Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2014 - III dekada  (Pročitano 148834 puta)

Van mreže toni

• *
Odg: Jul 2014 - III dekada
« Odgovor #380 poslato: 26. Jul 2014. u 23:01 »
U Užicu je oko 21h počelo u daljini da seva, bez grmljavine, pretpostavljam u pravcu Višegrada, a pre nekih pola sata počela je da rominja kiša. Izgleda da je Šana već stigla...

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #381 poslato: 26. Jul 2014. u 23:13 »
Ako ova Šana bude kao Dzenan, bolje ja da prespavam naredni period... :D :D Od Dzenana je samo jednom videlo se po betonu da je pala po koja kap kise, strasno, tako da Šana nadam se da neces ti izneveriti ... ;0 Blica samo tako ni sekundu nema pauze, ali to ce se raspasti do mene dogurati nece. :D
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #382 poslato: 26. Jul 2014. u 23:14 »
Uff nikad mi nije bilo draze sto sam pogresio i reko da sam skeptican u vezi ovoga , valjda ce stici i do ovde :)
ODLICNE fotke Luka!!

Van mreže sabac

• **
  • 2024
« Odgovor #383 poslato: 26. Jul 2014. u 23:24 »
Veoma jako vetar poceo da duva, ne vidi se nista koliko je podigao prasinu... Ajmoo Sana, hocu malo kise .... ;)

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #384 poslato: 26. Jul 2014. u 23:27 »
Prvi put sam ovo doziveo, predje najjaci odraz preko Valjeva, a nepade nijedna kap kise. Seva na svakih pet sekundi a grmi potmulo.

Van mreže Miki

« Odgovor #385 poslato: 26. Jul 2014. u 23:52 »
Primice se polako ova oblacnost , nego mi upada u oko to sto ce izgleda proci zapadnije od Beograda.. mozda i gresim..

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #386 poslato: 26. Jul 2014. u 23:59 »
I dalje se drži ova oblačnost, ali ipak slabi i ulazi u neku južnu struju. Ne očekujem da će biti išta blizu Beograda, potpuno je vedro za sada. Doduše, povremeno blicne u daljini ka jugozapadu. Nek bude makar malo vjetra da razladi i ja sam zadovoljan:

Ovo je samo uvod u ono što nam se sprema narednih dana.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #387 poslato: 26. Jul 2014. u 23:59 »
 ^^ Miki, proci ce ovo podosta zapadnije od Bg-a, jedino ako se nesto novo ne formira ili naglo ne prosiri u desno. Mada, cisto sumnjam da ce se tako nesto desiti.

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #388 poslato: 27. Jul 2014. u 00:00 »
Prvi put sam ovo doziveo, predje najjaci odraz preko Valjeva, a nepade nijedna kap kise. Seva na svakih pet sekundi a grmi potmulo.
Upravo tako. Jedno sat vremena je sevalo na svakih nekoliko sekundi prema zapadu i jugozapadu, a onda je to sve prešlo na zapad i severozapad. Trenutno veoma jako seva na severu. Šteta što ne umem da slikam munje, a zaista su bile spektakularne. Imam bar video zapise. Izgleda da me nevreme ovaj put obilazi. Oko 21:30h sam nazvao babu u Bratunac i ona mi kaže da je tamo nevreme i da mora da prekine razgovor zbog grmljavine. Nakon kratkotrajnog razgovora sa babom, istrčao sam napolje da pratim situaciju, ali je sevalo u daljini. Pošto nisam uspeo da išta uslikam, uključio sam kameru i snimao dolazak ili pak prolazak nevremena. Tek pre pola sata sam provalio metod slikanja munja, ali mi se ispraznila baterija i prepunila kartica. Slike su ispale mnogo loše, pa ne vredi praviti bilo kakvu reportažu.

Van mreže Miki

« Odgovor #389 poslato: 27. Jul 2014. u 00:02 »
Izgleda da je tako Joco... ali kao sto rece Milos ovo je samo uvod , pocetak onoga sto tek sledi od sutra pa do skoro kraja sledece nedelje. Valjda ce biti vise padavina nego od Dzenana.

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #390 poslato: 27. Jul 2014. u 00:18 »
RHMZ u Valjevu javlja grmljavinu sa gradom, a nema ni govora o tome. Gotovo da nema ni kiše. Tek sad je počelo pomalo da prokapljuje. Neznam kako je bilo u zapadnim delovima grada. Ljubostinja sigurno zna jer on živi zapadnije. Možda je tamo bilo grada, ali kod mene u ističnom delu ništa.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #391 poslato: 27. Jul 2014. u 00:21 »
ovde gomila se neka oblacnost, ves sad se vidi sevanje skoro non stop, doguralo ovo do zapadnog srema videcemo da li moze i nesto istocnije... :popcorn:a izgleda da moze....

Van mreže Јоца

« Odgovor #392 poslato: 27. Jul 2014. u 00:24 »
RHMZ u Valjevu javlja grmljavinu sa gradom, a nema ni govora o tome. Gotovo da nema ni kiše. Tek sad je počelo pomalo da prokapljuje. Neznam kako je bilo u zapadnim delovima grada. Ljubostinja sigurno zna jer on živi zapadnije. Možda je tamo bilo grada, ali kod mene u ističnom delu ništa.

To sam i ja video pre desetak min i krstio se  :oboze: , stvarno ponekad imaju teske ispade, ili su osmatraci pijani  ;D

Edit: Miki, sad se nadaj da moze nesto da se desi, pojavljuju se tackice na radaru tik ispred ovog sistema, malo pre sam napisao da cisto sumnjam u tako netso, ali izgleda da ni ja nisam bio u pravu, ali drago ce mi biti ako dogura nesto do ovde  :D

Van mreže sabac

• **
  • 2024
« Odgovor #393 poslato: 27. Jul 2014. u 00:34 »
Pocela kisa krupnih kapi, po koja kap tek ali bolje ista nego nista  :jupi:  :jupi: ... Na nebu spektakl, a i zagrmi povremeno toliko jako da se kuca trese a u jednom trenutku mi se ugasio i komp.

Van mreže Djolo

• *
« Odgovor #394 poslato: 27. Jul 2014. u 00:42 »
blica i grmi prema zapadu

Van mreže Miki

« Odgovor #395 poslato: 27. Jul 2014. u 00:44 »

Edit: Miki, sad se nadaj da moze nesto da se desi, pojavljuju se tackice na radaru tik ispred ovog sistema, malo pre sam napisao da cisto sumnjam u tako netso, ali izgleda da ni ja nisam bio u pravu, ali drago ce mi biti ako dogura nesto do ovde  :D

Ih iz tvojih usta u Bozije usi! :) ... Seva sa zapada.

Van mreže Miki

« Odgovor #396 poslato: 27. Jul 2014. u 00:46 »
Pa... generalno trebalo bi biti pljuska ili barem slabije kise .. samo da li ce biti grmljavine to ne znam.. A meni pljusak bez grmljavine ne stima.. opet sam ja lud za munjama  ;D

Van mreže sabac

• **
  • 2024
« Odgovor #397 poslato: 27. Jul 2014. u 00:51 »
Pada slaba kisa i dalje, bio je 3 minuta i solidan pljusak. Divno za sada, osvezilo u kucu ulazi svez vazduh, a dok sam ovo pisao grom je udario 500 metara od mene, ... :( uh koliko sam skocio sa fotelje

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #398 poslato: 27. Jul 2014. u 00:55 »
ne znam, ali ovde opasno puca i seva moram da se diskonektujem... nema kise za sada

Van mreže Јоца

« Odgovor #399 poslato: 27. Jul 2014. u 00:58 »
Pocinje da grmi i ovde, mada nesto mi ovaj oblak vuce u desno, samo da me ne omasi za 1-2 km kao sto je bilo sve do pred ove 3 oluje u severoistocnoj struji! Sad je prava prilika za Milosev munjolov, on ima odlican pogled ka jugu, ko ga ima na Face-u ili ima njegov broj neka ga zove  :D !