Nema logike uopste, do 14h Zlatibor 3mm, Sjenica 1mm, to svakako nije obilna kisa. A u Ivanjici je vecito jaka i obilna.
Tek je krenula ne moze za sat vremena pasti ne znam koliko...
Kada sam rekao obilna i da je dosla sa jadranskog mora,mislio sam da je na jugozapad stigla padavinska zona sa mora,koja je tamo donosila obilnu kisu,a donosice je i jugozapadu....
U tom trenutku kada sam javio tek je nekih 15,20 min padala u Ivanjici i kako su mi javili bila je jakog inteziteta,a u tom trenutku su blil zuti odrazi nad Moravicom....
Nakon toga su bili zeleni odrazi pa je verovatno oslabila,koliko je palo do 14 h ne znam....
Ja sam se javio u 13:06 pa nije bas imala vremena da se ispada do 14 H I u svakom slucaju,jeste ovo nadprosecno kisna godina,ali za kontinentalne uslove obilnom kisom ne mozemo smatrati samo preko 50 mm ,vec ako za nekoliko sati padne preko 15 mm ( a da nije lokalni pljusak,vec padavinska zona koja zahvata ceo jugozaspad,to se moze smatrati obilnijom kisom)
Poenta je bila da je u tom trenutku stigao talas jacih padavina sa mora,koji do kraja dana nece prestajati, i koji ce do kraja dana doneti dosta kise u mom kraju...Evo sada je 15 h,talas jakih padavina ponovo nad dolinom MOravice,videcemo koliko ce pasti do kraja dana,tako da mislim da nisam nista pogresio....