Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2014- III dekada  (Pročitano 102342 puta)

Van mreže ocelot

• Starost: 35
Odg: April 2014- III dekada
« Odgovor #220 poslato: 25. April 2014. u 22:07 »
rominja nekih sat vremena

iako grad Zaječar nije pogođen poplavama većih razmera ovaj put je proglašeno da voda nije za piće (što se čini mi se prvi put meni događa ovde)

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #221 poslato: 25. April 2014. u 22:29 »
Ova 2 dana slabo sa kišom ovde. Danas 2-3 puta je počela da pada, ali ubrzo je prestala. Nije to ni merljivo. Sinoč smo isto imali krači pljusak. Tmax 21C
Trenutno oblačno sa slab vetar, takt 15C

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #222 poslato: 26. April 2014. u 08:32 »
Konačno jedno jutro bez kiše, ali tu je košava. Duva sa udarima do 15 m/s, a temperatura je na  13.4C

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #223 poslato: 26. April 2014. u 08:58 »
Kod mene nema ozbiljne kosave,  za sada je to jugoistocni vetar koji duva 6 m/s sa udarima do 13 m/s. Tmurno i oblacno jutro. Padavina po obicaju nema. Temperatura 15 C.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #224 poslato: 26. April 2014. u 09:38 »
U Beogradu oblačno i vjetrovito, doduše oblaci su tanki i djeluje da bi svaki čas moglo sunce da probije. T 14.6°C, Tmin 13.1°C.

I danas i sutra će potrajati predah od kiše i nestabilnosti, taman da se skoz smiri situacija sa poplavama. Lokalnih pljuskova će biti uglavnom u planinskim predjelima južne i jugozapadne Srbije. Od ponedjeljka ponovo kiša i nestabilnosti u većem dijelu zemlje.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 50.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #225 poslato: 26. April 2014. u 11:07 »
Od jutros vetar siba kao lud, veoma je neprijatno napolju iako sunce sija uz temperaturu od 17C.
Od glupog vetra steta na tresnjama koje su bas dobro krenule i rod bi bio odlican.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #226 poslato: 26. April 2014. u 11:57 »
Umereno oblačno povremeno uz sunčane intervale i pojačanu košavu temperatura 18C.

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #227 poslato: 26. April 2014. u 12:58 »
Sva sreca i ovde ne dopire kosava, sada je to vec prijatan suncan dan sa temp od 20C. Ima kosave i tu, ali je slaba i ne kvari toliko ovaj lep dan.

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #228 poslato: 26. April 2014. u 13:43 »
Nakon jos jedne kisovite noci danas pretezno suncano, ali i dalje sveze iako je 17ºC

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #229 poslato: 26. April 2014. u 14:13 »
U Sarajevu oblacno i pada kisa.Temperatura 15*C.
« Poslednja izmena: 26. April 2014. u 14:46 roki »

Van mreže ssoney

• **
« Odgovor #230 poslato: 26. April 2014. u 14:27 »
Kosava nesto pojacala duva 10 m/s sa udarima do 16 m/s. Uglavnom suncano i vetrovito prepodne. Temperatura 19 C.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #231 poslato: 26. April 2014. u 14:37 »
Od glupog vetra steta na tresnjama koje su bas dobro krenule i rod bi bio odlican.

Polomio je grane ili kako je vetar umanjio rod?

U Subotici posle oblačnog jutra, dan pretežno sunčan, ali uz umeren jugoistočni vetar. Temperatura 21 stepen

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #232 poslato: 26. April 2014. u 16:19 »
Nakon oblacnog prepodneva,popodne se sunce probilo pa ima i suncanih intervala.
Duva slab na udare i umeren jugoistocni vetar.
Trenutna T 17.4°C.

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #233 poslato: 26. April 2014. u 17:06 »
Zdravo drugari posle dva dana. :-* Nestalo mi prekjuče interneta zbog nevremena i to baš kad je počelo nevreme oko pola 6h popodne. :( Tako da nisam mogao ništa da izveštavam jer su mi uključili internet tek noćas. U četvrtak je bio težak smarački dan (tmuran uz izmaglicu i slojastu oblačnost) uz slabu do umerenu kišu i po koji kratkotrajan pljusak. Negde oko 15:00 h je počelo da grmi prema jugu i to je bila prva grmljavina ove godine. Naravno da je na toj strani (odakle se čula grmljavina) bilo tamnije nebo, ali je celo nebo bilo prekriveno slojastom oblačnošću i izmaglicom. Povremeno je kretala jača kiša, pa naglo oslabila, da bi oko 17:30 h krenuo pravi haos i potop. Oko 17:30 h je počeo jak pljusak koji je iz minuta u minut bio sve jači i jači i prerastao pravu provalu oblaka, onda je kiša oslabila oko 17:45 h, da bi' negde oko 17:50 h krenuo pravi potop u nekoliko etapa i trajao negde do 20:00 h. Kiša je toliko jako padala da se nije ništa moglo videti, a kod komšije u dvorištu se napravilo pravo jezero koje se počelo prelivati kod mene u podrum. Kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu kiše i već posle prvog naleta koji je trajao negdo oko desetak minuta, počela je da se izliva, pa je stric morao brzo da zove ćala u pomoć jer se voda nije samo prelivala iz kanalizacije u našem dvorištu, već i sa ulice. Tako da smo morali biti u stanju pripravnosti nekoliko sati. Grmljavina je početku bila slaba do umerena tokom prvog naleta, da bi' u narednim naletima (a bilo ih je Bog zna koliko) bila sve jača i jača, a nekoliko puta je grom udario vrlo blizu. Na početku su prozori zvečali kao da pada grad, ali grada i sugradice nije bilo već veoma krupne kapi kiše. Nažalost zbog slojaste oblačnosti i opšteg stanja pripravnosti, nisam mogao da zabeležim foto i video zapis, ali su kasnije nadošle Kolubara i Ljubostinja, kao i potok koji se uliva u Ljubostinju blizu moje kuće, pa sam uspeo da fotografišem, a fotografijama su čitav doživljaj doprineli moj ćale i prijatelji. Tako da ću fotografije Ljubostinje i Kolubare postaviti nešto kasnije. Sve u svemu, za šest sati velikih padavina od 17:30 h do nešto iza 00:00 h je palo tačno 66.4l kiše po kvadratnom metru. Ipak i dalje ostaje rekord za jednodnevnu količinu padavina od 17-og juna 1995-e, kada je u Valjevu palo za pola sata 73l kiše po kvadratnom metru i tad su se izlili Ljubostinja i potok koji su poplavili moje i oklna dvorišta, a tada nam je vodu iz podruma izbacivala vojska. Ta poplava nam je napravila ogromnu štetu, ali o tome drugom prilikom. Juče je bio još smaračkiji dan. Nije bilo kiše, ali je bilo tmurno, vrlo hladno i suvo uz jugoistočni vetar. Ipak sam i juče malo fotkao Kolubaru, pa mi nije bilo dosadno. ;D

Možda ću delove ove poruke prebaciti u reportažu. Pozdrav. :-*
« Poslednja izmena: 26. April 2014. u 17:25 Stefan Valjevo »

Van mreže roki

« Odgovor #234 poslato: 26. April 2014. u 18:02 »
Uh koji pljusak trenutno,potop.Provala oblaka..

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #235 poslato: 26. April 2014. u 22:02 »
@Stefan
Samo da se nadovežem da je tokom padavina te 1995.godine zabeležen najjači intezitet padavina od 5mm/min. U odbarni od poplava  učestvovao sam celu noć 24.04 i juče 25.04 pa nisam mogao da pišem poruke, ali Stefan je lepo preneo situaciju iz Valjeva.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #236 poslato: 26. April 2014. u 22:38 »
Stigla oblačnost sa juga srbije i pada kiša, vetar je potpuno prestao.

Van mreže roki

« Odgovor #237 poslato: 26. April 2014. u 22:54 »
Danas novih 19mm kise sto je za ovaj mjesec naraslo na 127mm

Van mreže mareeram

« Odgovor #238 poslato: 26. April 2014. u 23:28 »
Bravo Stefane za iscrpan komentar! :selam:

Ja sam daans bio na planini Samanjac istocno od Paracina, najvisi vrh Jasenova Glava 852 m.n.v..popeli smo se nije tako laka tura, jer smo isli i na vidikovac Hajducki kamen, koji je bogovski!! Duvala je kosava onako, umerena, ali niije bilo hladno, meni nije bio  taj utisak uopste, planina je fenmenalna, vidi se Rtanj kao na dlanu, toliko je sve zeleno, da reci nemam, ovako nije bilo zeleno po Srbiji ne pamtim, posledne tri godine..ma prelepo je, videcete sutra slike stavicu jednu temu jer ova tura zasluzuje posebnu temu, bili smo i na Grzi, ima vode samo tako, ja ne pamtim ovolio vode, tamo, kulja iz vrela! Ma odlicno je bilo, divan dan, kristalno bistro na momente jer je kosava procistila atmosferu..meni se jako dopalo, bilo je i 5 clanova iz paracinskog planinarskog kluba, i tako.. :)

Van mreže ssoney

• **
« Odgovor #239 poslato: 27. April 2014. u 00:21 »
Vedra i vetrovita noc. Zbog kosave koja duva sa udarima do 18 m/s bas deluje hladnjikavo kao da je temperatura znatno niza od ovih 16 C, koliko je trenutno.