ljudi kako pada u Ivanjici sneeeeg
dzabe se trudim da vam uslikam,jer ne vidi sitnije phulje u mraku a i ove krupne deluju nekako mnogo retko.....
Uglavnom opet je svee beloo,cak se vidi i na ovoj slici od pre 15 tak minuta,da j ekrov ponovo obeleo
Ali ne mozete da vidite vi na nocnim slikama kako to u stvari pada,ako ovako nastavi ja ne znam...
Eto sta cini intezitet sto kaze kimi,ali i u kombinaciji ipak sa podvalcim ornogrfskim efektom,jer visoka brda,koja okruzuju iskljucivo Ivanjicu i mikroklimatski je izdvajaju od regiona,inteyitet padavina mnogo brze rashladi slojeve vazduha unutar mikriklime...
Jer na primer trenutno je u Poyegi 4 stepena,u Kraljevu 5 C Cuprija 8 C
A zlatibor i Sjenica su na 0 C dakle nikako nije lako da se kad je na 1000 mnv 0 C dovoljno rashlade slojevi da bi sneg padao i na 460 mnv
Plasim se da ce ta temperatura po visini rasti u narednim satima....
EDIT : Ja samo ne mogu da zamislim kako sada izgleda Golija posle onakve zime,i onakvog proleca,pa na padinama je sve olistalo i na vecim visinama... zamislite u kakvom su ljudi cudu(koji ne prate vreme i modele kao mi),kada iz lepog vremena koje je trajalo mesecima i ranog toplog proleca u drugoj polovini aprila presece metar snega koji je do sada sigurno i premasen na Belim Vodama,kada metar snega padne na olistalu prirodu ,kada visina snega prebaci malinjake ,kada se od snega ne vide malinjaci u drugoj polovini aprila...