Ja mislim da ima i meri padavine samo... a nekada davno merila je temperaturu... Izneo je jednom ptprince nekada clan ovog foruma i zaposlen u RHMZu podatke o kolicini padavina u Ivanjici,daleko odskace od okoline jugozapadne Srbije, koja je inace poznata po vecim padavinama, i u Srbiji od nizih stanica prima najvise padavina i to, ja mislim koliko se secam, prilicno ubedljivo...
Mozda ima neko,sa foruma, ko moze nekako da proveri koliko je padavina palo u ivanjici ovih dana,cifra je ogromna sigurno...
Klimatološka stanica u Ivanjici mjeri terminske temperature (7, 14 i 21h), padavine, oblačnost, napon vodene pare, relativnu vlažnost vazduha i snijeg. Mjesečni i godišnji podaci se mogu naći u
Meteo godišnjacima koje redovno objavljuje RHMZ. Ovo su mjesečne i godišnje padavinske brojke u Ivanjici u od 1991:
Od nizinskih klimatoloških stanica slične brojke ima samo Loznica, sa 30-godišnjim prosjekom za period 1981-2010 od
868mm, za period 1991-2012 loznički prosjek iznosi
862mm. Planinske stanice Zlatibor i Kopaonik dobijaju nešto više padavina, 30-godišnji prosjek (1981-2010) za Zlatibor je
1017.3mm, za Kopaonik
984.4mm. Ivanjičke brojke iz ovog aprila vjerovatno ćemo saznati za godinu ili godinu i po, tj. kada izađe godišnjak za 2014. Još uvijek nije izašao ni godišnjak za 2013.