Naravno, sve mi je jasno Transmat. Ne bih imao šta dodati tvojim komentarima. Slažem se potpuno da nema mesta govoriti ovde i analizirati stvari. Povremeno, iako deluju dugački, tekstovi su zaista mali, koliko bi bilo da se kaže.
Slažem se sa obojicom da je primer turbo folka pregrub, ali eto, u žaru pisanja, nisam pronašao ništa bolje od toga. Istina je da je od njega više štete nego koristi, ali, bitno je da ste shvatili o čemu se radi. Ono što treba činiti, jeste ono o čemu se slabo vodi računa, ili bar oni umni izbegavaju, a to je da se pokuša muzika podići na viši nivo u svesti ljudi, da na neki način sa njom odrastu i počnu poštovati istinsku vrednost. To bi bio jedan spas od turbo folka. Naravno, samo sam izneo njenu značajnost; o tome koliko je neumetnička, mislim da ne treba ni govoriti.
A truditi se treba i dalje, jer samo nastojanjima, može se rešiti mnoštvo stvari. Napor nije nikada uzaludan, jer se snage usmeravaju za dobro svih.
Ukoliko možete, oprostite što ja uvek imam nagon da brinem o svima, tj pomalo megalomanske ideje o spašavanju, pa makar i misli, modernizacijom njenom pomoću starog. Mislim da se drugačije ne bi ni moglo sve to učiniti. Ako nemamo sredstava za ostalo, možemo bar iznositi dobro o onome što trenutno poznajemo. Na neki način, samo ljude podsetiti da to postoji, nekima ništa više nije potrebno. Ljudi ne prave granicu između izvora svog učenja i onog trenutka kada treba da počnu sami razmišljati. Ovo je slično onome kada bi nas roditelji hranili i brinuli o nama do naše smrti.
U svakom slučaju, da skratim i kažem ono što moram reći - zadovoljstvo je razgovarati sa vama