Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2013.  (Pročitano 49757 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Odg: Novembar 2013.
« Odgovor #160 poslato: 25. Novembar 2013. u 10:09 »
U noci utorak na sredu veci deo Srbije moze da se nada sneznim padavinama i formiranju sneznog pokrivaca.
Kao sto je vec receno, zapad, jugozapad i centralni delovi ce najbolje proci mada ja dajem dobre sanse i krajnjem istoku zemlje.
Sto se Vojvodine tice tu ce svakako biti manje snega..
Mislim da je GFS na onoj karti sto je Joe okacio jako dobro prognozirao raspored padavina ali nisam siguran za visinu sneznog pokrivaca.

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #161 poslato: 25. Novembar 2013. u 10:11 »
Loznica bih ipak sutra trebalo da se pokaze sa snegom  :) :) :)

Pouzdan model  :)

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže Nikola994

• *
  • Starost: 30
« Odgovor #162 poslato: 25. Novembar 2013. u 10:42 »
Djordje po ovoj karti koju si postavio Beograd ima dobar sneg,izmedju 20 i 30 cm,ako se ne varam,amater sam pa nzm koliko dobro zapazam sitvaciju.U RHMZ najavljuju izmedju 5 i 15 cm za nize predele ??  :redface: :nelupaj: :nelupaj: :nelupaj: :ufff:

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Usus est optimus magister
« Odgovor #163 poslato: 25. Novembar 2013. u 10:50 »
Pa moguce je  :) :) :) :)
Mada nisam siguran za gradove koji se nalaze na granici ove grdosije  :) ;)

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #164 poslato: 25. Novembar 2013. u 10:57 »
Koliko vidim Djordje je postavio kartu ETA modela,koji i nije bas reprezentativan  ;D 

Najbolje je oslanjati se na EC,GFS,a kada padavine udju u +24h i na nas visokorezolucijski WRF-NMM,pogledati i hravatski visokorezolucijski aladin,i traziti neku sredinu.

Kao sto je vec receno,za sada izgleda da najbolje prolazi zapad,a vrlo dobro i jugozapad i centralni predeli... Kolicina snega ce naravno varirati od mesta do mesta,nece svi predeli na zapadu imati jednaku kolicinu snega...

Ako ostane ternutna situacija po meni ce se visina sneznog pokrivaca u pomenutim predelima kretati od 10 do 25 cm,mozda negde bude i 30 cm u nizim preedlima,ali mislim da ce to tesko ici,mada se potajno nadam :D

Van mreže sale pn

« Odgovor #165 poslato: 25. Novembar 2013. u 14:44 »
Pogledajte vi samo ovu padavinsku rupu koju crta WRF-NMM u Pomoravlju:

Van mreže Stefoo

• **
« Odgovor #166 poslato: 25. Novembar 2013. u 15:39 »
Oo, po WRF-NMM dobar snijeg i kod mene. :D

« Poslednja izmena: 25. Novembar 2013. u 16:05 Kimi »
„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže mareeram

« Odgovor #167 poslato: 25. Novembar 2013. u 15:43 »
Oo, po WRF-NMM dobar snijeg i kod mene. :D

:-* Caoo Stefoo!! :jupi: :jupi:

u BIH najvise stoji za Bijeljinu, Tuzlu, Zvornik..cini mi se..

A kod nas najvise stoji za Zapad Srbije, Loznica, Valjevo, i za okolinu Vranja..i ovaj mali deo - Krusevac/Kraljevo
« Poslednja izmena: 25. Novembar 2013. u 16:06 Kimi »

Van mreže Srbin

« Odgovor #168 poslato: 25. Novembar 2013. u 15:49 »
Ako neko nije razumeo,ova karta WRF-NMM-a koju je okacio Sale,i ta padavinska rupa,i te jace padavine na zapadu,odnosi(e) se samo na jedan period od samo 3h 

Odnosi se verovatno na period od 21h (26.11.2013) do 00h (27.11.2013) ili na period od 00(27.11.2013) do 03h(27.11.2013)

A padavine pocinju jos veceras,a pogotovu u drugom delu noci i sutra ceo dan,tako da nema svrhe gledati u samo jedan trostani interval,pogotovu za mesta gde ce biti dosta padavina...
Medjutim ova padavinska rupa se na gotovo istom mestu crta u nekoliko trosatnih termina(pa je verovatno sale iz tog razloga okacio najupecatljiviju) sada videcemo,tek je 25.11 :)  ...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #169 poslato: 25. Novembar 2013. u 16:01 »
Ljudi ajmo malo ipak biti pregledniji,ovako gušimo temu za svaku sitnicu.

Što se tiče padavina tu su se svi modeli skoro složili,dakle najviše će profitirati jugozapadni,zapadni,centralni predeli kao i jug Vojvodine.Ja se samo nadam da će jače padavine sutra doći (tamo u mojim krajevima) što ranije što će samim tim uticati i na nižu maksimalnu temperaturu.U BG će to ionako biti gradski bljuzgavac tako da je svejedno..
U sredu se isto nadam da bi dole u dolini Zapadne Morave maksimalac mogao ostati u blagom minusu. :)

Nakon toga,četvrtak donosi prestanak padavina ali i dalje temperature oko 0-le.Petak nudi neko prolazno naoblačenje sa severa uz moguću sasvim slabu susnežicu ili sneg.Za predstojeći vikend po GFS-u jaki jutarnji mrazevi.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže mareeram

« Odgovor #170 poslato: 25. Novembar 2013. u 16:04 »
@ Srbin

U svim periodima kad se sagleda bi bilo najvise u tim krajevima, to je sad i Kimi rekao..a ja kad kazem Valjvo, Tuzla i sl. ne mislim konkretno na to mesto, nego na okolinu.. :D

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • Vratiće se zime kad se desi kolaps AMOC-a!
« Odgovor #171 poslato: 25. Novembar 2013. u 18:05 »
Bice snega malo i u Backoj.

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #172 poslato: 25. Novembar 2013. u 18:28 »
U južnim delovima Bačke da, u liniji Sombor-Subotica možda nešto za oko, ali pokrivača teško.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #173 poslato: 25. Novembar 2013. u 18:36 »
Bome Novi Sad je na granici. Ako se još malo padavine pomere južnije u narednim izlazima ništa od pokrivača. WRF za sada bogat snegom samo se plašim da se ne prepolove padavine u sledećem izlazu. Mada i dalje ne sumnjam u bar 10cm snežnog pokrivača do srede.

Van mreže mareeram

« Odgovor #174 poslato: 25. Novembar 2013. u 19:01 »
Accuweather je za Podrinje i sa srpske i sa bosanske strane stavio od 40 do 60 cm snega do srede.. :D A zato su za Beograd napisali 5 cm..po cemu oni rade, da mi je znati?? To nikad niko nece shvatiti.. :-\

Van mreže Aleksa

« Odgovor #175 poslato: 25. Novembar 2013. u 19:05 »
Ma kakav Accuweather...sad sam pogledao i za moj kraj 35cm   :lmao:
Ako bude i 10cm bice dobro.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #176 poslato: 25. Novembar 2013. u 19:21 »
ako ovako nastavite - deda mraz će vam otkazati isporuku snega za novu godinu i božić... strpite se malo ;)

/volim te vaše rasprave, al' sad ste mnogo konfuzni/

Van mreže beket

• **
« Odgovor #177 poslato: 25. Novembar 2013. u 20:27 »
ju, što ste se sad ućutali?! nemam ja kontrakt /a ni kontakt/ s deda-mrazom, ne bojte se mene ;)

šta kažu karte ??? /ne mislim na tarot/

Van mreže Медо

« Odgovor #178 poslato: 25. Novembar 2013. u 20:34 »
Ово постаје све озбиљније, ЕЦ вечерас додатно повећао количину падавина и даје негативну температуру сутра већ од средине дана, довољно за прави зимски ужитак, поготово сутра увече, ГФС стандардно добар.

Нисам баш нешто детаљно гледао, али по вечерашњим излазима делује да ће овај мој крај чак најбоље проћи са снегом.

Још нешто, о причи о топлом тлу, по мени то јесте фактор, али много ми је битнији интензитет падавина, а на топљење због топлог тла, има да се оде свега пар центиметара а и тло ће се брзо расхладити, дакле за све постоји први пут, па и за то први снег који падне у години буде обилнији.  :D

ВРФ-НММ брутала за Западну Мораву.

Van mreže Srbin

« Odgovor #179 poslato: 25. Novembar 2013. u 20:35 »
ju, što ste se sad ućutali?! nemam ja kontrakt /a ni kontakt/ s deda-mrazom, ne bojte se mene ;)

šta kažu karte ??? /ne mislim na tarot/

Pa karte kazu da su se padavine jos malko pomerile juznije,sto savrseno odgovara mom kraju(Ivanjici  ;D )
A to ujedno znaci i da ce,nazalost, neki severniji predeli proci losije,nego sto je to na primer juce ujutru izgledalo.

A da se skocentrisem na moj kraj,po poslednjem wrf-nmm-u jace padavine krecu od 03h ujutru,na sigurnom minusu i po visini i na 2 metra,trajale bi sigurno 24h bez prestanka,a intezitet bi jacao tokom dana.Ocekujem dobar sneg.