Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2014 - II dekada  (Pročitano 104393 puta)

Van mreže Miki

• Starost: 28
Odg: Jul 2014 - II dekada
« Odgovor #440 poslato: 17. Jul 2014. u 00:17 »
U BG-u slaba kisa , napolju fino osvezilo. Barem ce moci lepo da se spava , jer nije sparno... Temperatura 18C.
EDIT: Krenuo pljusak.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #441 poslato: 17. Jul 2014. u 01:10 »
Kakva provala oblaka!

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #442 poslato: 17. Jul 2014. u 01:17 »
Овде већ сад јучерашњи дан није донео неко незапамћено невреме, али далеко од тога да није било занимљиво, било је прегршт грмљавине која није стајала пуних 6 сати, пуно кише је пало, сигурно све укупно преко 20 литара, од оближњих станица Краљево је забележило 21 mm, Крагујевац 33 mm.

Било је неких покушаја формација, након тога се све претворило у једнолично сивило.

Van mreže mareeram

« Odgovor #443 poslato: 17. Jul 2014. u 01:21 »
Bravo svima kako ste ispratili prethodni dan, uslikali i prenli ovde! :)

Ja sam bio u 16:00 kad je pocela oluja u Bg u centru, kod Slavije, padao je grad, ljudi koji su se sklonili ispod tremova da se zaklone su bukvalno snimali provalu oblaka sa pljuskom i gradoom.. :)

Malocas je kod mene kod sajma padala umerena i jaka kisa, pa posle presla u slabu, sad je stalo potpuno..

Presao je Jul, Jun sa kolicinom padavina u Bg. sa prethodnim danom.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #444 poslato: 17. Jul 2014. u 02:29 »
Иначе хладњикава ноћ, са измаглицом, обожaвам овакве летње ноћи, тренутна температура 14.7 C.  :)

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #445 poslato: 17. Jul 2014. u 06:21 »
Sinoc je nesto kratko padala slaba kisa i ubrzo stala, maltene nemerljive kolicine. AMS kaze 0.1mm

Osvanulo vedro i suncano i hladnjikavo jutro. 14 C.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #446 poslato: 17. Jul 2014. u 06:22 »
Pretezno vedro jutro u Beogradu.

Dole u Novom Selu ovog jutra gusta magla.

Dakle,opet idealni uslovi za konvekciju,jer se sva oblacnost od juce tokom noci rascistila.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #447 poslato: 17. Jul 2014. u 07:28 »
Sjetili se i na Estofexu staviti neki level  ;D

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #448 poslato: 17. Jul 2014. u 09:29 »
Sjetili se i na Estofexu staviti neki level  ;D

Da, čim su nestabilnosti stigle i do Francuske. :) Inače, primijetio sam da oni možda previše forsiraju smicanje u svojim prognozama. Neće nikad staviti level 2 ili 3 gdje nema i jakog smicanja. Istina je da se superćelije ne mogu formirati bez jakog smicanja, ali vidjeli smo juče koliko jaka mogu biti i višećelijska nevremena.

Vedro jutro u Beogradu, Tmin 17.2°C. Količina padavina juče 32.2mm, pa je sa sadašnjih 66.4mm jul dostigao svoju prosječnu mjesečnu količinu, za razliku od juna koji je bio prilično sušniji.

Vidjećemo šta nam donosi ovaj dan. Iako modeli daju sličan razvoj situacije, ne očekujem neku ozbiljniju akciju, juče su nevremena na širokom području iscrpila svu tu potencijalnu energiju što se skupljala danima. Tako da mislim da će sutra biti sličan razvoj situacije jučerašnjem, a lokalnih razvoja i nestabilnosti će svakako biti i danas.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #449 poslato: 17. Jul 2014. u 09:50 »
Vedro jutro slicno jucerasnjem.
Danas ne ocekujem tu na severu Backe tako aktivan dan kao juce i prekjuce, no bez obzira pogotovo na zapadu Vojvodine ce biti sigurno nestabilnosti.
Suboticu su masile celije juce istocno, prekjuce zapadno, gde ce danas?:) Realno opet mozda zapadnije, ali mozda i dobijemo nesto konkretno. Sve u svemu manje su sanse nego predhodna dva dana, sto ne znaci da nece biti jer sanse postoje. Akcija i danas u ranim poslepodnevnim satima pocinje sigurno prvo u brdsko planinskim predelima nase zemlje i okruzenja.

11.36H
Polako sramotno pocinje slaba konvekcija zapadno od grada, sto je i ocekivano ???
« Poslednja izmena: 17. Jul 2014. u 11:37 gabesz20 »

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #450 poslato: 17. Jul 2014. u 11:35 »
Razmazili me oni rani razvoji juce na istoku zemlje,neobicno mi je da je radar skroz prazan sada. ???

Zasad po datelitu samo mnostvo bezopasnih kumulusa koji plove nebom u severnoj struji.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže sale pn

« Odgovor #451 poslato: 17. Jul 2014. u 11:42 »
Danas ne da nema razvoja, nego ni jedan kumulus za sada nije na vidiku. Nisam optimistican iako je jos rano, izgleda da ima neke inverzije, ovaj severozapadni vetar ce zeznuti stvar, a ima i nekih niskih oblaka koji se krecu sa severa. Voleo bih da nisam u pravu ali....

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #452 poslato: 17. Jul 2014. u 11:48 »
Vala i neka napravi pauzu neki dana.
Pretezno suncano,uz nesto oblaka na zapadu.
Trenutna T 23.8°C.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #453 poslato: 17. Jul 2014. u 12:06 »
Danas ne da nema razvoja, nego ni jedan kumulus za sada nije na vidiku. Nisam optimistican iako je jos rano, izgleda da ima neke inverzije, ovaj severozapadni vetar ce zeznuti stvar, a ima i nekih niskih oblaka koji se krecu sa severa. Voleo bih da nisam u pravu ali....

Sale krenuce razvoji sigurno u narednih sat vremena. Ovi niži kumulusu nekako su meni dobar znak. Trenutno je 25.1C

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #454 poslato: 17. Jul 2014. u 12:13 »
Kada vidim ovu oblačnost u Rumuniji i vedrinu kod nas potseća me na milion situacija kada je bila obrnuto i kada sam gledao  Bugarsku i Rumuniju u razvojima i jakim CB-ovima, a kod nas visoku oblčnost i razvoje na kašičici :D
Inače ovde su razvoji krenuli i nešto više oblaka je zapadnije, a i po satelitskom snimku mi se čini kao da bi zapadnije danas moglo biti više razvoja posebno u Slavoniji, Semberiji ... Ne veujem da je atmosfera iscrpljena jer je isparavanje veliko, možda i zato prvo ovi kumulusi koji su nešto niži.
« Poslednja izmena: 17. Jul 2014. u 12:25 Liki »

Van mreže Srbin

« Odgovor #455 poslato: 17. Jul 2014. u 12:49 »
Zlatibor 57mm
Kragujevac 33mm
Vranje 33mm
Beograd 32mm
Požega 30mm

Ne mogu da verujem da je juce u pozegi iz onoga palo 30 mm,bio sam u pozegi u to vreme, jeste bilo nevreme,ali ako je iz tog jednog nevremena palo 30 mm ,ko zna koliko je u Ivanjici palo samo za ova dva dana jer su je prekljuce pogodila 4 manja cb a za redom,u toku noci jos jedna provala oblaka,a juce opet jedna oluja,gde je bio i sugradice a u prilikama i grada,a potom sat vremena padala umerena do jaka kisa uz slabu grmljavinu...

Nazalost od posla nemam mnogo vremena ni da pratim aktuelne ni da vas azurno i na vreme obavestavam o vremenskim prilikama u Ivanjici Pozegi Arilju,gotovo sve oluje u Ivanici sam i propustio....

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #456 poslato: 17. Jul 2014. u 13:31 »
Sada su oblaci vec konkretniji. Temperatura je izgurala do 27.6C sto je po meni idealno za akciju, vlage ima na pretek.

Van mreže sale pn

« Odgovor #457 poslato: 17. Jul 2014. u 13:47 »
Izgleda da si u pravu dikile, rastu ovi oblaci na oci.

Evo malo i od mene: :)

Sa severa i severoistoka najkonkretnije izgledaju oblaci da prerastu u nesto ozbiljnije:

EDIT: Prska kisa :o

Van mreže aca asceric

• Starost: 27
« Odgovor #458 poslato: 17. Jul 2014. u 13:51 »
Divan dan za pravljenje dzema od kajsija :)

Suncano i uz nekoliko cumulusa :)

Van mreže Srbin

« Odgovor #459 poslato: 17. Jul 2014. u 14:09 »
U Ivanjici ponovo pljusak.... ljudi su dole vec malo frustrirani....

sa facea:
Немања Нешковић Нешка
4 mins ·
Ј***м ти кишу и небо и све ти ј***м !!!!