Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2014 - II dekada  (Pročitano 104188 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Jul 2014 - II dekada
« Odgovor #400 poslato: 16. Jul 2014. u 18:12 »
U Paracinu dan za zaborav. Ne valja kada akcija krene prerano. Za danas je sto se mog kraja tiče gotovo. Tmax 22.6C

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #401 poslato: 16. Jul 2014. u 18:19 »
Ovde se nesto gadno sprema
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #402 poslato: 16. Jul 2014. u 18:21 »
Napolju mrak nista se ne vidi  :o  :(  :oboze: Za sada pljusak lagan sa grmljavinom ,izgleda da ce za koji minut jako nevreme.
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #403 poslato: 16. Jul 2014. u 18:24 »
Ovde bas nista, ovo strujanje izgleda ne odgovara ovom kraju :(

Van mreže zlyu

• *
« Odgovor #404 poslato: 16. Jul 2014. u 18:27 »
Izgleda stiže nova tura.

Послато са Telenor_Smart користећи Тапаток 2

Van mreže beket

• **
« Odgovor #405 poslato: 16. Jul 2014. u 18:32 »
Нисам сигуран да на Цераку постоји или је постојала АМС, могуће да је птпринц узимао податке са АМС Кошутњак која може бити релевантна и за Церак (ја иначе увек са ње јављам податке за актуелне временске прилике).

Ово данашње невреме ме је затекло на Новом Београду, а тамо ни изблиза није било као у центру, само два јача пљуска уз појачан ветар. Видело се и на радару да је тај систем само "закачио" Н. Београд.

Koliko se sećam, naš "mali princ" je imao svoj kišomer... šteta što se više ne javlja -

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #406 poslato: 16. Jul 2014. u 18:34 »
Ovde bas nista, ovo strujanje izgleda ne odgovara ovom kraju :(
    Ne brini ide na tebe bice pljusak i tu ... :D kod mene potop reka ulicom tece propast... Sreca pa nema grada...
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #407 poslato: 16. Jul 2014. u 18:35 »
Vec dva dana dobre oluje po Balkanu a ESTOFEX nikakvo upozorenje ne izdaje.. :doh: ::)

kanda su otišli na odmor, kao i svake godine u ovo doba... nije estofex zvaničan sajt -

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #408 poslato: 16. Jul 2014. u 18:37 »
kanda su otišli na odmor, kao i svake godine u ovo doba... nije estofex zvaničan sajt -
... ili bar na pivo, dva ...
U Banatskom Karađorđevu samo malo kiša poprskala. Glavni deo prošao zapadnije.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #409 poslato: 16. Jul 2014. u 18:39 »
U Sm. Palanci proslo relativno mirno uz dosta grmljavine. Umeren pljusak nekih 20 minuta i potom dobrih 2 sata sitne, jesenje kise :( Nije bilo vetra ni grada, a taj oblak koji je bio na beogradskoj strani je zaista izgledao strasno - gotovo tirkizno zelene boje! Bio sam u polju i nisam poneo cak ni mobilni sa sobom :( Mada, iskreno, nije mi zao sto me je zaobislo tako nesto! Inace palo mozda 5 mm kise (u Glibovcu), cini mi se da je u samom gradu bilo nesto vise.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Na mreži igorkonkolj

• **
« Odgovor #410 poslato: 16. Jul 2014. u 18:39 »
he,ti lokakni pljuskovi... u delu novog sada, klisa, prava provala oblaka, od veternika a pogotovo futog, suvo,videcemo da li ce ostati tako do kraja dana.... au, beograd bash bash dobio nevreme .. :kafa:

Van mreže zlyu

• *
« Odgovor #411 poslato: 16. Jul 2014. u 18:48 »
Evo pljušti opet

Послато са Telenor_Smart користећи Тапаток 2

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #412 poslato: 16. Jul 2014. u 19:00 »
Evo nasao sam, samo iz "daleke" 2009. To je bilo ono nevreme  8. jula, Evo i gde je ptprince postavio tu kolicinu padavina za Cerak o kojoj govorim.. Spustite malo nize, 5 post po redu.  http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=1519.200

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #413 poslato: 16. Jul 2014. u 19:05 »
Mislim da je ipak vece nevreme bilo 30.5.2013
evo podseticu te sta si tad napisao :)
"Jedna od najjačih oluja koje sam doživio u životu, grad veličine oraha je padao, monsunski pljusak i jak vjetar. Biće i slika i snimaka.
I dalje traje, sve je bijelo od grada napolju."

Ta oluja je bila definitivno najjača prošle godine, i jedna od jačih od kad sam u Beogradu. Ali nije bila jača od ove na Vračaru. Tada je samo pao nezapamćeni grad, sve je bilo bijelo od grada. Sada grad nije bio toliko gust, ali je bio možda i krupniji nego tada. Jedan komad je uletio kroz prozor, sigurno veličine barem trešnje.
Danas su bile ljepše formacije, jači vjetar, više padavina...

To sam i juče prokomentarisao. Oni rade prognoze samo kad je aktuelno u zapadnoj Evropi, a za istočnu onda odrade usput.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #414 poslato: 16. Jul 2014. u 19:19 »
 ^^ Meni je recimo najjaca oluja (barem u mom naselju) bila 25. Juna ove godine , kada smo imali opasne supercelijske oblake u Srbiji.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #415 poslato: 16. Jul 2014. u 19:20 »
Bilo je zasigurno kolega primeraka velicine tresnje,to i ja mogu odmah potvrditi.Grad nije "obeleo" zasto sto je uglavnom padao u komvinaciji sa kisom,tek na desetak sekundi je bio bas cist grad,makar onde kod Vuka.

Bas mi je drago da je eto i u Bg bilo akcije,kad vec ne mogu da budem dole u Novom Selu do petka. :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Na mreži igorkonkolj

• **
« Odgovor #416 poslato: 16. Jul 2014. u 19:23 »
priblizava se sa severoistoka nevreme, grmi polako sve jace, videcemo sta ce doneti, nadam se bez grada... :popcorn:

Van mreže beket

• **
« Odgovor #417 poslato: 16. Jul 2014. u 19:27 »
Jedan komad je uletio kroz prozor, sigurno veličine barem trešnje.

uf, sad trešnja, pre bio orah... ???
šalu na stranu, ali uvek se u tim meteo izveštajima pojavljuje tako neki reper "teniska loptica", "kliker" - to su barem standardne veličine, ali kad se krene sa voćkama i drugim poljoprivednim kulturama, onda se ne zna standard: grašak, trešnja, višnja, orah, pa čak i jaje - makar prepeličje (šta već ko gleda i voli) - ali u različitim krajevima te iste voćke i cvećke imaju različite dimenzije...

sorry za off topic -

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #418 poslato: 16. Jul 2014. u 19:30 »
U Valjevu danas neverovatne formacije oblaka veći deo dana. Oko 16h, 17h i 18h su naišla tri talasa sa severoistoka, ali su me sva tri samo okrznula i donela tri kratkotrajna pljuska sa vrlo krupnim kapima. Glavnina je sva tri puta prošla južnije. Odokativno, mislim da je palo oko 4-5mm padavina, a možda i svega 3mm. Nije bilo jake grmljavine kao sinoć, tako da nisam morao da gasim komp. Kanula mi je kapljica na objektiv i počela je slika dami magli. Sad se malo razbistrila, ali se plašim da mi ne ošteti trajno aparat. :(

Van mreže Jatmi

• *
« Odgovor #419 poslato: 16. Jul 2014. u 19:35 »
Ta oluja je bila definitivno najjača prošle godine, i jedna od jačih od kad sam u Beogradu. Ali nije bila jača od ove na Vračaru. Tada je samo pao nezapamćeni grad, sve je bilo bijelo od grada. Sada grad nije bio toliko gust, ali je bio možda i krupniji nego tada. Jedan komad je uletio kroz prozor, sigurno veličine barem trešnje.
Danas su bile ljepše formacije, jači vjetar, više padavina...
Tako je, ali sto se tice mog dela tada je bilo grada samo tako, posto je to nevreme dolazilo sa zapada pa je tad najvise i nastradao...a ja sam jos u to vreme bio na sred Ade ( bila neka trka maturanata u veslanju) i bilo je jezivo  :ufff:
Trenutno je bas prijatno napolju, super za setnju :)