Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Septembar 2014 - II dekada  (Pročitano 108033 puta)

Van mreže Klimatoloskastanica Bunar

• *
  • Starost: 42
  • 226 m/nmv
Odg: Septembar 2014 - II dekada
« Odgovor #320 poslato: 15. Septembar 2014. u 19:10 »
merenje.u 14 h...trenutna T 18.0 c...vlaga 86 %...pritisak 1001 mb...vetar Severni 1.0 m/s...pretežno oblačno, ...slaba sumaglica...vidljivost 8 km...suvo
klimatoloska stanica u selu Bunar na 12km W od Jagodine na 226m/nmv,obavlja merenja vec dugi niz godina za RHMZ Srbije

Van mreže Klimatoloskastanica Bunar

• *
  • Starost: 42
  • 226 m/nmv
« Odgovor #321 poslato: 15. Septembar 2014. u 19:13 »
Vreme u 17 h. pada slaba kiša...a počela je u 16.40 h. padala do oko 18 i30h
klimatoloska stanica u selu Bunar na 12km W od Jagodine na 226m/nmv,obavlja merenja vec dugi niz godina za RHMZ Srbije

Van mreže mareeram

« Odgovor #322 poslato: 15. Septembar 2014. u 19:24 »
Jao ljudi moji kakve bujice oko Majdanpeka, Donjeg Milanovca, Bora, Kladova i Negotina, pa ovo je necuveno!!

http://youtu.be/TqSfQdyZ-hg

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #323 poslato: 15. Septembar 2014. u 19:51 »
 ^^ Strašno podseća na majske poplave....  :( U Beogradu suvo i svežije , bez padavina. Još sutra konkretno moguća kiša a onda ciklon slabi i premešta se dalje , pa padavina neće biti do daljnjeg.

Van mreže BranislavV

• *
« Odgovor #324 poslato: 15. Septembar 2014. u 20:03 »
Pozdrav svima iz Negotina, danas je padala kisa , ono sto kazu za sve pare, nisam merio jer sam na poslu, ali, pre sat vremena je ponovo krenula jaka kisa i ako ovako nastavi bice belaja. Ja sam na poslu i nemam mogucnosti da izbacim slike ali vec ste videli sve na tv ili youtube.
ps nisam Bas u Negotinu, nalazim se na jednom brdascetu na 10 ak km od Negotina.
tko hoda taj ne trci

Van mreže Darko_9

« Odgovor #325 poslato: 15. Septembar 2014. u 20:22 »

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #326 poslato: 15. Septembar 2014. u 20:27 »
 @BranislavV

Pozdrav za tebe i neka vam je svima u tom području sa srećom, uz želju da se padavine što pre okončaju (iako je očigledno da će padavina u tom regionu, a naročito severoistočno prema Kladovu još biti).

U Negotinu (bar na zvaničnom mernom mestu) je od jutros u 8h palo 155mm (od sinoć ukupno 170mm) a u regionu svakako ima i lokacija sa većom količinom padavina.
Prema onom što znam "iz druge ruke" situacija je zaista veoma teška, da ne upotrebim neki drugi izraz.
Verujem da na ovom kvalitetnom forumu nema osoba koje će žaliti za izostankom obilnih padavina koje su modeli davali za dosta područja ili se eventualno "nadati" da će obilne padavine "potrefiti" i njihov kraj jer do sada "baš nisu imali sreće" pa ih je neki potop zaobišao...

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #327 poslato: 15. Septembar 2014. u 20:37 »
Verujem da na ovom kvalitetnom forumu nema osoba koje će žaliti za izostankom obilnih padavina koje su modeli davali za dosta područja ili se eventualno "nadati" da će obilne padavine "potrefiti" i njihov kraj jer do sada "baš nisu imali sreće" pa ih je neki potop zaobišao...
Ko bi pri zdravom razumu želeo "potop" i enormne količine padavina u svom kraju? Takvih ovde sigurno nema , to garantujem. I oni (ja spadam među njih) koji požele kišu to žele jer ih ta pojava meteorološki fascinira , barem mene jer sam zaluđen za svakom atmosferskom pojavom , ali ne u takvoj količini da izazove nevolje.  :super: On topic: U Bg-u i dalje suvo i svežije nego poslednji put kad sam izveštavao , T 16°C . Danas T max 18°C .

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #328 poslato: 15. Septembar 2014. u 20:42 »
Da kao što reče Profiamater možemo biti srećni što nije veća teritorija zahvaćena obilnim padavinama. Svako ko malo bolje poznaje vremenske situacije kod nas znao je da je Negotinska krajina u ovakvim situacijama najugroženija. Nije se baš ovakva količina padavina predviđala ali eto na žalost desilo se da je čak bilo i ljudskih žrtava.
Kao što sam danas prepodne pretpostavio ovde danas nije bilo padavina. Padavinska zona je popodne bila vrlo blizu Knjaževca na svega 10-ak km.
Trenutno T=16.8 uz pretežno oblačno vreme

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #329 poslato: 15. Septembar 2014. u 21:16 »
Tako je Boce, danas su se oblaci spustali sa Stare Planine ili su se pravili odmah severnije od Knjazevca, a kretanje oblaka je bilo klasicno za ovaj polozaj ciklona

Mene i dalje fascinira koliko se vode za cas nakupi i kako oblaci naglo buknu da nakon svega desetak kilometara izrucuju nenormalnu kolicinu kise

Ovde je sva sreca pre koji sat stala kisa, kod Kladova ocigledno ima jos

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #330 poslato: 15. Septembar 2014. u 21:23 »
Jel moze neko da mi pojasni ovo,drugi ciklon zaredom je kod mene velika ispala,nadam se da ce zima to nadoknaditi dobrim snegom.

Van mreže mareeram

« Odgovor #331 poslato: 15. Septembar 2014. u 21:28 »
@ BranislavV

Kako je u Boru i okolini, jel tamo bilo dosta kise? Vidim pise ti lokacija Bor pa zato..
-------------------------
Bas je sveze u Beogradu, morao sam da se obucem bolje sada.. :-\

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #332 poslato: 15. Septembar 2014. u 21:47 »
Ne da je sveže,nego je hladno uz vetar i temperaturu od samo 15C .Da li ćemo imati i hladnu jesen sa snegom videćemo..

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #333 poslato: 15. Septembar 2014. u 22:13 »
Kakve poplave u Negotinu, Kladovu i Majdanpeku, strasno...

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=SOtuVku-W-s" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=SOtuVku-W-s</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Co55sLyJxhA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Co55sLyJxhA</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=n7HzFB65IPQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=n7HzFB65IPQ</a>

U Vrscu, oblacno, mirno i tiho. Bez kise. Trenutno 15 C.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #334 poslato: 15. Septembar 2014. u 22:18 »
Opet počinje kiša ponovo ima jačih oblaka u južnoj Srbiji.

Van mreže aca asceric

• Starost: 27
« Odgovor #335 poslato: 15. Septembar 2014. u 22:20 »
Dosta je hladno 16 C .

Van mreže gotfrid

• *
  • Starost: 44
« Odgovor #336 poslato: 15. Septembar 2014. u 22:31 »

Van mreže sale pn

« Odgovor #337 poslato: 15. Septembar 2014. u 22:35 »
 ^^ Kataklizma... :-[ :pop:

U Paracinu uglavnom bez padavina, povremeo rominja sitna kisica. Sveze, temperatura 15.9C

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #338 poslato: 15. Septembar 2014. u 22:59 »
Užas na istoku zemlje... :(
Još sutra treba izdržati, i dalje može biti kiše u tim krajevima.

U Beogradu danas bez kiše, tek sad počinje pomalo, gotovo u isto vrijeme kad i sinoć. Osvježilo je, 16.1°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže mareeram

« Odgovor #339 poslato: 15. Septembar 2014. u 23:08 »
Sad gledam na dnevniku, prikazali su jedan snimak iz Tekije, LJUDI ONO JE STRASNO, ONO JE GORE OD SVEGA OVE GODINE, ONO JE BOLESNO!!! :-X :-X :(