Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Poplave u Semberiji 2014  (Pročitano 3798 puta)

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
Poplave u Semberiji 2014
« poslato: 21. Maj 2014. u 17:02 »
Rijeka Drina,kanal Dasnica (spaja Drinu i Savu i prolazi kroz centar Bijeljine) i rijeka Sava sve su se izlile i sastavile u Semberiji,70% Semberije je pod vodom.Velike stete na objektima,unistena je sva poljoprivreda u ravnici,jedana zrtva poplava i veliki broj uginulih zivotinja koje plutaju selima Semberije.
Neke slike su moje,neke sa neta...
Kanal Dasnica u petak nadolazi,izljeva se i rusi most..

Drina dolazi na samo par km od grada.plavi sela Amajlije,Dijelove,Etno selo Stanisici,Dvorove..

Grad u petak predvece i subotu ujutru posle izlivanja kanala

Pucanje nasipa na Savi i potop sela:Batkovic,Velino selo,Brodac,Balatun,Ostojevicevo u tem selima je veca dubina vode nego u koritu Save..

« Poslednja izmena: 21. Maj 2014. u 17:12 beli »

Van mreže mareeram

Odg: Poplave u Semberiji 2014
« Odgovor #1 poslato: 22. Maj 2014. u 01:06 »
@ beli

Jooj dobro je da si dosao na forum!!

Bas sam pitao za tebe?

Semberija!!! uzas!!! :( :( :( :( :nelupaj:

Kako je tvoja imovina? Jel kuca bila potopljena?

Gledam ove puknute nasipe i deluje mi kao vestacki probijeni..a Dodik bio pre toga u kratoj poseti Beogradu, vec se pise o tome..jooj..mnogo je cudno.. :cry: :cry:

Van mreže beli

• **
« Odgovor #2 poslato: 22. Maj 2014. u 16:08 »
Ziv sam,nisam bio ja ugrozen,na periferiji grada sam odakle pocinju brda,kuca mi je malo u brdu tako da nisam imao problema sa poplavom.
U Semberiji je katastrofa,sve moguce vode su se izlile tu i unistile najrazvijeniju poljoprivredu u RS.
Najtuznije je sto u selima koja se nalaze na uscu Drine i Save voda i dalje stoji i nema gdje da ode...
U gradu se sve normalizovalo ali sva sela u ravnici su i dalje pod vodom,sto od poplava,sto od podzemnih voda..
Prica se i ovdje o Dodikovoj posjeti Bg. Kada se vratio u Bn nasipi su popucali.Sve je moguce,naravno da politika u svemu umjesa prste,ali sta se tu moze,narad ce osjetiti na svojoj kozi kao i do sad.Voda je prosla kroz vise od 5-6000 objekata samo od kanala i Drine,a za plavljenje Save jos nema informacija i podataka posto je sve pod vodom jos uvjek.. Tuga :(

Na mreži Aleksa

« Odgovor #3 poslato: 22. Maj 2014. u 16:23 »
Strasno, nezapamcena katastrofa.

Sto se tice miniranja nasipa, to se i ovde prica.  Na samom uscu Drine u Savu, u selu Crna Bara, dolazili su da miniraju nasip, ali ljudi iz sela nisu dozvolili. Tako da, nista me ne bi zacudilo.
Npr. da se Sava nije izlila, sada bi Sremska Mitrovica i Sabac bili pod vodom. Ne smem ni da pomislim sta bi se onda desilo...pola Macve i Srema bi bilo pod vodom.
Kao sto rece Beli, sve je to politika.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2014. u 16:43 alexa »

Van mreže beli

• **
« Odgovor #4 poslato: 22. Maj 2014. u 16:42 »
Pa tako i za ovaj nasip na Savi svi pricaju,cudno je malo. Od petka nasip kod Batkovca branjen svom snagom civilne zastite,policije,gradjana. U Petak noci voda preljeva preko nasipa,vracaju se mjestani kuci sa nasipa kao nema vise nade. U subotu ujutru opet se nasip brani nije jos pukao,za to vrijeme Dodik boravi u Bg,sve je zapostzavljeno i Drina koja je ucinila vecu stetu nego 2010,samo se o Savi prica. Nasip je opet poceo prelivati subotom posle podne i svi su vraceni kucama,da bi oko 16-17h Bn tv objavila snimke pucanja na 4 mjesta nasipa,cak nisu ni branjeni neki djelovi nasipa koji  su pukli jer nisz popustali tu,al su ipak pukli :).
Nije ni vrijeme ni mjesto za ovo sto pisem,samo prenosim pricu koja kruzi Bijeljinom vec par dana..

Na mreži Aleksa

« Odgovor #5 poslato: 22. Maj 2014. u 17:29 »
Naravno, sta god da se desilo vise nije bitno. Sada je najvaznije da se obnove kuce i da se nastavi normalan zivot ljudi, koliko god je to moguce.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #6 poslato: 24. Maj 2014. u 15:43 »
Užas!

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #7 poslato: 24. Maj 2014. u 23:18 »
Katastofa. Ne ponovilo se nikom i nikad vise!