Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: IVANJICA(460 mnv):U APRILU SNEG JE PAO,SVO JE VOCE ZATRPAO 16,17.april.2014  (Pročitano 2118 puta)

Van mreže Srbin

• Starost: 33
Ko zna koliko ce godina proci dok opet ne padne dvocifren snezni pokrivac u niskim predelima ispod 500 mnv u drugoj polovini aprila. Pa zato ovoga puta,dosta slika jer 10 cm snega u drugoj polovini aprila je nesto sto cemo cekati jos dugo,a i obzirom koliko je zima bila slaba,slika prolecnog snega nikad dosta.....

Za vecinu veliko nevreme sa velikim posledicama,za mene uzivanje u snegu ,ali isto tako nikako ne mogu da se preterano radujem jer verovatno ste i danas mnogi videli i culi na RTS u koliko je palo snega u visim predelima Ivanjice i kolika je steta...

Svu lepotu i surovost prirode Ivanjicani su sinoc doziveli,pogotovu oni sa vecih visina,u gradu je bilo stete ali ne toliko alarmantne

Sve je je pocelo ovako obilna kisa koja je padala vec 2 dana presla je u jak sneg ,pre svega zahvaljujuci lokalnoj mikroklimi,visokim brdima oko Ivanjice ,ornografskom polozaju i  intezitetu padavina....

Nastavio je da pada izuzetno jakim intezitetom i pored plus 2,poceo je da se hvata z apovrsine

Mimo svih ocekivanja,cak i ovako nisko poceo je da se formira snezni pokrivac,a sneg je i dalje padao izuzetno jako

Intezitet je bio takav da se i na prometnim putevima hvatao

Nestvarno su delovale ove scene,sobzirom na toplu zimu i jos toplije prolece ,gde sam do skora isao u kratkim rukvavima,gde su belezene temperature i preko +25 C u Srbiji

Savijene grane i citava stabla,svuda belo,a do pre nekoliko sati svuda je bilo zelenilo,neverovatno je dozivljavati tako nesto.Naravno neizbezno je bilo lomljene stabala i grana...

Sve je prelepo izgledalo,steta sto nije bio dan,mnogo bi vi to bolje videli....

Skupljeni maslacak odaje sneg, da smo usli u drugu polovinu aprila :D
Primetio sam ga tek kada sam pregledao slike...

Jutros je i dalje bio tu sneg,ali nije vise to bilo to.. nije ga bilo na granama i kroz zimski ambijent probijao se onaj pravi prolecni...

A pored snega sa grana padala su i stabla

malo kontrasta

i jos oborenih stabala

Nastavak sledi.....
Jer nisam izdrzao jutros, da ne odem malo vise u Ivanjicki kraj,ka brdima ka Javoru,da vidim to cudo o kojem pricaju ,izdvojio sam pola sata 15 min strmog uspona i silazenja, izasao sam na nekih 800 mnv i docekalo me je opet izenadjujuce veliki sneg z atu visinu ,nisam ocekivao bas gotovo pola metra snega... Nisam mogao vise ka Kusicima jer mi je letnja guma,a temperatura je na 800 mnv bila 0 C pa nisam smeo,a imao sam vremena steta gore je sigurno jos veci...

Uglavnom nastavak ovo prolecnog snega sledi.... 

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
Lepe slike,ali i velike stete.Pamti ce se ovo dugo.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Super reportaža,čekamo nestrpljivo nastavak :D

I meni je žao ljudi koji zavise od tih voćki,ali inače ovako je prelepo,jer i sneg je  ( kao što ranije nekoh) itekako lepota proleća :)

Moćna li si prirodo !
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srks

• **
Srbine, pohvale za slike i opsežnu reportažu! Falilo nam je ovakvih reportaža tokom zime, ali eto, pomalo ironično, imamo ih usred proleća.

Nažalost, šteta se nije mogla izbeći...

Van mreže mareeram

Koliko polomljenih grana samo u Ivanjici, a zamisli gore na planinama sa preko pola metra..  :-X

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
Eto šta se desi kada ovakvu reportažu očekujemo u sred zime, a dobijemo je sredinom aprila.
Slike su lepe, ali kao što rekoh MNOGO kasne. :-\

Van mreže Shomy

• *
  • Starost: 30
Brate bilo bi super da odes na Kusice sutra ujutru :D
Cuo sam se sa bratom i kaze da je prohodno, inace slike su super sve pohvale, ali otidji i na Kusice :)

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 45
Fantasticna reportaza, sve je lepo objasnjeno. Maksimalne pohvale za trud. Nazalost, kad sneg zakasni, a padne u velikim kolicinama steta je neminovna.

Van mreže ocelot

• Starost: 35
za arhivu :)

inače, situacija jednako opasna kao za vreme jakog vetra što se tiče drveća