Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2013.  (Pročitano 49752 puta)

Van mreže ivanb

• *
Odg: Novembar 2013.
« Odgovor #140 poslato: 24. Novembar 2013. u 21:05 »
Sad vidim da sam napravio neki propust prilikom postavljanja meteograma, pa da probam ponovo.

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #141 poslato: 24. Novembar 2013. u 21:47 »
Aleksa kod nas bice dosta snega prema Hrvatima  :) :)

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže Dare027

• *
  • Starost: 36
« Odgovor #142 poslato: 24. Novembar 2013. u 22:00 »

meteogram za Prokuplje ... biće pokrivača u utorak izgleda

MODERATOR:
Link koji si postavio je direktno na sajtu NOA i isteći će posle određenog vremena kada više neće biti prikazan, za pravilno postavljanje slika poseti temu: http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=466.0

Drugo, meteogram je za prvu nedelju decembra, a ne sledećih par dana.

« Poslednja izmena: 24. Novembar 2013. u 22:06 Dejo »

Van mreže zec

« Odgovor #143 poslato: 24. Novembar 2013. u 22:15 »
Ludilo je WRF-NMM za Loznicu!  :-[
Naravno, za očekivati je da se umanji ta količina padavina. Pa to je preko pola metra!

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #144 poslato: 24. Novembar 2013. u 22:24 »
I dalje se ne usaglašavaju EC i GFS.

EC svakako bolji za severnu polovinu Srbije,dok je GFS bolji za južnu.

EDIT:Vrlo verovatno će EC popustiti,jer je njegov prosek vrlo sličan GFS-u.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže risbo gr

« Odgovor #145 poslato: 24. Novembar 2013. u 22:34 »
Radar i pogled kroz prozor najmerodavniji u ovakvoj situaciji  :D
Definitivno kreće zima( i videćemo ko će da dobije prvu četvrtinu GFS vs EC) pošto nikako da se usaglase  :)

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #146 poslato: 24. Novembar 2013. u 22:40 »
Krece zima krece ..i bice je ove godine ja mislim uveliko...ostalo jos nekoliko sati do prodora...jedva se ceka!

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #147 poslato: 24. Novembar 2013. u 23:21 »
WRF-NMM Daje preko 20cm snežnog pokrivača do srede uveče u Novom Sadu. Teško mogu da poverujem da će se to i ostvariti ali izgleda da ću biti u pravu kada sam rekao pre 2 dana da očekujem i preko 10cm snega ako se padavine nastave i u utorak kako je tada odlični GFS i predvideo.

Nakon poslednjih nekoliko izlaza mogu slobodno da najavim formiranje snežnog pokrivača u Novom Sadu. Iako je tlo i dalje toplo ovo je poprilična količina snega koji će padati u ponedeljak i utorak. Za ponedeljak su padavine gotovo izvesne, a za utorak čekam potrvdu narednih izlaza. Ako se padavine produže i u utorak može pasti i preko 10cm snega. Naravno snežni pokrivač očekujem i u ostalim predelima Srbije. Najviše na zapadu.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #148 poslato: 24. Novembar 2013. u 23:57 »
Jeste da modeli crtaju lepe snežne padavine i kod mene ali ja bas nisam ubeđen u to. Razlog je jak istočni vetar na 850mb, to je los znak za padavine kod mene i one obično izostanu. Ali zato uvek u takvim situacijama profitiraju predeli severno i zapadno od Kragujevca. Nista me ne bi čudilo da Beograd dobije najviše snega ovog puta. Obično tako biva kada imamo ovakvo strujanje po visini.

Van mreže Deni

• *
« Odgovor #149 poslato: 25. Novembar 2013. u 00:02 »
Jeste da modeli crtaju lepe snežne padavine i kod mene ali ja bas nisam ubeđen u to. Razlog je jak istočni vetar na 850mb, to je los znak za padavine kod mene i one obično izostanu. Ali zato uvek u takvim situacijama profitiraju predeli severno i zapadno od Kragujevca. Nista me ne bi čudilo da Beograd dobije najviše snega ovog puta. Obično tako biva kada imamo ovakvo strujanje po visini.

slazem se, Beograd je i moj favorit ovoga puta...

Van mreže sale pn

« Odgovor #150 poslato: 25. Novembar 2013. u 00:07 »
Mislim da previse zanemarujete temperaturu u prizemlju koja ce praviti problem da doce do stvaranja sneznog pokrivaca od preko 10cm.
Bolje da ne pada Dikile, jer ce to biti sve samo ne snezna idila. Bice potrebne gumene cizme.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #151 poslato: 25. Novembar 2013. u 00:10 »
Mislim da previse zanemarujete temperaturu u prizemlju koja ce praviti problem da doce do stvaranja sneznog pokrivaca od preko 10cm.
Bolje da ne pada Dikile, jer ce to biti sve samo ne snezna idila. Bice potrebne gumene cizme.

Sale bice to dobar intenyitet padavina da temperaturu drži na nuli. Stvorice se pokrivac bez problema u mestima gde bude jače padao.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #152 poslato: 25. Novembar 2013. u 00:21 »
Ja mislim da ovog puta Beograd neće imati šanse protiv Loznice i uopšte Podrinja. :D

I tamo u mom kraju u dolini Zapadne Morave očekujem lep sneg.

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže sale pn

« Odgovor #153 poslato: 25. Novembar 2013. u 00:31 »
Dobro, nemoj da se razocarate posle u prognozirane visine snega.
Nije ja da ne ocekujem formiranje pokrivaca, ali mi je to bas puno 20cm.
Ostaje da pratimo, kao sto Dikile rece kod nas ce vetar najverovatnije praviti problem da padavine budu jace.

Van mreže risbo gr

« Odgovor #154 poslato: 25. Novembar 2013. u 00:33 »
Prošle godine Beograd i Kraljevo su bili prvi na listi u ukupnom zbiru cm sneznog pokrivaca( medju većim gradovima naravno) neko je objavljivao tu listu na kraju zime :) Videćemo kako će krenuti ove zime ;)

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #155 poslato: 25. Novembar 2013. u 00:35 »
Što da ne ?Ova južna i jugoistočna strujanja itekako odgovaraju mojim krajevima,to se evo danas lepo vidi.

Onda,iznad zapadne i centralne Srbije kao i zapadnog dela Vojvodine je i 2-3°C hladnije na visini u odnosu na istok.

Najniže maksimalne temperature će u ovim situacijama ponajpre da se mere u Valjevu,Kraljevu,Požegi ili Loznici.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #156 poslato: 25. Novembar 2013. u 08:25 »
Zapad Srbije će biti zatrpan po GFS-u.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #157 poslato: 25. Novembar 2013. u 08:40 »
Od sutra popodne očekuju se lepe snežne padavine u južnoj polovini Srbije.
Ono što je za knjaževački kraj interesantno jeste da su padavine pod priličnim znakom pitanja zbog pojačanog istočnog vetra koji će početi sutra uveče da duva. Ako padavine, kako meni deluje, dolaze sa istoka plašim se da će Knjaževac najlošije proći sa snegom.

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #158 poslato: 25. Novembar 2013. u 09:25 »
Dikile imam osecaj da ce Vrsac i Vrsacke planine debelo da profitiraju sa sengom,uvek ovako biva kad se nameste strujanja,mikroklima Vrsca pogoduje za tako nesto,inace u Vrscu divlja severac,temp. 3C mirise da sneg za vrlo kratko vreme ,jer kisa sve vise podeseca na susnezicu.... ;)

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #159 poslato: 25. Novembar 2013. u 09:51 »
Jutros jos bolji izlazi za jugozapad Srbije i za Ivanjicu... Tako da kod mene ocekujem lep sneg,mada u ovakvim situacijama malo pomeranja moze doneti dosta promena u kolicini padavina i teritorijalnoj raspodeli.

WRF-NMM dobar,GFS jos bolji... Zapad bi trebao da prodje najbolje,mada bi odlicno prosao i jugozapad po gfs-u,i wrf-nmm(po njemu Beograd i zapad najbolje),mikroklimatske karakteristike odredjenih delova Srbije ce verovatno odigrati svoju ulogu u konacnoj kolicini padavina...

meteo(ro)gram za Ivanjicu (GFS)