Ja nemam ništa protiv dobre narodne muzike. Istina, nije to ono što slušam, ali ponekad ume da prija.
Ima jako dobro rađenih tradicionala u novim ritmovima, ali ima i onih drugih. Čitavi albumi su ponekad rađeni u tom maniru (Galija - Južnjačka uteha), ali ne samo naši. S druge strane, puno rock muzike je koketiralo sa narodnjacima. Ne samo Bijelo dugme, već i YU grupa, ali i mnogi drugi. I to je super ispalo.
Ono što ne mogu da podnesem jeste sve što ima GRAND u sebi (osim kafe - nužno zlo). Isto tako, ne mirišem Bregovića, ali svestan sam da sam u manjini u tom pogledu.
Ako se već oduševljavamo bluegrass, celtic ili gregorian obradama (izvin'te, kačio sam i sam nešto od toga), što je naš ili makedonski etno slabiji? Zato, Pavloviću, dobro je što si okačio Kennedyja, ali i ovo drugo. Naš etno jeste na ceni i to je za poštovanje.
Danas, ne znam kako bi to neko uspešno radio. Sve narodnjake koje danas možete da čujete pripadaju nečemu cecastom ili grandioznom. U to ime, :pink
Transmat, ja skroz razumem tvoj revolt. Zasnovan je na ukusu, i to je jasno. Međutim, pristalica sam širih pogleda. Ne brini, Pavlović nije zastranio, samo je pokazao izvesnu širinu u pogledu. Zato, svako ima pravo da sluša muziku koja mu se dopada, ali pre nego što pljune na nešto drugo, treba videti je li to za skupljanje pljuvačke ili za pevanje. I zato, nemojte mi zameriti ovaj post, jer pišem ga baš zato da se ne pljujemo međusobno, već da se poštujemo.