Izgleda da je ovo "ludo" vreme "smorilo" mnoge pa je aktivnost foruma mala a u temi "Prognoze" ima malo postova.
Juče je u BGu bilo preko 23C a danas jedva 9C (8.9C na Vračaru) uz kišicu u popodnevnim satima (0.5mm na Vračaru, malo više na aerodromu).
EC model je bio bolji od ostalih modela a i od zvaničnih i nezvaničnih prognoza (za BG je davao oko 11C).
Nadam se da me Stefano, čije napore (i ne samo njegove) da portal i forum budu što bolji veoma cenim, neće pogrešno shvatiti:
ne bih da deluje da "gunđam" u vezi prognoze na portalu (višegodišnji članovi se sigurno sećaju mojih brojnih pohvala u vezi ovog foruma) ali kao što sam sinoć napisao da mi prognoza za danas deluje "pretoplo" i da očekujem znatno hladnije vreme pa i pojavu kišice (uzeo sam kao primer BG i prognozu 18-19C), sada mi deluje da je današnja prognoza malo "hladnija" (misleći generalno na Srbiju, ne samo na BG) i da nećemo morati dugo da čekamo na dan sa Tmax preko 15C jer će već sutra u više mesta verovatno biti prijatno toplo sa temp. iznad 15C.
Za vikend se slažem -biće svežije, naročito u nedelju kada će posle dugo vremena dnevna temp. u nekim predelima biti malkice ispod proseka za ovo doba godine (nakon brojnih dana u kojima je temperatura bila bitno iznad, pa čak i ekstremno iznad prosečnih vrednosti). U subotu (koja će biti toplija od nedelje) su mogući i lokalni pljuskovi (a ponegde i slaba grmljavina) a količina padavina u nedelju je diskutabilna (za BG deluje da bi uz dosta sveže vreme bilo malo padavina, iako GFS daje solidnu količinu).
Ko radi, taj i greši -što može da se vidi i u mom postu od pre nekoliko dana kada sam očekivao 20C u pon. u BGu
a jedva je "doguralo" do 15C.