Pre dva dana, u petak poslepodne na blog sam okačio ovu sliku sa mogućim obilnijim pljuskovima danas poslepodne, to se i desilo
Sredinom dana najviše razvoja bilo je na zapadu Bačke, koji su se postepeno širili prema istoku. Nešto pre 15h sam uočio iznad i oko mene tri jaka oblaka i očekivao da uskoro počnu da daju kišu, to se vrlo brzo i desilo sa prvih par kapi, a zatim u nekoliko navrati stani-kreni pljusak. Posle 5 minuta počeo jak pljusak
U nekim trenucima činilo se kao da vetar duva od gore, a na 10-km od mene registovan je tornado, mada ja uopšte nisam pratio severnu stranu, a i ne vidim puno jer je puno visokih drveća...
Kada se malo smirilo uslikao sam oblak na jugu, odakle mi gabesz javlja da je potop i da je bilo grada
Nakon toga oblak je odlučio malo da se vrati i počeli su jaki udari groma, kada je i nestalo struje koje nema već tri sata.
Palo je 25mm kiše za oko 20-ak minuta. U mojoj ulici još kad je asfaltirana su napravljeni kanali sa jedne strane i redovno se održavaju i sad su se samo lepo napunili dok na putu nije bilo vode
U susednoj ulici nema kanala
Animacija radara
Stadion Spartaka nakon pljuska
Podvožnjak koji povezuje istočni i zapadni deo grada, opet je nakratko zaplivao
Tornado u Tompi, 10-km od mene
Maksimalna temperatura danas bila je 28.8°C, nakon pljuska pala je za 10-ak stepeni.