Ocekuje se zanimljiv dan. Evo i objasnjenje zasto:
A level 1 and level 2 were issued for parts of Italy, the Balkans, Hungary, Romania and Bulgaria for large hail, severe wind gusts, excessive precipitation and to a lesser extent for tornadoes.
Kako me nervira ovaj estofex. >
Po njemu su Rumunija, Bugarska i Madjarska Rumunija, Bugarska i Madjarska, a Srbija i BiH su Balkan. Pa, koga oni zezaju? Rumunija i Bugarska nisu Balkan. Ogadila mi se reč Balkan, a najviše mi je ogadio zapad. Srbija i BiH su u epicentru dešavanja, a ubačeni smo samo deklarativno unutar kilometarskog teksta reda radi. Što mrzim kad se i u ovako plemenitu naučnu oblast kao što je meteorologija umeša politika. :nelupaj:
RHMZ sad daje nestabilno vreme od srede. Sale Pn je imao dobar osećaj u šetanju GFS-a, ali to još uvek nije sigurno. Kako sada stvari stoje, verovatno nam sledi repriza ove sedmice.
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/stanica.php?mp_id=13274Pretpostavljam da je u pitanju ono što sam juče rekao, a to je spuštanje visinskog ciklona iznad Baltika nešto južnije. Mislim da je on u ovom trenutku pravi košmar za meteorologe.