spomenuo da ne valja što sneg pada u novembru. Jednostavno kada sneg pada kada mu vreme nije, onda ne pada kada mu je vreme, tako je uvek bilo kroz istoriju. Takođe kada imamo dobru zimu po pitanju hladnoće i snega, onda bude lepo proleće, a kada je loša zima onda obično na proleće iznenadi sneg. Od malena pratim vremenske prilike, pogotovo zimi koja je moje omiljeno godišnje doba (barem bila dok nisam krenuo da radim). I ovaj decembar potvrđuje moju teoriju. Sreća je za zimoljupce da je ovaj put pao dobar sneg u novembru, a ne u decembru pa od januara možemo još možda očekivati pravu zimu, barem od druge polovine januara.
Ovo nije nikako skretanje sa teme, jer pričamo o dugoročnoj prognozi za zimu, a dugoročna prognoza se i radi između ostalog na osnovu prethodnih iskustava. Nije poenta samo da gledamo modele i navijamo već da koristimo i druge faktore za dugoročnu prognozu. Zato se i ljubitelji meteorologije izdvajaju od prognostičara koji pogledaju model i napišu prognozu. To nije poenta.
Gledajući modele, ako uskoro ne promene priču, ništa od zime do kraja decembra. Čak, kako trenutno stvari stoje moguće je da za novu godinu bude veoma toplo.