Drugog avgusta krećem na put za Srem, međutim, Banat me ispraća "veselo" uz žestoke razvoje i grmljavinu ... bukvalno na oko se videlo kako oblaci rastu u visinu.
Na ulazu u Zrenjanin počinje pljusak koji nas je pratio kroz ceo grad. Potoci su tekli gradom, i ako ga je oblak zahvatio rubnim delom.
Evo kako je izgledala voznja po Zrenjaninu ...
Po izlasku iz Zrenjanina pratilo nas je lepo vreme.
Na Iriškom vencu smo napravili malu pauzu. Prema Banatu su se videle prelepe formacije koje na žalost nisam slikao. I tako dok smo mi odmarali, zove me otac i kaže: "Pucao sam. Uspešno dve rakete!". Hm ... gde baš danas.
Prvo odlazimo u mesto Kuzmin. Tamo već sutradan oko 17h (03.08.2014.) kreće akcija. Gromovi su tukli kao ludi, a pre pljuska je krenuo da pada led. Sreća retko i jako kratko.
Predveče krećemo za mesto Jarak. Opet nas uz put ispratile munje i gromovi koji su tukli po i oko Sremske Mitrovice da mi nije bilo svejedno da vozim.
Mnogo je sevelo te večeti u Jarku, ali nije mi bilo do munjolova.
04.08.2014.Lep dan u Jarku sam iskoristio za odmor i šetnju do reke Save.
Maksimalan nivo reke Save kod Jarka tokom poplava ...
Pečurke ...
05.08.2014.Nema odmora ni nakon povratka kući. Posle podne kreću nestabilnosti ...
I naravno odlazak na protivgradnu ...
Opet igra sunca i oblaka ...
Noćni odlazak na protivgradnu i neizbežan munjolov ...
Uf ... to je sve. Nadam se da sam uspeo da vam dočaram kako je sve to izgledalo. Imam još dosta fotografija, ali nisam hteo da opterećujem jer ih i ovako ima previše.
Nemojte mi zameriti ako sam negde neki datum zabrljao, jer mi je sve malo pobrkano u glavi.
Moderatori, ukoliko vam se neke fotke sviđaju za prognozu, uzmite ih odavde. Da ne bih kačio i u drugu temu.