Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2014 - III dekada  (Pročitano 107028 puta)

Van mreže Srbin

• Starost: 33
Odg: Jun 2014 - III dekada
« Odgovor #140 poslato: 24. Jun 2014. u 16:11 »
Citat
Stefane, dobro si se prisjetio toga. Da, sjećam se toga dana, jako slična superćelija je protutnjala centralnom Srbijom, samo je bilo kasnije, kasno popodne i veče.

To nikada necu zaboraviti,jer je supercelija tada bila jaca,odmah je skretala u desno,toliko da je   zahvatila i Ivanjicu i ako su za to bile jako male sanse,celija se kretala bas ka jugu... u Arilju je tada bilo dosta stete,medjutim Ivajnicko selo lisa je tog dana dozivelo pravi horor ,kada je padao grad kako kazu velicine tegle...
A u tom zaseoku Suluburici,se zatekao i moj drug koji se inace preziva suluburic i odatle je rodom,inace je ternutno u Sloveniji,kaze da je gard tada bio toliki da se uopste nije odbijao i odskakao od zemlje nego se pobijao u zemlju....

Evo nekih slika kada se vec podsecamo:

Citat
NEVREME OŠTETILO KROVOVE, AUTE I USEVE

http://www.ivanjickiradio.com/?p=2056

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #141 poslato: 24. Jun 2014. u 16:15 »
Ponovo pljusak sa gradom veličine klikera.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže nele-niš

« Odgovor #142 poslato: 24. Jun 2014. u 16:18 »
Božeee pomoziii...... :oboze:

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #143 poslato: 24. Jun 2014. u 16:22 »
čula se i prva grmljavina iznad grada i to od najbezopasnijeg oblaka koji prolazi danas.. ima par kapljica

Van mreže nele-niš

« Odgovor #144 poslato: 24. Jun 2014. u 16:34 »
Jedna od najačih oluja koje sam doživeo, sada se smiruje...

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #145 poslato: 24. Jun 2014. u 16:38 »
Bilo u vise navrata pljuskova sa grmljavinom  u GM,da bi sad iznenada udario grad,ali na srecu nije dugo trajao.
Osvezilo je,trenutna T 20.2 °C.

Nevreme pogodilo Cacak..
http://glaszapadnesrbije.rs/959634/snazno-olujno-nevreme-zahvatilo-cacak/

Van mreže astrogodra

• **
« Odgovor #146 poslato: 24. Jun 2014. u 16:39 »
Jos jedan u nizu naleta pljuskova!!!!
Astronomsko društvo Aristarh - Kragujevac

http://aristarh.rs/

Van mreže laky

« Odgovor #147 poslato: 24. Jun 2014. u 16:43 »
Sad pogledah sondazu Beograda i uslova itekako ima ali takodje otkriva inverziju ili CAP. Inverziju je predpostavljam stvoila oblacnost u prvom delu dana, na jugu je nije bilo pa je razvoj poceo ranije, iznad Beograda je bilo malo oblacnosti a na severu vise pa je inverzija verovatno jos veca.
Iako inverzija gusi nestabilnosti ipak je bitan sastojak jakih oluja. Inverzija ne dozvoljava da toplota i vlaga odu u visinu pa se u nizim slojevima atmosfere stvara velika energija. Kada temperatura dovoljno poraste ili stigne hladan front inverzija nestaje i sva energija se oslobodi stvarajuci vrlo jake oluje.
Ovo je poslednji razlog koji mogu naci zbog cega nema razvoja severnije, ne samo u Vojvodini nego i Slavoniji i Madjarskoj tako da ostaje samo da vidimo da li ce ova inverzija nestati.

Van mreže sale pn

« Odgovor #148 poslato: 24. Jun 2014. u 16:54 »
Cudna grmljavina sa severozapada i zapada, cuje se kao da bombe padaju. Stize jos jedan nalet, valjda ce od ovoga biti malo dinamicnije. oblak jaca.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #149 poslato: 24. Jun 2014. u 17:13 »
Prosao pljusak sa grmljavinom, ali vec stize novi. Bas su nekako pitomi, mirni bez vetra,

Van mreže nele-niš

« Odgovor #150 poslato: 24. Jun 2014. u 17:15 »
Stiže novi talas.

edit krupan grad....

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
« Odgovor #151 poslato: 24. Jun 2014. u 17:18 »
kod mene nista posebno se nije desilo, sve je proslo juznije prema kragujevcu, ovde samo pokupi prasinu kao i uvek...., ako sutra nesto ne padne bice ovo najsusniji jun koji pamtim, samo nekih 20mm do sada :nelupaj:

Van mreže sale pn

« Odgovor #152 poslato: 24. Jun 2014. u 17:23 »
Kako je puklo sad  :-[

Pocinje i treci pljusak i to bi mu bilo to za danas.

Cudoviste nad Nisom danas:

I dva snimka oluje:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rPkvudk7tKU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rPkvudk7tKU</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=OjAM7FZWlwk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=OjAM7FZWlwk</a>

« Poslednja izmena: 24. Jun 2014. u 17:39 sale pn »

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #153 poslato: 24. Jun 2014. u 17:36 »
Nevreme u Kosjericu

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=hbRd9WBW4GM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=hbRd9WBW4GM</a>
Upravo tako ssoney. Sestra mi je pošla vozom u Užice oko podne i rekao sam joj da je čeka nevreme u Kosjeriću. Tako je i bilo. Zvala me oko jedan da mi kaže da u Kosjeriću pada krupan grad, a preko telefona se čulo žestoko lupanje po kompoziciji voza. Posle je rekla da je grad razbio šoferšajbnu lokomotive. :oboze:

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #154 poslato: 24. Jun 2014. u 17:39 »
Ovde vec neko vreme pada kisa, jednom je iznenada jace zagrmelo

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #155 poslato: 24. Jun 2014. u 17:43 »
Ovo je baš bilo žestoko! Velikom brzinom je protutnjalo Srbijom, sad se već radar gotovo ispraznio. Fenomenalna fotka iz Niš! :)

Sutra strujanje na visini okreće na čisto jugozapadno, a smicanje će biti još jače nego danas. CAPE za nijansu niži, i pomjeren ka sjeveru. Slična nevremena sutra treba očekivati u pojasu Mačva-Srem-Sjeverna Šumadija-Beograd-južni Banat.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 5.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dzindzin16

• *
  • Starost: 51
« Odgovor #156 poslato: 24. Jun 2014. u 17:51 »
komsija "sale pn",ovaj ovakav oblak iznad Nisa,ciju si sliku postavio,ja uzivo tesko dam video .. deluje mi kao iz onih filmova o vanzemaljcima .. uzivo je verujem bila prilicno zeznuta situacija ...

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #157 poslato: 24. Jun 2014. u 18:14 »
Evo, današnje situacije u Valjevu. Bilo je sunčano i veoma sparno. Pogled na čudovište prema Kosjeriću.

Mamatusi.

Razvoji na sve strane.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #158 poslato: 24. Jun 2014. u 18:16 »
Polako se privode kraju današnja dešavanja u okolini Knjaževca. Knjaževac je dobio lepu kišu a nije imao grada i olujnoig vetra na duže. Videćemo kako su prošli zapadni delovi opštine, tamo je bilo i grada i olujnog vetra u dužim periodima. Ovde po AMS palo 13.6mm.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #159 poslato: 24. Jun 2014. u 18:22 »
Za sada teška ispala za Vojvodinu što se tiče prognoze. Ispada da je jučerašnji dan imao više potencijala nego današnji. :neznam:
Sve u svemu ništa zanimljivo danas ovde. :zzz:
Upravo tako ssoney. Sestra mi je pošla vozom u Užice oko podne i rekao sam joj da je čeka nevreme u Kosjeriću. Tako je i bilo. Zvala me oko jedan da mi kaže da u Kosjeriću pada krupan grad, a preko telefona se čulo žestoko lupanje po kompoziciji voza. Posle je rekla da je grad razbio šoferšajbnu lokomotive. :oboze:
Kosjerić kažeš? Hmmm ... gde je onaj tip što se raspravljao sa pola foruma o onim njegovim "patentima" koji 100% štite Kosjerić i okolinu od grada? Joj moram da se prisetim, ima dosta njegovih poruka u temi "protivgradna zaštita".
Inače, jadni ljudi ... sigurno ima dosta štete! :nelupaj: