Solidan munjolov!
Za mene je ovaj dan bio veliko razočarenje. Ne zato što nije bilo oluje ni kiše u Beogradu i gotovo cijeloj Vojvodini. Mislim, kiše je bilo i previše ovoga maja, pa je nisam nešto željan, a bilo je i zanimljivih konvektivnih dešavanja u par navrata. Razočaralo me to što sam mislio da sam konačno donekle savladao prognozljivost konvektivnih dešavanja, ali su danas ona savladala mene i ostale prognozere SM tima. Prognoza konvektivnih dešavanja i dalje ostaje enigma za mene i moj najveći izazov u meteorologiji. I dalje ne mogu da nađem odgovor zašto su jučerašnji oblaci bili jači i zahvatili znatno veće područje nego današnji, i pored toga što juče jedva da je i bilo strujanja a danas i strujanja i smicanja. Danas se toliko toga poklopilo da se dese savršene oluje (hvala Bogu da ih nije bilo), a tek par jačih oblaka je prešlo preko Srbije, ništa što se nije dešavalo i ranije u situacijama koje su znatno manje obećavale.
E sad, ako me pitate šta će biti sutra i preksutra, nemam pojma. Do danas sam bio ubijeđen da će sutra biti stabilno, ali uopšte više nisam siguran da sutra neće biti konvektivnih dešavanja.