Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2014 - II dekada  (Pročitano 104189 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Jul 2014 - II dekada
« Odgovor #380 poslato: 16. Jul 2014. u 16:54 »
Opet pljusak i to dobar, sad je već pretjeralo. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #381 poslato: 16. Jul 2014. u 16:54 »
Kaaaakvo neveme covece :O  :-[ , ovake oluje se zaista pamte.. U tim trenutcima sam bio na Adi.. tamo je bilo dosta kise i vetra a vidim bilo gore u centru cak i  grad... I dalje grmi sa svih strana. Eto ovo je nadoknadilo jucerasnju mega ispalu :) I odakle su tacno oblaci dosli , jel istocno strujanje ili?

Van mreže Saobraćajna Kamera

• *
    • Saobraćajna Kamera
« Odgovor #382 poslato: 16. Jul 2014. u 16:55 »
Nevreme, Beograd, 16.07.14: http://youtu.be/VIEMlu1SE4Q
Beograd

youtube.com/user/saobracajnakamera

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #383 poslato: 16. Jul 2014. u 17:04 »
I odakle su tacno oblaci dosli , jel istocno strujanje ili?

Strujanja su pretežno sjeveroistočna, ali se kompletan sistem premiještao sa istoka. Inače, od kad pratim vremenska dešavanja, ne pamtim da je nekad preko Srbije prešla tako organizovana oblačnost u ovoj struji. Preko pola zemlje je zahvatilo veliko nevrijeme, dan za pamćenje:

Na Vračaru je prema AMS palo 28mm. Ja uopšte ni ne pamtim kad je zadnji put palo toliko od jedne oluje.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Pavlevuk

• *
« Odgovor #384 poslato: 16. Jul 2014. u 17:08 »
Milose 2009 dva puta u junu i julu su bile strasne oluje i mislim da je tad palo vise kise od 28mm. Tad su snimali zenu na StudijuB koju nosi bujica niz ulicu  :sos:

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #385 poslato: 16. Jul 2014. u 17:10 »
^^ 8. jula 2009. je palo više kiše, ali nije bilo grada. U zadnjih 5 godina, ovo je najjače nevrijeme koje je zahvatilo Beograd, ne pretjerujem.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #386 poslato: 16. Jul 2014. u 17:15 »
 ^^ Slikao sam dolazak oluje, ali mi je krivo sto nisam uslikao downburst, ne mogu recima da opisem kako je izgledalo, ali cini mi se da je bio jaci od onog u julu 2009. Pitacu jos jednom, da li neko zna za da li ima podatak za kolicinu padavina za Cerak i okolinu? Video sam da je jednom ptprinc postavio kolicinu padavina za moji kraj i okolna naselja..

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #387 poslato: 16. Jul 2014. u 17:18 »
Овде испала данас за ишта озбиљније, али не памтим никада оволико грмљавине, буквално грми непрекидно већ 6 сати..  :o

Тренутно пада умерена киша уз честу грмљавину, биће овде лепе кише по радару, небо са свих страна једнолично сивило, требало нам је једно овакво лето, после кувања свих ових година.  :)

Температура можемо рећи и октобарска, 17.7 C.

Van mreže Pavlevuk

• *
« Odgovor #388 poslato: 16. Jul 2014. u 17:22 »
Meni se cini da je oluja iz 2009 bila jaca ,ali svakako nije bilo grada,ali mi se cini da je padavinski dosta vise palo 2009. Ima snimak na youtubu te oluje koja uopste nije za zaborav

Van mreže Banex

• *
« Odgovor #389 poslato: 16. Jul 2014. u 17:23 »
@Milosh, mozda je to bilo najjace nevreme za pojedine delove grada mada je i to upitno, ali svakako nije najjace nevreme koje je u poslednjih 5-6 godina obuhvatilo veci deo Beograda. Ipak su nam 'opasnije', izdasnije, izvesnije pa i spektakularnije (brzopotezne) oluje koje u Beograd stizu iz suprotnog pravca.

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #390 poslato: 16. Jul 2014. u 17:30 »
Pitacu jos jednom, da li neko zna za da li ima podatak za kolicinu padavina za Cerak i okolinu? Video sam da je jednom ptprinc postavio kolicinu padavina za moji kraj i okolna naselja..
Joco mislim da cemo tesko to naci sem ako neko ne postavi informacije iz AMS Cerak ili tako nesto. ako sam upravu ptprinc je cini mi se meteorolog iz RHMZ-a , on ima sve te informacije al ne znam kako da dodjemo do njih :)
U Beogradu i dalje oblacno , uz povremene pljuskove i udaljenu grmljavinu , temperatura pala na 19°C.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #391 poslato: 16. Jul 2014. u 17:32 »
U blokovima na kraju samo lepa letnja kiša uz malo grmljavine...

Ne sumnjam da je prethodno u centru bilo gadno, grad veličine oraha (kako reče Miloš) - retko se viđa, doduše neki mediji su pominjali klikere, a to je duplo manje... Očigledno je sve bilo lokalnog karaktera.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #392 poslato: 16. Jul 2014. u 17:33 »
Dejo,pre svega hvala za animaciju ! :)

Uf,dobro je bilo ovo.Na Dorcolu i ne tako opasno,kao kod Vuka gde sam se nalazio.Bilo je zaista na par minuta krupnog grada,uz naravno jak vetar.

U Novom Selu danas cak 76 mm padavina,i dalje pada i grmi.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže aca asceric

• Starost: 27
« Odgovor #393 poslato: 16. Jul 2014. u 17:34 »
Moze li ovo kod Zrenjanina opet doci do nas :D

http://www.hidmet.gov.rs/latin/osmotreni/radarska4.php?id=131193

Van mreže zlyu

• *
« Odgovor #394 poslato: 16. Jul 2014. u 17:45 »
Grmi kod mene počeo vetar da duva osvežilo malo.Ali izgleda da će me oblak zaobići.Ispravka  ipak jak pljusak.

Послато са Telenor_Smart користећи Тапаток 2

Van mreže Jatmi

• *
« Odgovor #395 poslato: 16. Jul 2014. u 17:47 »
^^ 8. jula 2009. je palo više kiše, ali nije bilo grada. U zadnjih 5 godina, ovo je najjače nevrijeme koje je zahvatilo Beograd, ne pretjerujem.
Mislim da je ipak vece nevreme bilo 30.5.2013
evo podseticu te sta si tad napisao :)
"Jedna od najjačih oluja koje sam doživio u životu, grad veličine oraha je padao, monsunski pljusak i jak vjetar. Biće i slika i snimaka.
I dalje traje, sve je bijelo od grada napolju."

Van mreže zlyu

• *
« Odgovor #396 poslato: 16. Jul 2014. u 17:55 »
Sad već potop ima sugradice veličine graška.

Послато са Telenor_Smart користећи Тапаток 2

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #397 poslato: 16. Jul 2014. u 18:04 »
Sad već potop ima sugradice veličine graška.
U Banatskom Karađorđevu još ništa, ali zato grmi sa severoistoka i polako se približava.
Dobio sam informaciju da je u Srpskom Itebeju takođe bilo sugradice.

Van mreže Marko_bg

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #398 poslato: 16. Jul 2014. u 18:05 »
Joco mislim da cemo tesko to naci sem ako neko ne postavi informacije iz AMS Cerak ili tako nesto. ako sam upravu ptprinc je cini mi se meteorolog iz RHMZ-a , on ima sve te informacije al ne znam kako da dodjemo do njih :)
U Beogradu i dalje oblacno , uz povremene pljuskove i udaljenu grmljavinu , temperatura pala na 19°C.

Нисам сигуран да на Цераку постоји или је постојала АМС, могуће да је птпринц узимао податке са АМС Кошутњак која може бити релевантна и за Церак (ја иначе увек са ње јављам податке за актуелне временске прилике).

Ово данашње невреме ме је затекло на Новом Београду, а тамо ни изблиза није било као у центру, само два јача пљуска уз појачан ветар. Видело се и на радару да је тај систем само "закачио" Н. Београд.

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #399 poslato: 16. Jul 2014. u 18:08 »
Vec dva dana dobre oluje po Balkanu a ESTOFEX nikakvo upozorenje ne izdaje.. :doh: ::)