Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Avgust 2014 - I dekada  (Pročitano 111292 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Avgust 2014 - I dekada
« Odgovor #260 poslato: 05. Avgust 2014. u 20:34 »
Koje nevreme se sprema !Gasim sve !
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Visconti

• *
« Odgovor #261 poslato: 05. Avgust 2014. u 20:42 »
Ljudi, kakva elektricna praznjenje u KRusevcu i okolini. Svitkalo je pucalo bez prekida pun sat. Nestalo je i struje i ulicnog svetla, a to se ovde u centru grada ekstremno retko desava. Alarmi su pistali do malopre, i sada jos opauci po negde blizu. A posto kise skoro nije ni bilo je li moguce da je to sto se jugoistoka dovuklo i nad gradom podivljalo zapravo LP celija?
I poslednji oblaci su se razilazili, na horizontu se pomaljala svetlost koja je budila nadu...

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #262 poslato: 05. Avgust 2014. u 20:43 »
Жестока грмљавина,буквално као артиљеријска паљба уз јак ветар,нема струје.

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #263 poslato: 05. Avgust 2014. u 20:44 »
Steta sto nije bio dan, verovatno shelf oblak je prosao, citavom duzinom od zapada do juga se videla linija, naravno po njegovom prolasku jaki udari vetra, i sada na momente dune jako, i sve cesce seva.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #264 poslato: 05. Avgust 2014. u 20:49 »
Poceo light show i grmljavina kod mene! Ne volim kad ide sa dve strane istovremeno: jedan od Velike Plane, drugi od Arandjelovca i Topole.

I dalje tiho i sparno.

edit: evo vetra konacno....

Auuu... sad vec gadno grmi, a bogami vetar sve jaci!
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #265 poslato: 05. Avgust 2014. u 20:56 »
Haos opet u Subotici, grad je plivao jedva sam izasao iz grada sal kolima, bujice su tekle svugde u gradu. Trenutno slaba kisa, strasno nevreme zahvata sada vec u kratkom vremenu 3 puta Suboticu.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #266 poslato: 05. Avgust 2014. u 20:58 »
prosao prvi nalet grmljavine i pljuskova, e sad ponovo sa juga i jugozapada blica, poceo je i vetar da duva severozapadni i navukli se neki niski brzoputujuci oblaci stize druga tura izgleda..... e sad pogledah napolju brzo se to priblizava blica non stop uz udaljenu grmljavinu ,i bash je osvezilo kakvo olakasanje :selam:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #267 poslato: 05. Avgust 2014. u 20:59 »
Auuu ljudi kakva grmljavina prodje. Oblak je dosao sa jugoistoka uz fantasticne formacije. Palo je 19.4mm kise.

I jos jedna dobra vest, proradio mi anamometar :)

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #268 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:00 »
Ljudi moji vise nikad necu prizeljkivati jace nevreme, posle ovoga veceras .... Za veoma,veoma kratko vreme palo preko 50 mm,padao je i grad, dva groma su udarila jedan u komsijinu kucu 50 metara od mene nestalo struje,sve se treslo, drugi drvo preko puta moje kuce ne daj Boze vise nikad, a bila je neka i pijavica ili sta vec pa posle toga neke linije po dve od neba do zemlje dva puta po 2,3 minuta...... Radar nisam znao, a sad sam pogledao i bio je max odraz... a od prestanka tog nevremena proslo je 50 minuta od tad pada umerena kisa, mislim da je sad tu skoro 60 mm padavina...

Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže sale pn

« Odgovor #269 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:01 »
Katastrofa kakva je to mrcina odjenom stigla sa juga-jugoistoka uz intenzivno sevanje i jaku grmljavinu . Ja sam bio u gradu, ljudi poceli odjednom da beze i da se sklanjaju.

Nije mi bilo ni malo prijatno zato sto sam bio biciklom i bukvalno sam leteo do kuce da me ne uhvati oluja. Ipak nije bilo toliko strasno kako sam mislio da ce biti, pala je dobra kisa, ali na svu srecu bez grada i olujnog vetra.

Trenutno se malo udaljio i seva sa severa-severozapada.

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #270 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:01 »
Grmi i seva sve bliže... nešto mi deluje da su oblaci oslabili na putu do ovde. I dalje bez kiše.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #271 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:10 »
 :-\ valjda ovo iz sapca nece na mene, pocinje pljusak na prekide sve jace i cesce grmi uz sevanje koje zaklanjaju niski brzi oblaci... :popcorn:

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #272 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:14 »
U Valjevu je u poslednja dva sata bio haos. Pored velike kiše i nakratko sugradice, najžešća su bila strahovita električna pražnjenja. Gromovi su tukli toliko blizu da mi je utisak bio da mi tuku ispred kuće. Nestajalo je i struje jedno oko pla sata. Skoro je došla.
Sve najzanimljivije u Beogradu ove godine dolazi kasno uveče i noću.  :-\

Valjevo 53mm, Loznica 48mm, Banja Luka 47mm...
Ne verujem da je u Valjevu palo više od 30mm, a možda i manje. Nema govora o 53mm.

Edit: Kod mene apokalipsa. Izlio se potok o kom pričam. Branko me uništio. Dodje mi da jaučem. :-[ :rofl: :cry: :bang: >:(

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #273 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:16 »
Kod mene za sad osim na momente pojacanog vetra i sevanja nema nista. Mislim da cemo mi ovde jos malo pricekati padavine, bar one prave.

Van mreže ladjon

• *
  • Starost: 61
« Odgovor #274 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:17 »
U Novom Sadu uz grmljavinu pocela da pada umerena kisa,za sada.

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #275 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:17 »
Opet neviđena ispala za Beograd , neverovatno kako oblaci baš u pravcu Beograda oslabiše a ovi severno i južno u jačanju... Barem je kolko-tolko osvežio vetar pa može da se diše. :)

Van mreže Luka

• *
  • Starost: 29
« Odgovor #276 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:20 »
Luđački monsun u trajanju od sat vremena je konačno završio. Neviđeni potop praćen grmljavinom. :shock:
Ljudi izašli na ulice i gledaju što se to događa. Jarci se izlili. U nižim predjelima sela je sigurno lošija situacija.
Ja vodim bitku s vodom u podrumu i okolo kuće.

Van mreže astrogodra

• **
« Odgovor #277 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:22 »
Katastrofalna oluja u Kragujevcu!! Nadam se na nece biti neke stete ali nisam bas optimista.  :oboze:

P.S. Sale PN - dobrodosao nazad  :super:
Astronomsko društvo Aristarh - Kragujevac

http://aristarh.rs/

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #278 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:25 »
Pojacan vetar, stize grmljavina tj. sto je bliza to deluje bezopasnije
Ulovih par dobrih munja

EDIT: krece pljusak, dosta se sporo krece oblak, samo da se ne zaustavi iznad grada

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #279 poslato: 05. Avgust 2014. u 21:31 »
Pljustala je kisa jedno pola sata sa povremenom grmljavinom,ali sreca prodje bez veceg nevremena.
Trenutna T 17.5°C.