Evo i mene kolege da se javim.
Bio sam na Vidikovcu oko 20:30 h, i tada je tamo visina snežnog pokrivača bila 11-12 cm u proseku. Padao je konastantan umeren sneg. S obzirom da je bio nošen povremeno jačim vetrom, napolju je bio prilično impresivan prizor, kao da sam na planini. Negde oko 21:30 sneg je dodatno pojačao, i to je već bio jak intenzitet padavina, snežni pokrivač je bukvalno kako se kaže "rastao na oči". Napustio sam Vidikovac oko 22h, a tada su padavine počele da slabe. Ipak , uveren sam (s obzirom na intenzitet padavina) da je do 22h snežni pokrivač dogurao do 15 cm, ako ne i više (iako nisam merio tada).
Spustivši se na Novi Beograd, stvari su delovale prilično drugačije. U bloku 70a (blizu Save), visina snega je odokativno bila 7-8 cm (oko 22:30 h), a ovde u mom kraju (blizu Studenjaka) svega 4cm (oko 23 h). Razdaljina između bloka 70a i Studenjaka je svega oko 2.5 km vazdušnom linijom, a nadmorska visina praktično ista (oko 75 m), ali eto tamo je bilo praktično duplo više snega nego kod mene...sve u svemu delim utisak sa Zecom - barem što se tiče mog dela grada. Dosta vodnjikavo, bljuzgavo, nimalo impresivno - barem do sada. Na Vidikovcu - potpuno drugačija priča.
Evo šta napravi samo 1°C razlike. U višim delovima grada temperatura skoro ceo dan na negativnoj strani nule, u nižim na pozitivnoj - i eto ogromne razlike u pokrivaču.
Kasnije kačim par fotki koje sam slikao na Vidikovcu.