Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Još jedno veliko nevreme u Valjevu 27. 07. 2014.  (Pročitano 1754 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Još jedno veliko nevreme u Valjevu 27. 07. 2014.
« poslato: 27. Jul 2014. u 23:59 »
Posle sinoćnjeg light show-a, kada me je promašilo za dlaku i danas me je jedan oblak koji je nastao koji kilometar zapadno od Valjeva i tu se stacionirao više od sat vremena sa maksimalnim odrazom, takodje me promašio za dlaku. Ali veliki višećelijski sistem koji se kretao sa juga, nije mogao da me promaši i bukvalno se sjurio na Valjevo oko 16h donoseći stravičan intenzitet kiše, jak vetar, grad i strašnu grmljavinu. Spavao sam dugo, jer sam hteo da iskoristim nedelju da se maksimalno odmorim. Potom sam nazvao babu u Bratunac i pričala mi je o velikom nevremenu koje je tamo bilo sinoć. S' polja se čula tutnjava non-stop, ali sam mislio da neko napolju nešto moroga ili se čuje kamion magistralom. Kad sam završio razgovor sa babom, konačno sam ukapirao da se radi o grmljavini i istrčao sam napolje.

Razvoj iznad moje glave.

Pogled na severozapad i zapad odakle se čula neprekidna grmljavina.

Suncobran sam namerno ubacio u kadar jer su ovo njegovi poslednji trenuci. :-\

Sa juga se bliži sistem.

U ovom momentu je puklo, pa sam morao da se sklonim u kuću.

Nebo je bilo toliko mutno, da su se teško razaznavale kišne zavese, a nije bilo nekih spektakularnih formacija. Jednostavno je sve to brzo stiglo, a trajalo je dugo tj. oko sat i po vremena jako nevreme uz obilne padavine. Situacija je bila slična kao u sredu. U prvih 45 minuta je palo čak 39mm vodenog taloga uz veoma jak intenzitet padavina, jak vetar, jaku grmljavinu, sugradicu i grad, a u drugih 45 minuta još 10mm uz jedno zatišje od desetak minuta, a potom još jedan jak pljusak sa visokim intenzitetom padavina praćen jakom grmljavinom.

Pred kraj oluje, potop u mom dvorištu po ko zna koji put ove godine. :oboze:

Deseti put ove godine upotreba pumpe. :doh:

Komšiluk kao u sredu.

Potom sam otrčao da vidim kolika je Ljubostinja i zatekao sam ovo. :-[

Pogled sa obližnjeg mosta.

Pogled sa druge strane. Ljubostinja još više nadolazi.

Potoko Perajica u još gorem stanju.

Pogled na istok posle nevremena.

Pogled na sever odakle su se još pomalo videle munje.

Suncobran posle oluje.

Ljubostinja i potok se ni pola sata kasnije ništa ne smanjuju.

Na kraju još jedan pogled na sever i odlazak još jednog strahovitog nevremena.

Radar pred nevreme.

Radar u toku prvog i najjačeg dela oluje.

Radar u toku drugog i nešto slabijeg dela oluje

Radar na kraju oluje.

Količina padavina koje je donela Šana (ali ne Vesna Počuča :D) je gotovo identična kao u sredu od Dženana 50mm vodenog taloga.

Evo i jedan video zapis potoka.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Ccgk6kE-9XQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Ccgk6kE-9XQ</a>
« Poslednja izmena: 28. Jul 2014. u 00:49 Stefan Valjevo »