Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2014 - II dekada  (Pročitano 162415 puta)

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
Odg: Maj 2014 - II dekada
« Odgovor #240 poslato: 14. Maj 2014. u 21:00 »
Odjavljujem se za večeras sa 34mm. Videćemo koliko će biti ujutru. :?:

Van mreže nele-niš

« Odgovor #241 poslato: 14. Maj 2014. u 21:01 »
Koliko je tacno ovo za Surcin :-[,inace sad pada umerena kisa,duva jak vetar.

Za 4 maj stoji 143mm što je svakako greška...

Moguce da je i ova cifra sumnjiva neznam na ostalim AMS stanicama kakva je situacija
ali bi trebalo da su padavine ipak ujednačenije što se tiče Beograda i okoline

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #242 poslato: 14. Maj 2014. u 21:14 »
Напољу пада умерена/јака киша уз баш појачан ветар...

Радар делује импресивно за наставак ноћи, Морава како сам чуо расте екстремно из сата у сат и биће критично баш.

Тренутна температура 9.7 C.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #243 poslato: 14. Maj 2014. u 21:15 »
Vest od veceras

Osnovne i srednje skole na teritoriji Beograda nece raditi sutra i prekosutra zbog obilne kise
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/465040/VANREDNO-STANJE-Osnovne-i-srednje-skole-nece-raditi-sutra-i-prekosutra-zbog-poplava

Padavine 90,1mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #244 poslato: 14. Maj 2014. u 21:26 »
I dalje neumoljivo lije u Beogradu.

Zato je i Novo Selo krenulo sa stilom,mama kaže zadnjih sat vremena vrlo jaki pljuskovi,već je palo 10-ak novih litara.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže sale pn

« Odgovor #245 poslato: 14. Maj 2014. u 21:31 »
Interesantno je da kod mene uopste ne duva vetar. Pada umerena kisa.

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #246 poslato: 14. Maj 2014. u 21:34 »
 :cry: Nakon blagog opadanja reke,jaka kisa koja lije vec nekih 2 sata,ponovo je reku dogurala do kriticne tacke,bukvalno fali metar da dodje do samih kuca,u mom komsiluku nam je 6 kuca ugrozeno,voda je u dvoristu nekih metar do 2 visine,jos uz ovaj vetar scena je kao u horor filmovima... Nikad nas ta recica nije ugrozila ali sada u samo 10ak dana dva puta se izlila i napravila veliku materijalnu stetu,flase mi plutaju po dvoristu,jedna kuca je vec 20ak cm pod vodom,jezivo je..
Nocas nema spavanja, radar sve crnji i crnji,a nadleznih organa nigde ni na vidiku osim sto su doneli 30ak dzakova peska  :(
Urose hvala na ponudjenoj pomoci

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #247 poslato: 14. Maj 2014. u 21:37 »
Bili su i kod nas,samo na par min i to baš onda kad su padavine gotovo oslabile,ostavili neki dzak i vozdra..Bitno je da rade pri opštini a o građanima niko ne misli.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #248 poslato: 14. Maj 2014. u 21:43 »
Oslabio za nijansu intenzitet kise, ali zato vetar pravi haos povremeno dosta jaki udari sa SZ. Srecom u NS za sada bez velikih problema sto se tice vode. Videcemo kako ce se situacija odvijati sutra. Kisomer 2 puta praznjen, 72 mm do sada. Nemam info koliko mm je all time record za dnevnu kolicinu padavina ovde, pa ukoliko ima neko vredan..  ;)

Van mreže aca asceric

• Starost: 27

Van mreže Boki Celtic

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #250 poslato: 14. Maj 2014. u 21:45 »
I u Šapcu kiša lije ceo dan kao iz kabla, palo je preko 70 litara i duva jak severozapadni vetar,povremeno olujne jačine  :oboze: Večeras je i kod nas proglašena vanredna situacija
VANREDNA SITUACIJA NA TERITORIJI GRADA ŠAPCA - Na predlog komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića, Štab je večeras doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Šapca.Formirano je pet operativno-tehničkih timova za obilazak i rad na terenu. Resursi javnih preduzeća na raspolaganju su rukovodstvu timova, a u Gradskoj upravi uvedeno je dežurstvo.Preduzete aktivnosti imaju cilj da spreče dalje štete izazvane obilnim padavinama koje se najavljuju i za naredne dane.Prema informacijama Odeljenja komunalne policije u Šapcu, zbog obilnih padavina formirane su, do sada, tri kritične tačke u gradu, i to u slivu kanalizacije u ulici Kralja Milutina. Najviši nivo vode je ugao ove i Ustaničke ulice tako da je kolovoz pod vodom. Ugrožen je i deo ulice Leonarda da Vinčija, pored zgrada solidarnosti, kao i ugao ulica Ćirila i Metodija i Žike Popovića.Zbog izlivanja rečica Dobrave i Dumače saobraćaj je u prekidu na pojedinim delovima puta, kao što je deonica od Pocerskog Metkovića do Grušića. Direktorima škola na seoskom području preporučeno je da deca sa ugroženih teritorija u narednim danima budu oslobođena nastave

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #251 poslato: 14. Maj 2014. u 21:48 »
Zvanično u Novom Sadu za 12h (od 8 do 20h) sati palo neverovatnih 62mm kiše.  :-[ I dalje pada umerena kiša dok severozapadni vetar divlja.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #252 poslato: 14. Maj 2014. u 21:50 »
Jaka kisa trenutno, uz jak vetar.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #253 poslato: 14. Maj 2014. u 21:53 »
I ovde ponovo kiša nošena severozapadnim vetrom.

Van mreže Djolo

• *
« Odgovor #254 poslato: 14. Maj 2014. u 22:04 »
U Batajnici do sad 83mm. U selu reka nikad veca kazu mestani, tamo je apokalipticno stanje. Danas je u selu do mog palo 94mm do 20 h, juce 48, mislim da taj kraj trentno vodi po kolicini kise od ovog ciklona :bang: :sos:
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/hbv/sliv.php?sliv_id=50
Inace misljenja sam da ce u Bogovadji biti premasen all time rekord do jutra :deda: :-[
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/osmotreni/nrt_tabela_grafik.php?hm_id=45909&period=7
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45909
Komsija kaze da ima dosta snimaka poplave, kad dodjem do toga objavicu ovde.

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #255 poslato: 14. Maj 2014. u 22:12 »
73mm kise u Melencima, sada su kanali i dvorista vec puna vode  :kafa:
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže 10C-25C

• *
« Odgovor #256 poslato: 14. Maj 2014. u 22:21 »
73mm kise u Melencima, sada su kanali i dvorista vec puna vode  :kafa:
:rofl:
-3C...32C

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #257 poslato: 14. Maj 2014. u 22:25 »
U Beogradu malo oslabila kiša u odnosu na intenzitet koji je obilježio veći dio dana, ali i dalje je to ozbiljan intenzitet. Od 20h na Vračaru palo još 8mm, to je ukupno 76mm od jutros.
Padavine od ponoći na Beogradskim AMS nevjerovatno ujednačene:
Vračar 95mm
Banjica 95mm
Karaburma 93mm

Vjetar sve jači!

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Јоца

« Odgovor #258 poslato: 14. Maj 2014. u 22:28 »
Kisa neumorno pada citav dan,sad vec strepim da ne bude poplava i ovde.Ne znam koliko ce jos zemlja moci da upija vodu,video sam na par mesta bare u dvoristu.A jos gore sa ovom kisom je ovaj vetar,kada dune jako nosi kisu i pada pod kosinom,a posto sam ja na 3 spratu,na vrhu zgrade,tavan mi je pun vode i prokisnjava mi na 3-4 mesta,malopre sam se peo na tavan sa caletom da skupljam vodu i postavljam neke kofe i cacnice.Zaista je alarmantno!

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #259 poslato: 14. Maj 2014. u 22:31 »
Interesantno je da kod mene uopste ne duva vetar. Pada umerena kisa.

Ocekuj ga vrlo brzo... U Sm.Palanci poceo da duva pre jedno sat i po vremena, prvo slabo, a bogami, sad se "razgalamio" prilicno uz jaku kisu... Odose zita u p.m.  :oboze:
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝