ponovo aktivan koridor između Zaječara i Bora
situacija je bila slična onoj 30. Juna s tim što je ovaj put oblak bio u ranoj fazi tako da je naglo jačao i bilo je zanimljivo posmatrati kako se razvija
sale pn je oblak ispratio tokom svog formiranja kod Paraćina i po njegovim rečima bilo je umerenog pljuska
nakon celodnevne sparine počeo je da duva umeren vetar koji je doneo svežinu, ali polako primećujem i pretpostavljam da će oblak dalje ojačati
pokreti u oblaku su sve brži i uočljiviji
ovde je već počeo da bude sumnjiv
i polako kreće da poprima ozbiljniji oblik, a i povremeno izleti koja munja na prednjem delu vrha
ovde mi se već činilo da oblak polako menja smer ka istoku/jugoistoku što znači da će proći sve bliže gradu
kreće jak vetar i zaluta po koja kap, a i zalazak sunca ima svoju ulogu
neverovatne rotacije, par puta sam primetio vrlo tanke deliće oblaka kako poprimaju spiralni oblak dok se spuštaju iz oblaka tj. izgledali su kao federi koji vise sa oblaka.. ovo naravno nije bilo ni blizu nekom tornadu pošto su bili u pitanju sasvim mali delići koji su ubrzo nestajali
sve postaje žuto
oblak polako prolazi i jača dalje iznad granice sa Bugarskom
pogled na još jedan razvoj u daljini
da li je ovo kišna zavesa ili grad, ne znam.. u ovom momentu je naleteo vrlo kratak pljusak, ali je severni deo grada potpuno nestao iza ove zavese na čijem vrhu je sevalo uz tihu grmljavinu
istok
Beli Breg polako nestaje
sa zadnje strane polako čistina, žute boje na sve strane.. ovaj deo oblaka je od jednom jurnuo na suprotnu stranu od kretanja celog sistema, nenormalnom brzinom.. više je ličio na dim
zadnji deo nakovnja, još lepše je izgledao uživo
jugoistok
oblak nastavlja dalje ka Bugarskoj uz konstannto svitkanje
evo kako je sale pn video oblak iz Paraćina, odlične fotke
još jedan dobar pogled od gotfrida iz Majdanpeka
hvala dikile za animaciju