Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2014 - II dekada  (Pročitano 162541 puta)

Na mreži mareeram

Odg: Maj 2014 - II dekada
« Odgovor #720 poslato: 18. Maj 2014. u 23:02 »
Ja sam danas odneo sakupljene stvari i hranu i vodu tamo gde ide za Krupanj, Ljig i Kraljevo..

I sutra cu jos!

Van mreže sale pn

« Odgovor #721 poslato: 18. Maj 2014. u 23:14 »
sva sreća pa iz Zajeačara sva pomoć ide Paraćinu (apoteka, crveni krst) kao i iz okolnih gradova Timočke Krajine
Hvala puno gradu Zajecaru sto je svu prikupljenu pomoc odlucio da posalje Paracinu. Jako lep gest.

Paracin, treci dan posle nezapamcenog potopa, ovako je danas izgledalo. Crnica je po gradu ostavila katastrofalne posledice  :cry:

ORBIS Design Hotel&Spa, novootvoreni hotel u gradu je pretrpeo veliku materjalnu stetu

« Poslednja izmena: 18. Maj 2014. u 23:24 sale pn »

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #722 poslato: 18. Maj 2014. u 23:15 »
Hvala svim ljudima dobre volje koji pomazu Paracinu i drugim poplavljenim mestima u ovoj teskoj situaciji koja nas je zadesila.

Jeste mnogo bode oci to da se mi gotovo i ne spominjemo. Ali zato smo Sale i ja tu da vas upoznamo sa situacijom. U planu mi je da prikupim sve slike iz Paracina na jednom mestu i da ih objavim ovde.

A sto se tice prognoza na ovom forumu smo poceli da diskutujemo cak nedelju dana pre nego sto je poceo potop. RHMZS je upoyorenje dao dan pre nego sto je sve pocelo i to veoma ublazeno. Za sve ove tvrdnje postoje pisani tragovi bas na ovom forumu. Isto je bilo i pred udar one hladnoce 2012. Znalo se mnogo ranije sta nam se sprema.

Uf Sale kako je ironican slogan sada na ovoj zadnjoj slici.

Na mreži mareeram

« Odgovor #723 poslato: 18. Maj 2014. u 23:30 »
A ta zemllja i mulj po Paracinu, sto je ostavila Crnica za sobom, tacno takve boje je zemlja u kanjonu Crnice tamo kod sela Zabrega, kad sam bio prosle godine, i sad pre manje od mesec dana kad sam isao na Samanjac...to je tacno ta zemja iz tih krajeva koju je nosila bujica prema Paracinu! :o

Joj ja sam posle Samanjca jedva oprao cipele planinarske od te zemlje,a zamisli ceo grad umazan time! :nelupaj:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #724 poslato: 18. Maj 2014. u 23:41 »
RHMZ i njihovi zvanicnici ne bi trebali da se pojavljuju na tv-u i da je neke pravde trebali bi da budu smenjeni. Koga su oni obavestili? Sta su oni predvideli?
Pa bruka i sramota, jos se smeju ovom forumu i nasim prognozama.

Znam da pojedini citaju ove komentre pa cu im reci, mozete samo da ucite od ovog foruma ono sto niste naucili kada je trebalo!!!

Van mreže tamnavac

• *
« Odgovor #725 poslato: 18. Maj 2014. u 23:43 »
Ub- 10C, vedro....reke se vratile u korita , struja posle 4 . dana dosla, posle 4. dana vise nismo odseceni od sveta...pola grada pretrpelo katastrofalnu stetu, a sela to ne moze da se sagleda kakve su posledice za sada....jer voda se u nasoj ravnici vrlo tesko povlaci.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #726 poslato: 18. Maj 2014. u 23:48 »
Meteorolog iz RHMZ-a Aleksandar Nišavić trenutno gost na RTS-u. Pitao ga je voditelj da li je zvanično ime ciklona "Tamara", a on je odgovorio da "naravno da nije, to je ime koje su mu nadenuli studenti meteorologije na svom veb portalu (uz podsmijeh)". Kad je voditelj pitao, "kako onda da ga zovemo?", on je odgovorio, pa samo "ciklon". Kasnije je sve što je rekao i opisao bilo gotovo identično sa našim tekstom sa portala (vjerujem da je pročitao). Na kraju se samonahvalio kako su oni svoj posao odradili odlično. A ja se nešto ne sjećam da je bilo upozorenja...

Класичан говнар, није ми жао да то кажем, чак и ја осећам неправду, а како ли је тек Милошу који је написао текст и објаснио како нас је ова несрећа задесила, још једном говнари из РХМЗ-а!

Да су на време упозорили људе, друга би то прича била, шљам, директор им у сред вандредног стања, на "састанку" ван земље.

Овде данас "леп" дан, Морава се повукла у корито, оставила пустош иза себе и милионску штету, много викендица је једноставно збрисано, чак и темељ није остао, њиве уништене, вода из кућа се повукла и ради се на санацији, пут баш оштећен и требаће реконструкција.

« Poslednja izmena: 19. Maj 2014. u 00:00 Медо 95 »

Na mreži mareeram

« Odgovor #727 poslato: 18. Maj 2014. u 23:55 »
Evo kako je izgledalo vrelo Grze kod Paracina 26.04. ja slikao! Bilo je prelepo, i jako bogato vodom, ovo stavljam da vidite koliko je vode vec tada bilo, i zamislite sada nakon ovih padavina, a ta voda ide u Crnicu, to je samo jedan mali deo Crnice pa sad vidite!!!

A ovo je na planini Samanjac, ne podseca li vas zamlja sa poplavljenih slika Paracina na zemlju sa ove slike?

I evo jos malo pejzaza sa PRELEPOG Samanjca, ici cemo mi ponovo po stazama i bogazmaa paracinsog kraja, sve ce ovo da prodje! ;) :)

Na poslednjoj slici je pogled na Rtanj.

Ja se izvinjavam za ovaj post, ako smeta obrisite, ali htedoh malo da uveselim ljude, a i ima slike izvora Grze da pokazem u hidroloskom smislu! :)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #728 poslato: 18. Maj 2014. u 23:58 »
I meni je fascinatna ta boja zemlje i mulja koju je nanela Crnica !Sličnu boju zemljišta sam još jedino video kada sam bio u Đavoljoj Varoši.

Već ovih dana dole u Novom Selu uz moravsko polje je bila prava navala komaraca....a šta nas tek sa njima očekuje.Moraju se i te uginule životinje brže bolje ukloniti,jer bi moglo doći do gadnih zaraza.

Sa druge strane Morave,na obodima Gledićkih planina pojavila se i klizišta nažalost.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Na mreži mareeram

« Odgovor #729 poslato: 19. Maj 2014. u 00:02 »
@ Kimi

Ceo kanjon Crnice istocno od Paracine je zemlja te boje, to je crvenica, i dosta je plodna, selo Zabrega je svo u njivama i povrtnjacima..

Jel znas mozda jel dobio Trstenik vodu, na primer to danas nisu ni pomenuli! :-\ i ona sela potopljena oko Trstenika..

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #730 poslato: 19. Maj 2014. u 00:08 »
Crvenica, tipicna za krecnjacke predele bas kakvi su u planinskom delu opstine.

Molim bez pogrdnih reci, to ne treba da bude nas manir. Svako radi svoj posao. Neko iz ljubavi, neko iz zabave, a neko cisto da se kaze da nesto radi.

Van mreže ivanb

• *
« Odgovor #731 poslato: 19. Maj 2014. u 00:43 »
Pogledajte ovaj prilično poučan video.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Xk0ukdnyScI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Xk0ukdnyScI</a>

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #732 poslato: 19. Maj 2014. u 07:09 »
Pretežno vedro i u Subotici juče bio samo jedan kratkotrajan pljusak od 1 minut, palo 0.2mm, ukupno od ciklona 68.2mm.

T=11.5°C

Jutros iznad Srbije veoma malo oblaka.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #733 poslato: 19. Maj 2014. u 08:15 »
Potpuno vedro nebo  :sun  Ne mogu da verujem  -) Jedino na samom horizontu na jugu jedva vidljivia tanka oblacna linija.

Trenutno 17 C, a ako se po jutru dan poznaje bice oko 25 danas  :-*

Grad jos uvek bez vode - spajam se sa komsijom preko bastenskog creva (on ima bunar) da bi bar mogli da se, da izvinete, operemo k'o ljudi. Skole danas ne rade iz higijenskih razloga, a da li ce sutra videcemo.

@ivanb:

Nekad smo imali JNA, pa Sluzbu javljanja i obavestavanja, pa Teritorijalnu odbranu... Samo u Sm. Palanci u kasarni je bilo 4.000 vojnika koji su uskakali kad god je trebalo plus mehanizacija, pumpe, amfibije, camci. Pa fabrika Gosa sa 8-9.000 radnika - ljudska sila koju kad pokrene dobra organizacija moze mnogo da ucini. Sad se ne zna k'o pije a k'o placa - idu vatrogasci da traze camce od pecarosa, a na vojnom poligonu stoje desetine amfibija, camaca, teska mehanizacija - sve to ceka licitaciju i kupca - kasarna zvrji prazna, ima samo strazare, a ljude smestili po skolama.

A onog iz RHMZ treba da je sramota, ako nista drugo zato sto je bezocno prepisao i naucio napamet Milosevu analizu. Da se kladimo da ne bi sam umeo da analizira nastajanje i kretanje jednog CB-a, a kamoli onakav ciklon.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #734 poslato: 19. Maj 2014. u 08:49 »
Potpuno vedro i u Novom Sadu. Temperatura već 16 stepeni.

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #735 poslato: 19. Maj 2014. u 09:54 »
Vedro i toplo jutro i u GM.Ovde od ciklona palo oko 120mm,a od 15 aprila blizu 300mm.Kasnije krecem za Bg.
Trenutna T 16.7°C.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #736 poslato: 19. Maj 2014. u 13:15 »
Toplo i suncano u Beogradu, temperatura dostigla 24,8C, vlaga ne tako visoka 44%.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #737 poslato: 19. Maj 2014. u 13:39 »
Suncan i topao dan. ovde van grada cak deluje idilično ali samo par kilometar u gradu haos...

Trenutno je 24.5C, mene plasi najezda komaraca narednih dana..

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #738 poslato: 19. Maj 2014. u 14:02 »
Mozda je off ali ipak cu napisati. Moji roditelji zive u Majuru kod Sapca i obavesteni su da moraju da se evakuisu do 18 casova. Ako ima neko iz okoline alexa ili neko drugi neka se javi ako ima neke informacije da li je negde pao nasip i slicno. Unapred hvala.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #739 poslato: 19. Maj 2014. u 14:13 »
Nasipi nisu probijeni, ali su dosta oslabili, tako da postoji opasnost da voda probije.
Takodje se evakuisu sela: Drenovac, Sevarice, Tabanovic, Pricinovic, Majur, Misar, Orasac, Miokus, Dragojevac, Mrdjenovac i Provo!