Ovu reportažu počinjem video snimkom! Zašto? U trenutcima dok sam snimao monsun (oko 15:00), poslati smo na protivgradnu stanicu. Ovome je prethodio mrak. Ulična rasveta se upalila koliko je bilo tamno. Usledeo je monsun od 20-ak mm za 15 minuta.
Sačekali smo da se samo malo sve stiša i krenuli na protivgradnu.
Radarska kada smo poslati na protivgradnu ...
Po dolasku na protivgradnu kiša je oslabila, pa se pojavilo i sunce. Uskoro sam mogao i da fotkam ...
To je ova oblačnost koju sam označio ...
Kiša je zaustavila žetvu ...
Još jedan pogled na odlazeću kišu. U tom pravcu su dejstvovale kolege sa teritorije opštine Žitište.
Bilo je mnogo "šiljaka" koji su bili kratkog daha, ali bilo je i zanimljivih oblika, međutim, daleko sam bio od njih da bi sudio o čemu se radi. Evo jednog ...
Čestereg posle kiše ...
Stiže i nova tura ...
Mnogo je grmelo, ali je prošlo nekoliko kilometara pored ... na radaru je to izgledalo ovako ...
Još zanimljivih formacija ... "brdo ispod brda" ...
Ovde sam pokušao da uhvatim oblačnost od severozapada do jugoistoka ...
Na radaru to je ovo ...
Sledeća "tura" dolazi ali gotovo bez grmljavine ...
Vidi se i na radarskoj da je to dosta slabija oblačnost od prethodnih ...
Posle svih pljuskova ko bi drugi po atarskom putu nego "niva"...
Oko 18:30 nas konačno puštaju kući. U kišomeru nešto više od 30mm ...
Da dodam da je kasnije palo još malo kiše, ukupno 32mm.
Vidim na Fb-u da je u nekim selima opštine bilo oborenih stabala i polomljenih grana. Uglavnom su to starija stabla i manje grane. Nisam video da je neko postavio slike grada.
Što se tiče Česterega, nije bilo veće štete ... vetar je otresao nešto voća i polomio manje grane, ali generalno nisam čuo da je bilo veće materijalne štete.