Da nema ove sumorne i maglovite pozege ja nikakav subjektivni osecaj da je zima ne bih imao... Jer u Ivanjici je ko zna koliko vec dugo svaki dan suncano i toplo sa temperaturama iznad 10 C,tek povremeno naidje po neki oblacan dan.... Inace ja potvrdjujem da u mom zivotu jos uvek nisam doziveo da nema ni z od zime da je Golija bez snega,(mozda samo na vrhovima ima) A i stariji ljudi,podotovu sa Golije ne pamte da se dogadjalo da u Januaru nema barem zaostalog snega od novembra ili decembra i to preko 50tak cm,a ne gola trava... pa i nek je ovakvo prolecno vreme....
Medjutim u Ivanjici fakticko prolece traje od decembra,jer je svaki dan suncan bez magle,svaki dan kada sam tamo sam u patikama i trenerci kao da je sredina marta... ma koliko pricali da se ovako nesto dogadajlo i u proslosti,u mom zivotu se ovako nesto jos uvek nije dogadjalo u Ivanjici(ne mogu da poredim ovu zimu sa onom 2006 ili 7 kouju vi stalno pominjete) jer u Ivanjici je ta zima bila sasvim solidna sa padavina i sa ipak solidnim snegom(pogotovu u visim predelima)
Mislim da su prosecne maksimalne temeprature u Ivanjici u decembru i januaru(do sada)kada se saberu i napravi prosek,oborile sve rekorde,takodje i mizerne kolicine padavina verovatno obaraju rekorde...
Da ne pricam koliku ekonomsku stetu je nacinila ova zima,ne samo za ovu godinu...nego i za dosta narednih... jer se poverenje tesko stice a lako gubi... sta ce da kaze englez ili neki stranac koji je uplatio zimovanje na kopu jos u septembru i dosao u januaru na kop,kada tamo nema ni s od snega temperature od 6 do 10 C wtf ? kada ce sledeci put doci,pa realno nikad.
Mislim da se rekordi obaraju i po Crnogorskim planinama,verujem da ni tamo ne pamte ovako nesto,ovako konstantno visoke temeprature i ovako mizernu kolicinu padavina,mozda gresim,ali ne verujem...
On topic: Pozega gusta magla +2 C Ivajnica vedro +11